Nieuws / Artikelen met het woord

57627 artikelen gevonden. Artikel 12541 tot 12545
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Merkel wacht op Griekse voorstellen

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet vooralsnog geen basis voor onderhandelingen met Griekenland over een nieuw steunprogramma.

Dat meldde een woordvoerder van Merkel maandag in een reactie op het Griekse ‘nee’ van zondag.

De Duitse regering zegt het resultaat van het referendum te respecteren. Daarbij werd benadrukt dat de deur voor nieuwe gesprekken ,,altijd open” staat. ,,De voorwaarden voor onderhandelingen over een nieuw steunprogramma zijn momenteel niet ingevuld”, zo zei hij echter ook.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Dijsselbloem: "Gemakkelijke oplossingen zijn er niet"

Een oplossing voor de financiële situatie van Griekenland is na het referendum niet dichterbij gekomen. Eurogroepvoorzitter en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei vandaag in Den Haag voorafgaand aan overleg in het kabinet over onder meer Griekenland, dat de uitslag met de afwijzing van de voorstellen het vinden van een oplossing "alleen maar moeilijker maakt".

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

"Grieken blijven sowieso in eurozone en krijgen mogelijk parallelle munt"

Volgens financieel expert Paul D'Hoore is het weinig waarschijnlijk dat Griekenland uit de eurozone stapt na het referendum van gisteren.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

6 juli: Duitse Autobahn ligt erbij als Griekse economie en 8 andere dingen die je moet weten

Terwijl de Duitsers blijven hameren op hervormingen in Griekenland, vergeten ze hun eigen infrastructuur op peil te houden. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Column Kees de Kort | Grieks Calimero-momentje en de chaos is compleet

Twintig officiële spelers die het met elkaar eens moeten worden over iets waarmee de Grieken ook nog eens uit de voeten kunnen, dat is een bijna onmogelijke uitdaging. Met een totaal ongewisse uitkomst, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.