Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12611 tot 12615
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

In Duitsland een held, in Griekenland kop van jut: Schäuble wordt boegbeeld van Griekse campagne

De Griekse regeringspartij Syriza voert volop campagne om in een nationaal referendum het Europese reddingsplan voor Griekenland af te wijzen. Opvallend is dat de partij dat doet met een foto van Wolfgang Schäuble, de Duitse minister van financiën, op zijn affiches. Opgemerkt wordt dat Schäuble de Griekse bevolking vijf jaar lang heeft laten bloeden en gevraagd wordt een tegenstem uit te brengen.

“De partij schrikt er niet voor terug zich te verlagen tot denigrerende kritiek,” becommentarieerde de Duitse tabloid Bild de Syriza-campagne. In Duitsland is de in Griekenland verguisde Schäuble juist ongekend populair.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Hoe zit het nu precies met Griekse banken?

Foto’s van enorme rijen met Grieken die aan het wachten zijn om te pinnen vlogen ons de afgelopen week om de oren. Daarnaast hebben ze druk opgevoerd op de Griekse regering om toch tegemoet te komen aan de hervormingseisen die kredietschieters het land voorleggen. Maar hoe zit het precies met de Griekse banken, en waarom raakt hun geld op?

Na een combinatie van enorme leningen en jaren van soberheid, is de fiscale situatie in Griekenland zo slecht geworden, dat Griekse banken begin van deze week werden gesloten. Griekse burgers kunnen nog slechts 60 euro per dag opnemen bij pinautomaten, die naar verluid door hun briefjes van 20 heen zouden raken. Er gaan zelfs geruchten dat pensioenfondsen niet genoeg geld zullen overhebben om pensioenen uit te keren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Griekse stembureaus open voor referendum van de eeuw

In Griekenland gingen om zeven uur plaatselijke tijd (zes uur onze tijd) de stembureaus open voor het referendum. Bijna 9.9 miljoen Grieken beslissen of het land al dan niet de voorwaarden van de kredietverstrekkers moet aanvaarden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Lege schappen in Griekse supermarkten

De Grieken zijn zaterdag in de aanloop naar het referendum aan het hamsteren geslagen. Volgens persbureau AFP zijn de schappen in veel supermarkten leeg.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Opening Panamakanaal in april 2016 lijkt haalbaar

De opening van het bredere Panamakanaal op 1 april 2016 lijkt haalbaar. "Ik ben redelijk optimistisch", verklaarde Giuseppe Quarta, verantwoordelijke van het consortium GPUC dat instaat voor de werken. Het Belgische baggerbedrijf Jan De Nul maakt deel uit van het consortium.