Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 12506 tot 12510
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

‘Lage rente schaadt economische groei’

De internationale economie is er afgelopen jaar nauwelijks op vooruitgegaan. Tijdelijke, positieve factoren zoals de scherpe daling van de olieprijs hebben voor wat lucht gezorgd, maar de risico’s op een nieuwe terugval blijven nog altijd veel te hoog. Dat stelt de bank voor Internationale Betrekkingen (BIS) in zijn zondag gepubliceerde jaarverslag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Griekenland aan de afgrond: dit moet je weten over de Grexit

Een verrassingsactie van de Griekse premier Alexis Tsipras in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de Griekse schuldencrisis op scherp gezet. Het vertrek van Griekenland uit de eurozone is dichterbij dan ooit. Hier moet je op letten de komende dagen.

Het spant erom: blijft Griekenland in de eurozone of is het spel nu echt uit? Bijna alle seinen staan op rood.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Bitcoin koers stijgt vier procent in één week, omdat Griekenland?

De Bitcoin koersen gingen de afgelopen week flink omhoog, de Euro koers met bijna 4%. De forums en reddit schreeuwen moord en brand en spreken over nieuwe records links en rechts. In Griekenland zelf blijkt een ware bank-run aan de gang te zijn, in het hele land staan er lange rijen voor de geldautomaten. Zou de griekse crisis, net als de cypriotische crisis, een aanjager kunnen blijken voor de interesse in Bitcoin en de Bitcoin-koers?

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

De Gucht snoeihard voor Europese leiders: "Dit is vooral een bewijs dat men het niet aankan"

Voormalig eurocommissaris Karel De Gucht toont zich snoeihard voor de manier waarop de Europese leiders en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de Griekse crisis bestieren. "Men heeft dit voor een stuk mismeesterd", zei hij zondag in De Zevende Dag op één. "Wat niet betekent dat de Grieken niets verkeerd doen."

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Geen extra geld voor Griekse banken, ECB houdt noodsteun gelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de omvang van de noodsteun voor Griekse banken op het niveau van afgelopen vrijdag.

Dat maakte de ECB zondag bekend.

De centrale bank staat paraat om het besluit ten aanzien van de noodsteun opnieuw onder de loep te nemen, als dat noodzakelijk is. De ECB houdt de situatie in Griekenland naar eigen zeggen nauwgezet in de gaten.