Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 12551 tot 12555
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Grootste Chinese IPO sinds 2010 maakt spectaculair entree

Aandelen van het Chinese Guotai Junan Securities stegen maar liefst 44 procent tijdens hun beursdebuut op vrijdag. Het bedrijf wist 30,1 miljard yuan (4,85 miljard dollar) op te halen en behaalde daarmee de titel van grootste Chinese IPO (initial public offering) in 5 jaar. De qua winst op 2 na grootste broker van het land zag zijn aandelen de beurshandel van start gaan op een koers van 28,38 yuan, tegenover een prijs van 19,7 yuan waarvoor ze naar de beurs gingen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Rijkste man ter wereld pompt 2 miljard dollar in groene technologie

Bill Gates, gewezen topman van Microsoft, wil de volgende vijf jaar zijn persoonlijke investeringen in innovatieve duurzame technologieën tot 2 miljard dollar verdubbelen. Met die investeringen wil de Amerikaanse miljardair-filantropist naar eigen zeggen helpen om een desastreuze klimaatverandering te kunnen vermijden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juni 2015

Grieks referendum: Tspras speelt met vuur, risico bankrun Griekenland wordt nu wel heel groot

Premier Alexis Tsipras van Griekenland wil op 5 juli een referendum houden over het financiële reddingsplan voor zijn land. De kans de Griekse banken de komende week in acute problemen komen en daarmee tijdeiljk moeten sluiten neemt hiermee exponentieel toe.

Tsipras hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een toespraak op de Griekse televisie. Daarin gaf hij aan dat de volksraadpleging zou op 5 juli moeten plaatsvinden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 27 juni 2015

‘Tsipras wil referendum over reddingsplan’

De Griekse premier Alexis Tsipras is van plan een referendum te houden over het financiële reddingsplan voor zijn land. Dat hebben de Griekse zender Skai TV en een Griekse regeringsbron gemeld.

Tsipras riep zijn kabinet vrijdagavond bijeen voor spoedberaad. Hij zou snel met een verklaring komen.

Zaterdag komen de EU-ministers van Financiën (eurogroep) bijeen in Brussel voor hernieuwd beraad over Griekenland. Er moet dringend een pakket maatregelen komen dat het Zuid-Europese land weer op de been brengt. Griekenland heeft van zijn geldschieters een nieuw voorstel voorgelegd gekregen. Het kan tot en met november noodkredieten blijven ontvangen, maar dan moet het wel instemmen met niet nader genoemde maatregelen om de overheidsuitgaven te beknotten en de economie te hervormen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 juni 2015

Goldman Sachs voorziet default Oekraïne

Oekraïne zal in juli een couponbetaling van zijn obligaties niet kunnen betalen. Dat stelt Goldman Sachs deze week. De overheid zal in de komende weken waarschijnlijk niet tot een oplossing kunnen komen met zijn schuldeisers over het afbetalen van zijn schulden en zal hierdoor waarschijnlijk uitstel aanvragen voor een couponbetaling van 120 miljoen dollar. Naar verwachting van analist Andrew Matheny gebeurt dit op 24 juli, zo schreef hij deze week in een note.

Oekraïne geeft schuldeisers enkele weken om het aanbod te accepteren, waarbij er onder andere een voorstel ligt om 40 procent van de totale schulden af te schrijven. Mocht dit niet geaccepteerd worden, dan zal het land een uitstel van betaling aanvragen, zo meldde een bron bekend met de kwestie tegenover Bloomberg.