EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
58
kliks
38
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12611 tot 12615
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

IMF: Duitsers en Chinezen moeten meer shoppen

De Amerikanen weten wel hoe ze moeten shoppen. Dat is algemeen bekend. Het IMF waarschuwt nu dat de overheden van met name Duitsland en China ook hun ingezetenen aan moeten zetten tot meer consumptie. Burgers in deze landen sparen veel te veel. De liquiditeitsinjecties van de centrale banken zijn niet voldoende om de vraag daar aan te zwengelen. Door de resulterende onbalans riskeren we een decennium van zwakke wereldgroei, zo stelt het IMF in haar laatste rapport. 

David Lipton, een hoge IMF-official, maakt zich ongerust:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Dit jaar laat traditionele televisie zijn wereldwijde piek optekenen

Traditionele lineaire televisie zal dit jaar wereldwijd zijn absolute piek bereiken. Volgend jaar moet voor de eerste keer in de geschiedenis een daling worden verwacht. Dat is de conclusie van een onderzoek van consulenten ZenithOptimedia en Newcast in veertig landen.

Daarbij wordt opgemerkt dat het aantal televisiekijkers dit jaar wereldwijd nog met 3,1 procent zal toenemen, maar volgend jaar moet volgens de consulenten rekening gehouden worden met een inkrimping met 1,9 procent.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Slimme duurzame ideeën in praktijk brengen

In een winkelcentrum in Sao Poalo wordt voedsel dat overblijft en niet verkocht wordt, ingezameld en verwerkt tot compost. De vruchtbare compost wordt op het dak van het winkelcentrum gebruikt om verse groente te verbouwen voor het personeel van het winkelcentrum. Kijk eens naar de reportage hieronder.

Dit kan in Nederland ook. In Nederland wordt onverkocht voedsel, dat niet langer houdbaar is, vaak gewoon vermengd met huisvuil. In sommige gevallen wordt het door bedrijven ingezameld en verwerkt tot varkensvoer, biobrandstof of compost. Winkels kunnen ook zelf hun afval verzamelen en laten composteren: dat scheelt een hoop ritjes met vrachtauto’s.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Sterkste krimp Russische economie sinds 2009

De Russische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar nog harder gekrompen dan in de eerste drie maanden.

De Russische economie is in het tweede kwartaal van dit jaar nog harder gekrompen dan in de eerste drie maanden.

In de maanden april tot en met juni werd de Russische economie 4,6 procent kleiner. Dat is de sterkste daling sinds 2009. In het eerste kwartaal kromp de economie al met 2,2 procent. Premier Dmitri Medvedev gaf bij de presentatie van die cijfers, eind april, nog aan tekenen van stabilisatie te zien.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015

Zilverprijs kan stijgen door daling prijzen basismetalen

Zilverprijs kan stijgen door daling in zilverproductie als gevolg van daling prijzen basis metalen.

Lees verder op TheBullionHouse.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs