Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12591 tot 12595
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieken vieren feest, maar hoe moet het nu verder?

Ruim 61 procent van de Griekse stemmers heeft vandaag 'nee' gezegd tegen de voorstellen van de Europese geldschieters bij het referendum. "Het is nagenoeg ondenkbaar een nieuw steunprogramma voor Griekenland te bespreken als dat land zo duidelijk tegen verdere hervormingen heeft gestemd", liet de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel zich alvast ontvallen. Premier Alexis Tsipras verklaarde bereid te zijn te praten over nieuwe hervormingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieks vertrek uit eurozone nu onvermijdelijk

Gisteren stemde ruim 61% van de Grieken ‘nee’ tegen de besparingsplannen van de Trojka. Over alle regio’s komt het ‘nee’ kamp als grote winnaar uit de bus. Wat betekent dit nu voor de komende dagen? Is een Grieks vertrek uit de eurozone nu nog te stoppen?

JPMorgan Chase & Co economen denken dat een Grexit nu meer waarschijnlijk is dan dat het land zou aanblijven als euroland. Dit nadat gisteren de Griekse bevolking zich duidelijk tegen de hervormingen en besparingen heeft gekant. Die besparingen en hervormingen zijn broodnodig indien Griekenland nog internationale hulp zou willen krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grexit? Wilders en Le Pen dansen op tafel

Geert Wilders en Marine Le Pen hebben enthousiast gereageerd op de uitkomst van het Griekse referendum over het voorstel van de troika.

Wilders en Le Pen zijn de eurosceptische partijleiders van de Nederlandse PVV en het Franse Front National. Door hun afwijkende politieke standpunten hebben zij het taboe van de euro tot op heden niet kunnen doorbreken. Maar door de ontwikkelingen in Griekenland lijken zij wat betreft de eurozone het gelijk aan hun zijde te krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Grieks ‘Oxi!’ ontvouwt zich: Bitcoin +4%

Met 80% van de referendumstemmen geteld kan premier Tsipras de winst niet meer ontglippen. ‘Nee’, ofwel ‘Oxi’, loopt op kop met 62% van de stemmen. Dat doet sterk denken aan de 61,6% van de Nederlanders die op 1 juni 2005 tegen de Europese Grondwet stemden.

De Griekse kiezer schuift de Europese dreigementen over een terugkeer naar de drachme, met een ineenstorting tot gevolg, dus aan de kant. De woede over zes jaar economische krimp geeft de doorslag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 juli 2015

Nee-stem : Wat nu?

Griekenland stemde ‘nee’. ‘Nee’ geadresseerd aan Europa, de Europese instellingen die al jarenlang noodkredieten toestoppen aan het land maar in ruil daarvoor strenge bezuinigingsmaatregelen eisten. De (extreem-)linkse regering Tsipras vroeg zijn volk of ze deze austeriteit op dezelfde manier willen verderzetten.

Er werd veel kritiek geleverd op het idee om deze volksraadpleging te organiseren. De vraag op het stemformulier was voor vele Grieken niet duidelijk. Wisten alle mensen wel wat er juist van hen werd gevraagd? Daarbij was de aankondiging van het referendum volkomen onverwacht gekomen en gaf de regering Tsipras meteen een negatief advies.