Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 12541 tot 12545
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Hyperinflatie slaat toe in Venezuela

Venezuela gaat de geschiedenisboeken in als het 57e geval van hyperinflatie in de moderne geschiedenis. Dat zegt Steve Hanke, hoogleraar economie aan de Johns Hopkins University en specialist op het gebied van hyperinflatie. Hanke schreef verschillende publicaties over hyperinflatie en hanteert als definitie voor dit fenomeen een inflatie van omgerekend 50 procent per maand.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Dr. Doom bezorgd over gedaalde grondstofprijzen

Marc Faber, ook wel bekend als Dr. Doom, maakt zich zorgen over de recent zwak presterende grondstofprijzen. Tevens voorspelde hij weer eens een daling van de Amerikaanse aandelenmarkt.

‘De voorraden van grondstoffen zijn niet zo sterk omhoog gegaan en zijn dus niet de reden achter de zwakke prijzen’, zei Dr. Doom. ‘De prijzen zijn zwak omdat de vraag naar grondstoffen zwak is. Misschien is dit wel een signaal dat er sterke deflationaire krachten in het spel zijn, ondanks al het geld dat bij wordt gedrukt door centrale banken.’

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Dilemma voor platinamijnen in Zuid-Afrika

De prijs van platina kan verder onder druk komen te staan als platinaproducenten in Zuid-Afrika nog langer wachten met het sluiten van verlieslatende mijnen, dat beweren de Zuid-Afrikaanse vermogensbeheerder Momentum Asset Management en de Franse bank Natixis. Volgens de World Platinum Investment Council (WPIC) kan de totale platinaproductie van Zuid-Afrika dit jaar met 30% stijgen ten opzichte van een jaar geleden, toen stakingen de productie van veel mijnen lam legde.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Goudreserves Rusland groeien 2% in juni

De Centrale Bank van Rusland heeft in juni weer een flinke hoeveelheid goud ingekocht. De goudreserves groeiden met 2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 juli 2015

Deze landen beschikken over enorm veel goud

De goudsector is een sector die het de afgelopen jaren niet gemakkelijk heeft gehad. Sinds het jaar 2011 bevindt de goudsector zich in een neerwaartse trend en deze trend is de afgelopen dagen nog eens extra versterkt. Het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers de goudsector de rug toekeren. Toch lijkt de goudsector op dit moment goedkoper dan ooit te zijn.

Zo verschenen de afgelopen dagen al meerdere berichten over banken die de goudsector bestempelen als ‘ondergewaardeerd’. Allemaal waren ze het er wel over eens dat de goudprijs te rap in tempo was gestegen en dat daardoor een correctie niet kon uitblijven. Deze correctie zou echter in de nabije toekomst wel eens voorbij kunnen zijn.