Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12611 tot 12615
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Dit zijn de 10 grootste werkgevers ter wereld

7 van ‘s werelds grootse werkgevers zijn staatsbedrijven. Dat zal weinigen verwonderen. In de top 10 van grootste werkgevers staan slechts 3 privé-bedrijven: de Amerikaanse supermarktreus Walmart, de Amerikaanse fastfoodreus McDonald’s (* die telt 1,9 miljoen werknemers, franchises inbegrepen. Franchises niet inbegrepen gaat het om ‘slechts’ 420.000 werknemers) en het Taiwanese Foxconn, de maker en assembleur van voornamelijk iPhone-onderdelen. Het cijfer van Walmart omvat wel de 175.000 werknemers die actief zijn bij Asda, het Britse filiaal van de supermarktketen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Wordt flexibele arbeid op termijn vervangen door onbeperkte vakantie?

Een systeem van onbeperkte vakantie zou bij vele bedrijven op termijn een ideaal alternatief kunnen worden voor flexibele arbeid. Dat heeft Barry Esterhuizen, directeur van de Britse consulent EST Accountants, tegenover de publicatie HR Magazine, gezegd. Het blijkt volgens Esterhuizen in praktijk immers dat flexibele arbeid bij vele bedrijven bijzonder moeilijk georganiseerd kan worden en dikwijls tot problemen leidt.

Die bezwaren zouden volgens de Britse accountant echter wegvallen wanneer zou worden overgeschakeld op een systeem van onbeperkte vakantie, dat bovendien volgens Esterhuizen ook een positieve impact zou hebben op het welzijn en het engagement van de werknemer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Groei in eurozone: niet alleen Duitsland, ook Frankrijk doet mee

De economische activiteit in de eurolanden is deze maand gegroeid in het sterkste tempo in ruim vier jaar.

Dat meldde onderzoeksbureau Markit dinsdag op basis van een eerste schatting.

De graadmeter voor de economische groei in de eurolanden steeg in juni van 53,6 naar 54,1. Dat is het hoogste niveau in 49 maanden. De graadmeter staat nu ruim boven de stand van 50, die de grens tussen groei en krimp markeert, en overtrof de verwachtingen van economen. Die rekenden in doorsnee op nagenoeg dezelfde stand als in mei.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Rusland zeer teleurgesteld door nieuwe Westerse sancties

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in een persverklaring laten weten zeer teleurgesteld te zijn in het besluit van de EU om de sancties tegen Rusland te verlengen tot begin volgend jaar. De sancties zouden honderden of zelfs duizenden banen kunnen kosten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Jawel, Griekse geldkraan Draghi blijft open, zolang er zicht is op deal

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft dinsdag het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken verder verhoogd.

Dat meldde persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

De zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) wordt met goedkeuring van de ECB door de Griekse centrale bank verleend. De steun is bedoeld om te voorkomen dat Griekse banken omvallen. Zij zien al geruime tijd veel geld wegstromen door de aanhoudende onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland.