EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
39
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
29
kliks
27
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12516 tot 12520
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De nieuwste cijfers van het CPB

Vorige week meldde Hans de Geus van RTL Nieuws, dat de optimistische voorspellingen van het CPB (2% economische groei), gebaseerd zijn een groei van de wereldhandel in 2015. Hans de Geus weer er fijntjes op dat de Wereldhandelsmonitor van het CPB laat zien dat de wereldhandel juist krimpt. Laten we eens kijken naar die Wereldhandelsmonitor van het optimistische CPB.

De wereldhandel is het afgelopen half jaar gekrompen, zoals de onderstaande grafiek laat zien.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Dit is de meest interessante grafiek op dit moment

De mensen die de goud- en de zilverprijs hebben gevolgd zullen wel weten dat beide edelmetalen flink terrein hebben moeten inleveren. Sinds de top van 2011 hebben de goud- en zilverprijs beide het vertrouwen onder de beleggers verloren. Wij zijn echter een grafiek tegengekomen die laat zien dat de zilverprijs op dit moment wel eens heel interessant geprijsd zou kunnen zijn.

Op de grafiek hierboven is de zilverprijs tegenover de S&P 500 index gezet. We kunnen zien dat de zilverprijs in 2011 in verhouding met de S&P 500 index wel erg duur geprijsd was. Op dit moment zien we echter dat we opnieuw de onderkant van het trendkanaal bereikt hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Economie Oekraïne blijft sterk krimpen

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode. Dat meldde het Oekraïense statistiekbureau.

De Oekraïense economie is in het tweede kwartaal opnieuw sterk gekrompen, al was de neergang wel minder fors dan in de voorgaande periode. Dat meldde het Oekraïense statistiekbureau.

De krimp kwam uit op 14,7 procent op jaarbasis, tegen een achteruitgang van 17,2 procent in het eerste kwartaal van dit jaar. Op kwartaalbasis ging de economie van Oekraïne met 0,9 procent omlaag. De economie is onder meer hard geraakt door de onrust in het oosten van het land. De meeste zware industrie zoals steenkool en staal ligt in het oosten van Oekraïne en door het geweld kwam de productie zwaar onder druk te staan. De situatie in het gebied is wel wat gekalmeerd dankzij een wapenstilstand.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De rally in de goudsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de goudprijs gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de goudsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de goudsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de goudsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de goudmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de goudsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De gouden president(skandidaat)

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Bj├Ârn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

Voor de vaderlandse media, in het bijzonder de VRT van Bj├Ârn Soenens, is Donald Trump een dankbare bron van anti-republikeinse uitlachjournalistiek.

De excentrieke zakenman bevalt met de regelmaat van de klok van een boude uitspraak, schuwt de confrontatie en de controverse niet, en lapt de (partij-)politieke geplogenheden van het publieke debat aan zijn laars.

Wie voorbij de politiek-incorrecte quotes durft kijken, ontwaart echter veel zinnige praat. Hij lijkt veel redelijker dan de media, zeker in Vlaanderen, hem afschilderen. Zo liet hij zich deze week ontvallen een bijzonder grote voorstander van goud te zijn. Wat zit hier achter?

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs