EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12556 tot 12560
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

Munten opkomende markten kunnen met 30 à 50% dalen

De valutamarkten staan in rep en roer. Sinds China haar munt heeft gedevalueerd zijn verschillende andere valuta in opkomende landen mee gekelderd.

De valutamarkten staan in rep en roer. Sinds China haar munt heeft gedevalueerd zijn verschillende andere valuta in opkomende landen mee gekelderd.

Iedereen vraagt zich nu af wat er verder gaat gebeuren met China’s handelspartners in Azië en de landen die China van grondstoffen voorzien.

Iemand die het misschien kan weten is Stephen Jen. Hij is econoom bij het IMF geweest en wist correct de Aziatische Crisis van 1997 te voorspellen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

Aziatische munten devalueren massaal

De yuan stond aan de basis van monetaire stabiliteit in Azië, zowel in de voorbije jaren als tijdens vorige crisissen. Maar een vicieuze cirkel van waardevermindering van valuta van verschillende Aziatische landen is met de devaluering van de yuan nu echt begonnen. De Zuid-Koreaanse won daalde 1,3% en deed het laagste niveau aan in 4 jaar tijd. De Taiwanese dollar daalde 0,4%. De Indonesische roepia ging -1,6%, terwijl de Filipijnse peso 0,8% daalde. De Maleisische ringgit ging naar 4,0275, het laagste niveau sinds 1998 en de Singapore dollar deed een vijf-jaar low aan van $1,4155.

De valuta’s van Zuid-Korea, Taiwan en Singapore zijn het meest kwetsbaar voor een daling van de yuan. Volgens Barclays Plc, Standard Chartered Plc en Mizuho Bank Ltd. zijn dat de landen in Azië met de grootste export richting China. Taiwan en Zuid-Korea hebben grote moeite om hun economieën te doen herleven te midden van een terugval in export. Singapore verlaagde op dinsdag haar groeiverwachting voor 2015 door de verminderde groei in China maar ook een mindere vraag naar Aziatische goederen in de VS en Europa.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

Deutsche Bank zet 2 grootste Goudmijnen op Kooplijst

Deutsche Bank heeft de twee grootste goudmijnen ter wereld op de kooplijst gezet. Beide goudmijnen zijn te hard in koers gedaaldt.o.v. de goudprijs.

Lees verder op TheBullionHouse.nl
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

HTC schrapt 2.300 banen

Smartphonefabrikant HTC gaat flink snijden in zijn personeelsbestand. Het bedrijf wil het personeelsaantal met 15 procent reduceren. Ongeveer 2.300 mensen verliezen zo hun baan als gevolg van de reorganisatie. Dat heeft het Taiwanese bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

De EU is de weg helemaal kwijt

De EU kent duidelijk haar prioriteiten. De grenzen worden overspoeld door barbaren, het papieren ponzi scheme dat de euro heet staat op instorten, en het besmettingsgevaar van Griekenland en Italië blijven zorgwekkend.

Toch hebben de eurocraten in Brussel blijkbaar de tijd en de middelen om een biefstukkentaks op het getouw te zetten. Inderdaad, onder druk van milieu- en andere totalitaire drukkingsgroepen zitten we nu in de laatste rechte lijn naar een EU-wijde vleestaks.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs