Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 12556 tot 12560
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Tsipras' pyrrusoverwinning is hem gegund, maar... de patiënt is dood

De radicaal-linkse regering Tsipras heeft dus met overgrote meerderheid het door haar zelf uitgeschreven referendum gewonnen. De Grieken hebben met ruim 61% ‘neen’ gezegd tegen... ja, tegen wat eigenlijk. Sommigen dachten dat ze over een nieuw besparingsplan moesten stemmen, anderen over het lidmaatschap van de eurozone en nog anderen over het lidmaatschap van de EU.

Tsipras' overwinning weze hem gegund, maar het blijft een pyrrusoverwinning, want het grootste probleem op maandagochtend is het lot van de Griekse banken. Nu de ECB alle leningen voor een week heeft geblokkeerd, zullen de meeste Griekse banken midden deze week zonder middelen zitten, indien al niet sneller.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Eurolanden verwachten nieuwe Griekse plannen tegen morgen

De eurogroep verwacht dat de Griekse regering tegen morgen nieuwe hervormingsvoorstellen op tafel legt. Dat hebben de ministers van Financiën van de eurozone gezegd in een nieuwe verklaring.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Duitsland wil geen schuldenverlichting voor Griekenland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ziet vooralsnog geen basis voor onderhandelingen met Griekenland over een nieuw steunprogramma.

De Duitse regering zegt het resultaat van het referendum te respecteren. Daarbij werd benadrukt dat de deur voor nieuwe gesprekken ''altijd open" staat. ''De voorwaarden voor onderhandelingen over een nieuw steunprogramma zijn momenteel niet ingevuld", zo zei hij echter ook.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Alle sluizen open om Chinese beurscrash te keren

De Chinese aandelenbeurs steeg in een volatiele sessie met 2,9% nadat Peking een ongekend pakket noodmaatregelen aankondigde om de beurscrash een halt toe te roepen. Brokers en fondsbeheerders beloofden grote hoeveelheden aandelen te kopen. Zij krijgen daarbij indirect financiële steun van de centrale bank.

“Na regen komt zonneschijn,” zo schrijft de People’s Daily, de spreekbuis van de Communistische Partij. “China heeft de voorwaarden, de vermogens en het vertrouwen om stabiele kapitaalmarkten te waarborgen.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

"Ik hak nog liever mijn arm af" en andere scherpe quotes van Yanis Varoufakis

De charismatische en controversiële Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis, die vandaag ontslag nam, neemt zelden een blad voor de mond. Op zijn blog laat hij onder de titel 'Minister No More!' weten dat hij na het referendum besefte dat hij niet gewenst was op bijeenkomsten van de Eurogroep. Een greep uit zijn meest gedenkwaardige quotes.