EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12491 tot 12495
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Column Kees de Kort | Krankzinnige zelfoverschatting in China

De Chinese yuan is sterk gedevalueerd, maar de centrale bank in China wil de waarde van munt gaan steunen. Dat ze denken dat ze dat kunnen doen met een paar mensen, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort krankzinnige zelfoverschatting.

De Chinese yuan is sterk gedevalueerd, maar de centrale bank in China wil de waarde van munt gaan steunen. Dat ze denken dat ze dat kunnen doen met een paar mensen, is volgens BNR's macro-econoom Kees de Kort krankzinnige zelfoverschatting.

"Het was in China een twijfelachtig succesverhaal, nu blijkt dat er toch echt wat mis is, anders zou de munt niet devalueren", zegt De Kort. "Er zal gezocht gaan worden naar de oorzaak, en we zullen dingen gaan vinden. De zekerheid waarvan we dachten dat die er was, is nu onzekerheid geworden en iedereen is nerveus. De vraag is: wat hadden we kunnen weten?"

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Recente militaire oefeningen Rusland en NAVO zijn voorbereiding op confrontatie

Een groep invloedrijke ex-politici en militairen waarschuwt dat de trainingen die Rusland en de NAVO het afgelopen jaar hielden erop wijzen dat de twee machtsblokken zich voorbereiden op een confrontatie. Hoewel beide partijen elkaar officieel niet als vijanden beschouwen dreigen de troepenbewegingen de relaties nog verder te verzuren, aldus het European Leadership Network.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

$60 biljoen aan schuld wereldwijd in kaart gebracht

lle landen in de wereld hebben bijna $60 biljoen aan schulden. Deze infographic laat zien wie de grootste schuldenaars zijn en hoe donkerder de tint, hoe groter het deel van de schuld t.o.v. het BNP van dat land.

Verbaas je over de plaats die landen als Japan en de VS innemen. En hoe groot is de schuld nu in Griekenland echt?

[...]

Lees verder op sargasso.nl
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Lagarde vraagt eurolanden opnieuw Griekse schulden kwijt te schelden

Christine Lagarde van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vraagt de eurolanden opnieuw om schulden van Griekenland kwijt te schelden. Dat blijkt uit een verklaring van Lagarde naar aanleiding van het akkoord over een nieuw steunpakket voor Griekenland.

Vrijdagavond stemden de ministers van Financiën van de eurozone in met een hulppakket van 86 miljard euro. Lagarde zegt blij te zijn met dat akkoord, maar benadrukt dat de Griekse schulden onhoudbaar zijn. De Grieken zijn niet in staat om op eigen kracht financieel gezond te worden, denkt Lagarde, en daarom is schuldverlichting nodig.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Deze Nederlandse baby is al directeur, de reden heeft uiteráárd met geld te maken

Pim van Rijswijk junior uit Utrecht is amper 3 weken oud maar heeft nu al zijn eigen zaak. Zijn vader maakte hem de jongste ondernemer van Nederland met maar één doel: voorkomen dat zijn zoon ooit de door hem zo gehate erfbelasting moet betalen.

Lees verder op HLN.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs