EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
48
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
34
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12581 tot 12585
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

China devalueert de yuan: 'een maatregel ingegeven door een partijkader dat nog in communisme gelooft'

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de lokale munt yuan met 2% gedevalueerd. Volgens een woordvoerder van de bank gaat het om een eenmalige maatregel om de manier waarop de koers wordt bepaald aan te passen.

China zit in een economisch delicate fase en een dermate kleine devaluatie zal weinig effect genereren voor de noodlijdende exporteurs, al worden wel politieke repercussies verwacht, voornamelijk in de Verenigde Staten, die China al lang van de manipulatie van de yuan verdenken.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

De Europese schuldenlast in kaart gebracht: van noord naar zuid

De aanhoudende Griekse schuldencrisis heeft aangetoond waar de economische macht in Europa ligt.

De aanhoudende Griekse schuldencrisis heeft aangetoond waar de economische macht in Europa ligt.

Er zijn momenten geweest, zoals tijdens het Griekse referendum, waarop het leek dat Athene zich als bij wonder zou kunnen bevrijden van de eisen van de schuldeisers, en de Griekse regering een alternatief zou vinden voor tientallen jaren van opgelegde besparingsdrift.

[kaart]

Lees verder op Knack.be
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Als olie daalt naar $40, is er iets fout met de wereld

West Texas Intermediate (WTI) olie is terecht gekomen bij een 6 jarig dieptepunt. Op dit moment beweegt de WTI rond de 43 dollar per vat. In het verleden hebben al diverse analisten hun mening gegeven over de toekomst van olie, en het is misschien interessant om op dit moment de mening van Jeff Gundlach uit te lichten. De ‘Bond King’ had in december 2014 namelijk een serieuze waarschuwing voor de wereld wanneer de olieprijs zou dalen naar 40 dollar per vat. En nu die magische grens heel dichtbij is gekomen kunnen we maar beter even goed luisteren naar wat Gundlach in december te zeggen had.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Chinese staatsbanken verkopen dollars

Chinese staatsbanken hebben in opdracht van de Chinese centrale bank Amerikaanse dollars verkocht om de wisselkoers met de eigen munt te handhaven op 6,43 yuan per dollar. Dat hebben valutahandelaren in Shanghai gezegd tegenover Reuters. Ondanks de belofte van de Chinese centrale bank om de vrije markt meer zeggenschap te geven over de waarde van de Chinese munt houdt de centrale bank de touwtjes stevig in handen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Column Kees de Kort | Helemaal toppietoppietoppie

Blijdschap bij velen gisteren over de nieuwe CPB-raming. Maar niet bij BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Blijdschap bij velen gisteren over de nieuwe CPB-raming. Maar niet bij BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Het CPB verwacht een economische groei van 2,4 procent in 2016, na een vooruitgang met 2 procent dit jaar. “Als je de media moet geloven, is het helemaal toppietoppietoppie. Niets is minder waar natuurlijk”, zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs