Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12591 tot 12595
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Bill Gross: deze belegging is 20% ondergewaardeerd

De uitspraken van obligatiebelegger Bill Gross worden maar wat graag aangehoord en in de gaten gehouden door beleggers. Recent kwam hij echter met nieuwe uitspraken en een nieuwe visie in de media. Bill Gross stelt namelijk dat Mexico kansen biedt nadat de peso aantrok op het nieuws dat de Federal Reserve de belangrijkste rentetarieven onveranderd en rondom het nulpunt laat.

De manager van het Janus Capital bond fund observeerde het feit dat de peso een half procent steeg vorige week woensdag, direct nadat de Amerikaanse centrale bank zijn verklaring uitgaf. De fondsmanager zei in dat kader dat hij bullish is op Mexico vanwege het feit dat de obligatierentes op 5- en 10-jaars schuld van de overheid in het land uitkomen rond de 7,5 procent, terwijl de inflatie in het land 3 procent is.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Column Kees de Kort | Van paycheck naar paycheck

Drie op de tien Amerikanen heeft helemaal geen financiële reserves. “Nul”, benadrukt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Gewoon nul.”

Van de inwoners van de VS kan 21 procent ‘wel een tikje hebben’, weet De Kort. “Maar dan houdt het ook helemaal op.”

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Griekenland: EU smijt nog eens tientallen miljarden door het venster; de financiële markten applaudiseren

Athene en zijn schuldeisers zouden nu toch een compromis bereiken inzake het dispuut omtrent de Griekse schulden. Een maandag door premier Tsipras gepresenteerd plan werd door EC-voorzitter Juncker ‘een stap in de goede richting’ genoemd en wordt woensdag door de eurogroep van ministers van financiën verder besproken. De Neue Zürcher Zeitung zou liever een Grexit zien:

‘Een Grexit zou het land toelaten zijn concurrentievermogen te herstellen door zijn munt te ontwaarden. Andere EU-landen - die hun geld nu toch kwijt zijn - zouden zich verplicht zien de Grieken noodhulp aan te bieden om chaos en geopolitieke repercussies te vermijden. Maar de signalen die een Grexit begeleiden kunnen - en moeten - de verantwoordelijkheidszin en de moed om hervormingen door te voeren onder andere eurolanden versterken, wat de monetaire unie verder zou stabiliseren. Onze politici modderen liever verder aan, met een nooit-eindigende reeks crisis-toppen als meest waarschijnlijk scenario.'

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

+ 997 %

De lonen van de CEO’s van de 350 grootste Amerikaanse bedrijven zijn tussen 1978 en 2014 met 997% gestegen. Dat blijkt uit een rapport van de denktank Economy Policy Institute.

De gemiddelde arbeider moest in dezelfde periode genoegen nemen met een loonsverhoging van... 11%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog geen deal met Griekenland: schuldeisers eisen meer concessies

De schuldeisers van Griekenland hebben de voorstellen die de regering van dat land heeft gedaan om in aanmerking te komen voor verdere financiële steun, niet aanvaard.

Dat heeft premier Alexis Tsipras zijn regering laten weten, aldus een functionaris in een verklaring.

Athene kwam maandag na veel getouwtrek over de brug met voorstellen die aanvankelijk in goede aarde leken te vallen bij de schuldeisers. De Griekse regering bleek toch bereid tot een in eigen land omstreden pensioenhervormingen en tot aanvullende belastingmaatregelen om de staatsfinanciën verder te verbeteren.