EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
70
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12616 tot 12620 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

“Anarchie in Saoedi-Arabië slechts kwestie van tijd”

Tunesië, Syrië, Jemen, Egypte, Irak. Het Westen zag eind 2010 hoopvol toe hoe tijdens de Arabische Lente bevolkingen in opstand kwamen tegen hun vaak autoritaire regeringsleiders. Die hoop is inmiddels vervlogen. De protesten bleken geen roep om democratie, maar een noodkreet over de vernietigende impact van langdurige droogtes op de landbouw en voedselprijzen. De onrust en radicalisering namen alleen maar verder toe.

Tot nu toe bleef Saoedi-Arabië, vernoemd naar het koninklijke Huis van Saoed, grotendeels buiten schot. Buiten wat kleine protesten zit koning Salman nog steeds stevig in het zadel. Maar aan die relatieve rust zou de komende jaren wel eens een ruw einde kunnen komen, zo beargumenteert de Britse schrijver en journalist Nafeez Ahmed.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

'Wereld staat aan vooravond van nieuwe recessie'

De wereldeconomie staat aan de vooravond van een nieuwe recessie vanwege de teruggevallen groei in opkomende markten.

Dat zegt Willem Buiter, hoofdeconoom van Citigroup, dinsdag in Londen tegen televisiezender CNBC.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Tekorten in zink en koper in 2016 door tegenvallende mijnbouwproductie

Basismetalenproducent Glencore schaalt zijn zinkproductie met een derde terug vanwege de huidige lage metaalprijzen. Het bedrijf, dat in grote financiële nood is vanwege de torenhoge schuldenlast, heeft aangegeven de reserves liever in de grond te laten zitten in afwachting van betere tijden dan ze te verkwanselen in de huidige markt. Hiermee wordt de wereldzinkproductie met bijna 4% verlaagd, hetgeen de tekorten die er sinds 2012 in de markt zijn nog verder versterkt. Citigroup ziet mede hierdoor de lange termijn prijsontwikkeling voor zink positief in.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Het gaat van kwaad naar erger in Zuid-Afrika

Het zit er bovenhands op tussen de Zuid-Afrikaanse mijnbedrijven en de mijnwerkers. Dat kan u vorige week en eerder al lezen. Het sociaal overleg zit muurvast en de politiek kan de impasse niet breken.

Kortom: de Zuid-Afrikaanse mijnen zitten met een enorm probleem. Als klap op de vuurpijl komt daar nog eens een ander risico bij kijken, dat ik ook al eerder benadrukte.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2015

Column Kees de Kort | Spiraal

Mega-fusies en -overnames, zoals nu weer tussen de twee grootste bierbrouwers ter wereld, zijn in trek doordat geld zo goedkoop is. Dat kan niet eindeloos goed gaan.

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs