Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12606 tot 12610
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Gevolgen referendum Griekenland altijd negatief, ongeacht uitslag

Momenteel kijkt de wereld angstvallig uit naar de gevolgen van het referendum in Griekenland.. Dit voor de nogal dubieuze vraagstelling in het referendum omtrent het wel of niet aanvaarden van de voorstellen van de schuldeisers in verband met het failliete Griekenland.

Wat de uitslag de komende dagen zal worden, één zaak is wel al zeker. De Griekse bevolking zal sterk gepolariseerd zijn achterblijven en dit door een vraagstelling waarvan zeer velen niet volledig begrijpen wat de gevolgen op de respectievelijke vragen zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Crowdfundingcampagne voor Griekenland ontvangt 23 duizend euro per uur

Je hebt er mogelijk al van gehoord: de crowdfundingcampagne waarbij geld wordt ingezameld voor Griekenland. De campagne is opgezet door Indiegogo, een online fundingwebsite met de missie om ‘iedereen aan te moedigen om de wereld te veranderen’. Het doel is om 1,6 miljard euro op te halen. Hoewel ze daar voorlopig nog niet bij in de buurt zijn, verzamelt de website inmiddels 23.000 euro per uur.

Anders dan bij de onderhandelingen met de schuldeisers, zijn er voor Griekenland aan deze crowdfundingcampagne geen hervormingseisen verbonden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

China actief bezig om markt te ondersteunen

De Chinese beurs laat het stilaan afweten, sinds enkele weken kennen de aandelen nog enkel maar bloedrode dagen.

De voortreffelijke rally is ten einde gekomen en heeft plaats gemaakt voor een stevige correctie die niemand zag aankomen vermits er geen aanwijzingen waren die een ‘crash’ hadden kunnen voorspellen.

Hoe lang deze correctie nog zal blijven duren, weet niemand. Maar de Chinezen hebben besloten om de koe bij de horens te vatten en gaan zware maatregelen treffen om het bloeden te stelpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Wat als Griekenland de drachme terug invoert?

Zonder noodhulp van Europa dreigen de Griekse banken tegen dinsdag uitgeput te raken. Eens de noodliquiditeiten zijn opgebruikt, zal Griekenland weinig andere opties hebben dan de drachme terug in te voeren. Al moeten ze daarvoor eerst weer drukpersen bouwen, want die zijn na de invoering van de euro in 2001 vernield.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Wereldbank schrapt kritische passage in rapport over China

De Wereldbank heeft uit het recente rapport over de Chinese economie een kritische passage over de invloed van de overheid in de financiële sector geschrapt. In de originele versie riep de Wereldbank dus wel op tot hervormingen in de financiële sector. De bewuste paragraaf werd volgens de instelling niet onderworpen aan de gebruikelijke procedures.