EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12511 tot 12515
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Analisten: “Britse pond staat onder druk”

Speculanten die een stijging van de Britse pond verwachten, zullen geduld moeten hebben. Sinds de devaluatie van de yuan is de Britse munt fors gedaald. In een artikel op Bloomberg noemen twee analisten drie redenen waarom de pond momenteel onder druk staat.

Speculanten die een stijging van de Britse pond verwachten, zullen geduld moeten hebben. Sinds de devaluatie van de yuan is de Britse munt fors gedaald. In een artikel op Bloomberg noemen twee analisten drie redenen waarom de pond momenteel onder druk staat.

In april 2013 begon de Britse pond aan een langdurige opmars. Investeerders beschouwden de munt als veilige haven. Bovendien liet het Verenigd Koninkrijk in de laatste jaren een sterk economisch herstel zien.

Maar de devaluatie van de yuan gooit roet in het eten. Vorige maand duikelde de pond sterling tegenover alle andere Westerse munten. Optieprijzen duiden momenteel op verdere verliezen ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Nederland kickt af van zijn aardgasverslaving

Volgens de JODI Gas World database werd er in juni van dit jaar 2247 miljoen m³ aardgas gewonnen uit Nederlandse bodem. In juni 2014 bedroeg de gasproduktie nog 3556 miljoen m³, 37% meer dan dit jaar.

In juni 2015 importeerde Nederland opnieuw meer aardgas het zelf produceerde: 3090 miljoen m³. Dat is 486 miljoen m³ (ofwel 18,5%) meer dan het jaar ervoor.

In de grafiek hieronder zijn de maandelijkse produktie- en importcijfers weergegeven.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Morgan Stanley: centrale bankiers spelen schaakspel dat zal eindigen in valutaoorlogen

ECB-president Mario Draghi speelde na aankondiging van de QE op weg naar huis een spelletje schaak op zijn iPad. Volgens Marco Spaltro en Jim Caron van Morgan Stanley is dat direct een treffende metafoor voor datgene wat centrale bankiers onder werktijd doen.

Elke zet die de ene centrale bank doet om zijn koning te beschermen, oftewel richting inflatie- en groeidoelstellingen te gaan, roept om een tegenzet van de andere centrale banken. Dit schaakspel gaat echter niet eindigen in een patstelling, zo stelt het duo.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

Column Kees de Kort | Geruststellend waardeloos

Het is inkoopmanagersdag! Maar in China brengt dat niet alleen goed nieuws. Het land is de afgelopen dertig jaar zo'n groot succesnummer geweest dat in het Westen altijd werd geloofd dat er competente technocraten en politici zaten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 3 september 2015

LIVE: ECB persconferentie om 14:30

Vanmiddag om half drie is het weer zover, want dat is het moment waarop ECB-president Mario Draghi zijn toelichting geeft op het rentebesluit en het monetaire beleid. We verwachten niet dat de ECB de rente zal aanpassen. Interessanter is wat Draghi te zeggen heeft over de recente onrust op de financiële markten en over de gevolgen die groeivertraging in China heeft op de Eurozone.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs