EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12606 tot 12610 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 12 oktober 2015

Weidmann: “Lage rente heeft steeds meer negatieve effecten”

Het langdurig laag houden van de rente brengt steeds grotere risico’s met zich mee, dat zei Jens Weidmann van de Bundesbank in een gesprek met de Duitse krant Die Welt. Volgens de centrale bankier kan een aanhoudend lage rente de noodzakelijke hervormingen vertragen, omdat overheden door de extreem lage rente gemakkelijker hun tekorten en schulden kunnen financieren. De lage rente kan de indruk wekken dat de (hoge) staatsschulden houdbaar zijn.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 12 oktober 2015

Video: Willem Middelkoop over geopolitiek, goud en de grote reset

Willem Middelkoop was op 26 september een van de sprekers tijdens de Reinvent.money conferentie in Rotterdam. Hij sprak over de laatste geopolitieke ontwikkelingen, zoals de machtsverschuiving van het ‘Westen’ richting opkomende grootmachten als China en Rusland, maar ook over hervormingen van het monetaire systeem en de rol die goud daarin speelt. 

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 12 oktober 2015

Column Kees de Kort | Clichédiarree

De bijeenkomst van het IMF heeft afgelopen weekend in Lima niets opgeleverd behalve clichés. Er hebben een paar duizend mensen voor niets in het vliegtuig gezeten, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 12 oktober 2015

Niet de dood van de Amerikaanse dollar, wel de dood van de Euro

De opmars van de Chinese Yuan in het globale muntsysteem is niet te stoppen. Maar in tegenstelling tot wat vele denken, zorgt de opmars van de Yuan niet voor de dood van de Amerikaanse dollar. Het is de euro die het grootste slachtoffer is.

Volgens SWIFT – het in België gelegen systeem voor gestandaardiseerde financiële informatie bij globale transacties – is de opmars van de Chinese Yuan duidelijk. In augustus bereikte de Yuan een nieuw record in het globale betaalverkeer. De Yuan was goed voor 2,80% van alle transacties.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 12 oktober 2015

Gary Shilling voorspelt nieuwe grote daling voor commodities

De grondstoffencrisis duurt nu al enkele jaren en eindelijk begin het erop te lijken dat de bodem bereikt is. De prijzen voor zilver, zink, ijzer, en ook grondstoffenaandelen swingen de laatste tijd de pan uit. Toch moeten we voorzichtig zijn, want volgens econoom Gary Shilling gaan we binnenkort terug de andere kant uit, richting een nog diepere bodem.

Al het enthousiasme over de grondstoffensector ten spijt, want na vier jaar ellende, is het crisisliedje volgens econoom Gary Shilling nog lang niet uitgezongen.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs