EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
60
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12616 tot 12620
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Hedgefondsen: “Daling koperprijs zet door”

Hedgefondsen zetten hun geld op een verdere prijsdaling van koper. Volgens een bericht van Bloomberg blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid dat de netto shortpositie sinds april 2013 niet meer zo groot is geweest.

Vooralsnog hebben de hedgefondsen het gelijk aan hun zijde. De devaluatie van de yuan zorgt begin deze week voor een flinke daling van de koperprijs. Ook het huidige overschot op de markt drukt op de prijs. Analisten van Morgan Stanley verwachten dat de koperproductie dit jaar met 5 procent zal stijgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Sterk dalende belastinginkomsten verergeren Griekse financiële noodtoestand

n de eerste zes maanden van dit jaar liepen de belastinginkomsten voor de Griekse staat met 8,5 procent terug tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat cijfer is een signaal dat de Griekse economie steeds slechter functioneert en de situatie is er voorbije maand, met de gedeeltelijke sluiting van de banken, wellicht ook niet op verbeterd.

[...]

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Willem Middelkoop: "We worden gegijzeld gehouden door een groep internationale bankiers die boven de wet staan"

“Ik ben er achter gekomen dat we binnen ons financiële systeem worden bedrogen,” zei Willem Middelkoop onlangs bij Café Weltschmerz. Hij doet naar eigen zeggen al meer dan 20 jaar onderzoek naar de waarheid.

“Ik ben er achter gekomen dat we binnen ons financiële systeem worden bedrogen,” zei Willem Middelkoop onlangs bij Café Weltschmerz. Hij doet naar eigen zeggen al meer dan 20 jaar onderzoek naar de waarheid.

Middelkoop legt uit dat we allemaal – inclusief overheid en bankiers – doen alsof we waarde creëren. Iedereen doet er aan mee, maar het is alleen maar om een bepaald beeld hoog te houden. Het is een vorm van bedrog. Een andere vorm van bedrog is volgens hem de manier waarop oorlogen aan ons worden verkocht. Denk bijvoorbeeld aan de Irakoorlog.

[... + video 30 minuten]

Lees verder op ninefornews.nl
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

IEA: Olieprijs blijft ook in 2016 laag

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de olieprijs ook in 2016 laag zal blijven. De vraag naar olie laat de sterkste groei zien in vijf jaar tijd, maar dat effect wordt compleet teniet gedaan door structurele overproductie in de wereld. Die overproductie zal ook volgend jaar nog een drukkend effect hebben op de prijzen, zo denkt het agentschap.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

China devalueert de yuan: 'een maatregel ingegeven door een partijkader dat nog in communisme gelooft'

De Chinese centrale bank heeft dinsdag de lokale munt yuan met 2% gedevalueerd. Volgens een woordvoerder van de bank gaat het om een eenmalige maatregel om de manier waarop de koers wordt bepaald aan te passen.

China zit in een economisch delicate fase en een dermate kleine devaluatie zal weinig effect genereren voor de noodlijdende exporteurs, al worden wel politieke repercussies verwacht, voornamelijk in de Verenigde Staten, die China al lang van de manipulatie van de yuan verdenken.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs