Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12491 tot 12495
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Grieken moeten formeel om steun vragen

De nieuwe Griekse minister van Financiën, Euklides Tsakalotos, heeft geen voorstellen gepresenteerd voor een nieuw Grieks reddingsplan tijdens zijn eerste vergadering met de Eurogroep dinsdagmiddag in Brussel.

De Grieken zullen opnieuw en formeel om steun moeten gaan vragen, stelde Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem na afloop van het ingelaste overleg in Brussel.

Dinsdagavond iets voor 19.00 uur startte de Eurotop met de regeringsleiders van de eurolanden. Ook daar staat het Griekse probleem op de agenda.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Drie redenen waarom Frankrijk op de bres springt voor Griekenland

Onlangs herdachten we 200 jaar Waterloo. Frankrijk ging op dat moment onder als “gesel van de gevestigde orde” en zou die rol niet meer opeisen. Tot vandaag.

Hollande, q.q. Frankrijk, heeft met Commissie-voorzitter Juncker een politiek front gevormd om Griekenland in de eurozone te houden, zo meldt De Telegraaf. Dat komt er na gelekte informatie dat 16 van de 18 eurolanden zouden aansturen op een grexit, als Griekenland nog lang zou dralen met haar hervormingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Koper en zilver -5%, goud $ 1.150

Oelala. Naast de daling van de olieprijs zien we ook bij de metalen vandaag grote koersverliezen.

Griekenland stevent op een Grexit af. Of is er nog hoop? Wat er ook uit de gesprekken komt, een schuldherstructurering is zeker. Ofwel Europa komt alsnog tegemoet. Ofwel Griekenland keert terug naar de drachme, waarmee het een valuta in handen krijgt waar men wél controle heeft over de geldpersen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Krijgen we vanavond oplossing of loopgravenoorlog?

De Grieken willen het ultieme debat over hun lot in de eurozone duidelijk naar het hoogste niveau tillen, dat van de staats- en regeringsleiders vanavond. Daar hoopt Tsipras steun te krijgen van de Franse president Hollande en de Italiaanse premier Renzi om ernstig te onderhandelen over schuldherschikking.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 7 juli 2015

Deze kant wil Griekse regering op, al blijft het wachten op concrete voorstellen

Wat de Griekse regering wil is min of meer duidelijk. Een akkoord met de schuldeisers draait om drie elementen. Of die dinsdag schriftelijk worden uitgewerkt, is niet duidelijk.

Verwarring alom dinsdag. Komen de Grieken nu wel of niet met nieuwe voorstellen? De actuele consensus in de geruchtenmachine is dat vergaderingen van de eurogroep en de Europese regeringsleiders in Brussel dinsdag niet over concrete, schriftelijke voorstellen zullen gaan. Die zouden pas woensdag door de Griekse regering worden gepresenteerd.