Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 12576 tot 12580
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Twitter reageert vernietigend op Grieks schuldenakkoord

Via de trending hashtag #ThisIsACoup geven mensen massaal kritiek op de snoeiharde eisen van de internationale schuldeisers. Vooral Duitsland moet het ontgelden, inclusief verwijzingen naar de Tweede Wereldoorlog en de nazi's.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Outlook voor wereldwijde groei iets versoberd

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn voorspelling voor de wereldwijde groei voor dit jaar verlaagt. Daarbij benadrukte het IMF het eerste kwartaal in de Verenigde Staten en waarschuwde het voor turbulentie in de financiële markten dankzij China en de Griekse donkere wolken die boven de markt hangen.

De wereldwijde economie zal in 2015 met 3,3 procent groeien, minder dan de 3,5 procent die in april verwacht werd en tevens minder dan de 3,4 procent groei van vorig jaar, zo zei het Internationaal Monetair Fonds in een revisie van zijn World Economic Outlook dat vorige week werd uitgegeven. De groeiverwachting voor volgend jaar blijft echter ongewijzigd staan op 3,8 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Wat gebeurt er nu met Griekse banken? ECB overlegt

De Europese Centrale Bank (ECB) neemt waarschijnlijk maandag een nieuw besluit over de noodsteun voor de Griekse banken.

Daarbij wordt rekening gehouden met het akkoord dat de eurolanden maandagochtend in Brussel met de Grieken sloten over nieuwe financiële steun, inclusief geld om de banken te versterken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Nederland heeft zevende handelsoverschot in wereld

Nederland heeft het op zes na grootste handelsoverschot in de wereld. Op de ranglijst moet ons land alleen China, Duitsland, Saudi-Arabië, Rusland, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten boven zich dulden.

Een land heeft een handelsoverschot als het voor meer geld goederen exporteert dan importeert. Voor Nederland bedroeg dit overschot vorig jaar 85,6 miljard dollar. Een handelsoverschot duidt vaak op concurrentiekracht, aldus het CBS. Ook het uitvoeren van veel natuurlijke hulpbronnen, bijvoorbeeld ruwe aardolie, kan het cijfer opdrijven.

[ Infographic ]

Bron: Emerce.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Prijs Bitcoin stijgt door bredere acceptatie

De prijs van de Bitcoin zal de komende twaalf maanden stijgen tot 400 dollar. Dat verwachten onderzoekers van Wedbush Securities. De Bitcoin wordt steeds vaker geaccepteerd als betaalmiddel voor e-commerce, daarnaast wordt de cybermunt gezien als alternatief voor het bankverkeer in crisistijden.

Wedbush Securities verwacht dat de Bitcoin minder vaak als belegging zal worden gebruikt. Het aantal bitcoins dat voor dit doel wordt vastgehouden, zal jaarlijks met 2 procent afnemen, en met 4 procent in 2025.

[...]