Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12581 tot 12585
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Schuldbewijzen kunnen geld tijdelijk vervangen in Griekenland

De Griekse regering zou, indien de euro's opraken, tijdelijk gebruik kunnen maken van schuldbewijzen, zogenoemde IOU's, om lonen en pensioenen uit te betalen en facturen te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Hoe moet het nu verder? Niemand die het weet, ook de kranten niet

Griekenland domineert vandaag de voorpagina's van de Europese kranten. Zij vragen zich allemaal hetzelfde af: hoe moet het nu verder na het Griekse 'neen' tegen het Euopese reddingsplan?

Bron: NOS.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Tsipras: 'nee' is geen breuk met Europa

De Grieken hebben zich vanavond niet uitgesproken over de vraag of Griekenland bij de euro moet blijven. Die vraag moet helemaal van tafel. Dat heeft premier Tsipras gezegd in een eerste reactie op de uitslag van het referendum in Griekenland. Dat is uitgelopen op een grote overwinning voor de tegenstanders van nieuwe bezuinigingen en hervormingen, zoals de regering-Tsipras had gehoopt.

De premier noemde de uitslag een moedige keuze. "We hebben bewezen dat democratie zich niet laat chanteren." Hij zegt de nee-stem van de Grieken niet als een mandaat te zien voor nieuwe confrontaties met Europa, maar juist om een  levensvatbaar akkoord te bereiken.

[...]

Bron: duurzaamnieuws
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Stiglitz: Europa heeft de Griekse crisis zelf veroorzaakt

  nieuwe drachme uitweg voor GriekenlandNiet alleen Griekse politici, maar de West-Europese banken en politici zelf hebben de Griekse crisis veroorzaakt, zegt voormalig Wereldbankeconoom Joseph Stiglitz. De organisatie CorpWatch is het met hem eens.

Zondag vindt het Griekse referendum plaats over het bezuinigingspakket van de EU. Griekenland moet 323 miljard euro aan leningen afbetalen, 175 procent van het bruto binnenlands product. De EU en het Internationaal Monetair Fonds willen hier alleen bij helpen, in de vorm van nieuwe leningen, als Griekenland een diepgaand pakket van hervormingen en bezuinigingen accepteert.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieken doen zwartspaarders in Zwitserland voorstel

Griekenland heeft een voorstel ingediend om belasting te kunnen heffen op de grote hoeveelheid zwart geld die naar verluidt door Grieken op Zwitserse banken is gezet.

[...]

Volgens de Zwitserse krant wil Griekenland inwoners met onbelast geld de kans bieden om dit legaal te maken, tegen een tarief van 21 procent. In ruil voor het verlenen van amnestie aan de zwartspaarders zou het noodlijdende land in korte tijd een aanzienlijk bedrag aan belasting kunnen innen.