Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 12576 tot 12580
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Pariteit euro/dollar terug van weggeweest

De vooruitzichten van een stijgende Amerikaanse rente zijn terug van weggeweest in de valutamarkten. Het idee dat de euro kan dalen tot pariteit met de dollar, behoort daarom weer tot de mogelijkheden, zo zeggen sommige analisten.  

De Europese munt staat dit jaar tot nu toe op een verlies van bijna 8 procent tegenover de dollar. Toch wist de munt van Europa op te klimmen vanaf de laagste niveaus in bijna 12 jaar, die de munt in maart bereikte. Momenteel handelt de munt zo rond de 1,12 dollar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Topoverleg over Griekenland hervat

In Brussel is het overleg tussen een aantal hoofdrolspelers om tot een oplossing te komen voor de financiële situatie in Griekenland rond 9.00 uur hervat.

[...] Al maanden lopen gesprekken tussen de partijen stroef, maar kwamen de laatste weken in een stroomversnelling. De tijd dringt namelijk: het Griekse noodprogramma loopt aan het einde van de maand af, een verlenging ervan of een nieuw akkoord moet langs een aantal parlementen ter goedkeuring én Griekenland moet een flinke afbetaling doen en heeft daar het geld niet voor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Dollar maakt zich klaar voor verdere stijging

Eind vorig jaar werd er van de daken geschreeuwd dat er ongetwijfeld een pariteit zou komen tussen de euro en de dollar.

Wie het verhaal een beetje heeft gevolgd, begrijpt maar al te goed dat dit zeker geen al te gekke voorspelling was.

Sinds mei 2014 heeft de euro heel wat waarde verloren ten opzichte van de dollar. Begin dit jaar was de euro nog maar 1,04 USD waard komende van 1,38 USD begin 2014.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Grieken versus schuldeisers, ronde zoveel: dit gaat er vandaag gebeuren

Het overleg tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en de belangrijkste geldschieters over een oplossing voor de Griekse schuldencrisis is woensdagnacht afgebroken. Donderdagochtend wordt verder gepraat, aldus een ingewijde.

Bij de onderhandelingen in Brussel zaten woensdagavond laat behalve Tsipras ook de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank, de baas van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem aan tafel. Onduidelijk is of er vorderingen zijn gemaakt, en zo ja welke.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

Deze website is meer waard dan het grootste bedrijf ter wereld

Sinds de beursgang drie jaar geleden is de koers van Facebook fors gestegen. Zoveel zelfs dat het nu een grotere marktkapitalisatie heeft dan Walmart, ‘s werelds grootste retailer.

Enkel over de voorbije 12 maanden zijn de aandelen van Facebook al met 35% gestegen, terwijl die van Walmart ter plaatse bleven trappelen. Dat heeft er nu voor gezorgd dat Facebook $246,6 miljard waard is: 12,9 miljard dollar meer dan Walmart.