EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12556 tot 12560 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Consumentenvertrouwen naar hoogste niveau in acht jaar

De stemming onder consumenten is in oktober aanzienlijk verbeterd ten opzichte van september en gestegen tot het hoogste niveau in ruim acht jaar tijd.

Dat bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het consumentenvertrouwen steeg 3 punten en komt uit op 8, aldus het statistiekbureau.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Dit is het grootste probleem van China

Vannacht werd bekend gemaakt dat de Chinese economie in het derde kwartaal met 6,9 procent is gegroeid. Dit was iets beter dan de meeste economen hadden verwacht. Met dit groeicijfer blijft het Chinese bruto binnenlands product in de buurt van het groeidoel van 7 procent. Dat doel heeft de overheid van China immers nog steeds voor ogen. En het zou waarschijnlijk niemand verbazen als over 3 maanden bekend wordt gemaakt dat dit groeidoel inderdaad behaald is. De waarnemers vertrouwen de overheid van China voor geen meter en dit is ook goed te begrijpen. De afgelopen jaren werd namelijk al duidelijk dat de Chinese overheid al meerder malen heeft gesjoemeld met haar cijfers. Het grootste gevaar voor China ligt echter op een heel ander terrein.

Morgan Stanley deed recent een onderzoek naar de landen die te maken hebben met de hoogste schulden. Het zou waarschijnlijk niemand verbazen als wij verklappen dat China ook een van de landen is die gebukt gaat onder torenhoge schulden. Deze schulden zijn voornamelijk de afgelopen jaren sterk gegroeid. En volgens Morgan Stanley heeft dit vooral te maken met de acties van de Chinese centrale bank. De Bank of China heeft de markt de afgelopen jaren bevloeid met veel geld om zo de economie verder aan te wakkeren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Iran plant grote mijnbouwprojecten: goudproductie x 3, koperproductie x 2

Iran is momenteel volop op zoek naar internationale investeerders voor bijna 15 mijnbouwprojecten, waaronder goud, zink en ijzererts welke na het beëindigen van de sancties tegen het land een directe productieverhoging zouden moeten opleveren.

Iran is momenteel volop op zoek naar internationale investeerders voor bijna 15 mijnbouwprojecten, waaronder goud, zink en ijzererts welke na het beëindigen van de sancties tegen het land een directe productieverhoging zouden moeten opleveren.

President Hassan Rouhani gaat naar verwachting Frankrijk en Italië bezoeken komende maand om diverse overeenkomsten te tekenen voor diverse van deze projecten, volgens het Iraanse ministerie van Industrie, mijnbouw & handel. Kandidaten voor deze 15 projecten zouden moeten bekend zijn binnen de 4 maand, waarbij de ontginning van de Neekouyeh goudmijn reeds ten westen van Teheran reeds in oktober bekend zal gemaakt worden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Grafiek: Wereldwijde schulden nemen toe

Citigroup verzamelde cijfers over de totale private schuldenlast in een aantal verschillende landen. We zien dat het fenomeen schulden stapelen zich niet beperkt tot de Westerse wereld. Merk ook op dat in alle landen de schulden veel sneller groeien dan de economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: dinsdag 20 oktober 2015

Bereid je voor op negatieve rente!

De constatering dat het bestuur van de Federal Reserve haar kans gemist heeft de rente te verhogen begint langzaam door te dringen bij beleggers. Sterker nog, als de Amerikaanse economie opnieuw in een recessie belandt, dan gaan we misschien nog wel meemaken dat de centrale planners verschuiven van een zero interest rate policy (ZIRP) naar een negative interest rate policy (NIRP).

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs