Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 12606 tot 12610
Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Er komt een Grieks akkoord, omdat het moet

 De Grieken en de Europese schuldeisers lijken er deze week uit te gaan komen. Uit de woorden van Jean Claude Juncker blijkt dat er eenvoudigweg geen andere optie is.

'Er zijn geen verlengingen zoals in het voetbal,' zei de Luxemburgse voorzitter van de Europese Commissie maandagavond na de extra ingelaste eurotop over de situatie van Griekenland.

[...]

Bron: Nachthemel.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

UWV houdt adem in: Tsunami aan nieuwe werkelozen verwacht

Werknemers moeten vanaf volgende week rekening houden met een ontslaggolf. Vooral grotere werkgevers halen hun reorganisatieplannen na 1 juli uit de kast, omdat ontslagvergoedingen door nieuwe regels circa 30 tot 40 procent lager worden. Volgens arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen kunnen het UWV en de kantonrechter zich opmaken voor een golf aan ontslagaanvragen. „Ik denk dat het UWV en de rechter even de adem inhouden.” (Bron: Telegraaf)

Nu hebben wij op deze site al eerder gesproken over ‘grote werkgevers’ in relatie tot  ‘onze’ democratisch gekozen regering. Dat deze aangekondigde nieuwe ontslaggolf bij ons als een complete verrassing binnenkomt kunnen wij dan ook bepaald niet bevestigen. Ze ligt eerder volkomen in lijn der verwachting: de lijn naar het failliet van Nederland, zoals wij en vele anderen het compleet faillissement van ons land al jarenlang hebben aangekondigd. Een financieel economisch failliet, een (multi)cultureel failliet, een moreel failliet: het failliet van de democratie.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Bank of China waste maffiageld wit

De Italiaanse officier van justitie Giulio Monferini heeft een formeel verzoek ingediend om de vestiging van de Bank of China in Milaan te vervolgen wegens een reeks financiële misdrijven. Dat heeft het persbureau Reuters gemeld. Ook wil de aanklager een driehonderdtal personen, vooral Chinezen die in Italië verblijven, aanklagen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Gepensioneerden hardst achteruit gegaan tijdens crisis

Gepensioneerden zijn er tijdens de crisis zes keer harder op achteruit gegaan dan werkenden. In de periode 2008-2013 nam de koopkracht van werkenden 1,1 procent af, terwijl gepensioneerden 6 procent minder te besteden hadden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

7 verontrustende signalen: Gaat de VS dit land aanvallen?

Een oorlog tussen China en de Verenigde Staten lijkt misschien een gek idee, maar vele oorlogen starten met onverwachte aanvallen. De aanval van de nazi’s op Polen in 1939 de aanval van de Japanners op Pearl Harbor in 1941 zijn maar enkele voorbeelden.

De twee grootmachten ondernemen elke dag acties die er op wijzen dat ze zich voorbereiden op een eventuele oorlog. We geven tien voorbeelden: