EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12541 tot 12545 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

ECB: Geen verstoring van financiële activa in de Eurozone

Er zijn volgens ECB-bestuurslid Benoit Coeuré geen grote verstoringen in de waardering van financiële activa in de Eurozone. Dat zei hij maandag tijdens een conferentie in Parijs. Wel ziet hij in een aantal sectoren kleine bubbels ontstaan, maar dat is volgens hem niet voldoende om te twijfelen aan het monetaire beleid.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Zilverprijs naar laagste niveau in twee maanden

De zilverprijs zakte deze week naar het laagste niveau in twee maanden tijd. Het edelmetaal staat niet alleen onder druk vanwege de verwachte renteverhoging door de Verenigde Staten, maar ook vanwege de groeivertraging in China. Zilver staat bij veel beleggers bekend als veilige haven, maar aangezien de helft van de jaarlijkse vraag uit de industrie komt reageert de prijs van dit metaal ook op verandering in het vooruitzicht voor de wereldeconomie. En juist dat pakt nu slecht uit voor zilver.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Rusland wil olie verhandelen in roebels

Rusland wil binnenkort olie gaan verhandelen in roebels, dat meldt de Russische krant RBK. De nieuwe benchmark wordt vanaf deze maand in gebruik genomen, maar het is nog niet duidelijk hoe deze zal heten. De Russische olieprijs benchmark is niet gekoppeld aan Europese Brent olie, maar aan olie die afkomstig is uit de Oeral en Siberië.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Kerninflatie eurozone op hoogste niveau sinds 2013

De kerninflatie in de eurozone is in oktober tot 1,1 procent gestegen. Dit is het hoogste niveau sinds augustus 2013. Dat meldt het statistiekbureau van de Europese Unie volgens Bloomberg.

De stijging van de kerninflatie – waarin volatiele elementen zoals voedsel en energie niet meetellen – biedt de ECB een onverwachte meevaller. Economen gepeild door Bloomberg verwachtten dat de inflatie op 1 procent zou blijven steken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Westerse economie (helaas) immuun geraakt aan aanslagen, geen enkele reactie merkbaar op beurs

In tegenstelling tot na de terreuraanslagen in 2001 zijn de financiële markten wereldwijd niet in paniek-modus gegaan. Wat de gevolgen op langere termijn zijn is echter niet volledig duidelijk en hangt af van diverse, nog te nemen, politieke beslissingen.

In tegenstelling tot na de terreuraanslagen in 2001 zijn de financiële markten wereldwijd niet in paniek-modus gegaan. Wat de gevolgen op langere termijn zijn is echter niet volledig duidelijk en hangt af van diverse, nog te nemen, politieke beslissingen.

De financiële markten hebben een belangrijk overlevingsinstinct aangeleerd zoals de natuur er één heeft na rampen. Waar de fauna en flora zich elke maal herstellen na een natuurramp lijkt dit tegenwoordig ook van toepassing te zijn op de wereldeconomie. Bij de eerste terroristische aanslagen op Westerse bodem reageerde de financiële markten zeer hevig. Nu lijkt er echter in de jaren een soort veerkracht en bijhorende weerstand ontstaan te zijn. Dit was onder andere duidelijk af te lezen in de (zeer) beperkte verliezen op de Europese beurzen, zelfs op de CAC40 in Parijs.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs