EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12611 tot 12615 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Tekorten in zink en koper in 2016 door tegenvallende mijnbouwproductie

Basismetalenproducent Glencore schaalt zijn zinkproductie met een derde terug vanwege de huidige lage metaalprijzen. Het bedrijf, dat in grote financiële nood is vanwege de torenhoge schuldenlast, heeft aangegeven de reserves liever in de grond te laten zitten in afwachting van betere tijden dan ze te verkwanselen in de huidige markt. Hiermee wordt de wereldzinkproductie met bijna 4% verlaagd, hetgeen de tekorten die er sinds 2012 in de markt zijn nog verder versterkt. Citigroup ziet mede hierdoor de lange termijn prijsontwikkeling voor zink positief in.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Het gaat van kwaad naar erger in Zuid-Afrika

Het zit er bovenhands op tussen de Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven en de mijnwerkers. Dat kan u vorige week en eerder al lezen. Het sociaal overleg zit muurvast en de politiek kan de impasse niet breken.

Kortom: de Zuid-Afrikaanse mijnen zitten met een enorm probleem. Als klap op de vuurpijl komt daar nog eens een ander risico bij kijken, dat ik ook al eerder benadrukte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Column Kees de Kort | Spiraal

Mega-fusies en -overnames, zoals nu weer tussen de twee grootste bierbrouwers ter wereld, zijn in trek doordat geld zo goedkoop is. Dat kan niet eindeloos goed gaan.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Technologie creëert meer jobs dan ze vernietigt

In deze tijden van technologische vooruitgang zijn veel mensen bang om hun job te verliezen aan machines en robots. Onterecht, zo blijkt. Een historische studie wijst uit dat technologie onze jobs niet afneemt, maar integendeel meer jobs creëert.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Er zijn grote verschillen tussen de Amerikaanse staten

De afgelopen maanden is bekend geworden dat de Amerikaanse economie aan een mooi tempo weet te groeien. De werkloosheid is de afgelopen jaren flink gedaald en dat heeft een positief effect op het consumentenvertrouwen. Het vertrouwen van de Amerikaanse consument beweegt rond een historisch hoogtepunt en dit heeft dan weer effect op de resultaten van de bedrijven. Wanneer de consumenten immers zekerder zijn over hun financiële situatie, dan zullen ze ook meer geld durven uit te geven. Vooral de verkopen van duurzame goederen is de afgelopen jaren flink gestegen. Er zijn echter nog steeds grote verschillen tussen de verschillende Amerikaanse staten.

Zo liet econoom Neil Dutta, van Renaissance Macro Research, weten dat de olieprijs een grote invloed heeft op de verschillende Amerikaanse staten. De meeste economen zijn van mening dat de dalende olieprijs een positief effect heeft op de economie. Door de lagere olieprijs stijgt de koopkracht van de burger en dat stimuleert om extra uitgaven te doen. Dutta komt echter tot de conclusie dat de olie-intensieve Amerikaanse staten alleen maar last hebben van de dalende olieprijs. Zijn mening wordt bijgestaan door een grafiek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs