Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12616 tot 12620
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 5 juli 2015

Opening Panamakanaal in april 2016 lijkt haalbaar

De opening van het bredere Panamakanaal op 1 april 2016 lijkt haalbaar. "Ik ben redelijk optimistisch", verklaarde Giuseppe Quarta, verantwoordelijke van het consortium GPUC dat instaat voor de werken. Het Belgische baggerbedrijf Jan De Nul maakt deel uit van het consortium.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Chinese handelaren kopen voor miljarden aandelen om beursval te stoppen

De top van Chinese effectenhandelaren gaat de komende tijd voor ten minste 120 miljard yuan (17,3 miljard euro) aan aandelen kopen. Ze willen zo proberen de aandelenmarkten in China te stabiliseren, die sinds half juni 30 procent zijn gedaald. De groep van 21 handelaren maakte dit zaterdag bekend.

De toezegging komt nadat maatregelen van de officiële beleidsmakers, zoals een renteverlaging en versoepeling van de regels voor kredietverlening, de afgelopen week onvoldoende zijn gebleken om de uitverkoop van aandelen te stoppen. Sommige analisten vrezen dat als het zo doorgaat dit uiteindelijk kan uitmonden in beurscrash.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Wereldmunt invoeren, een goed idee?

Heeft de euro ervoor gezorgd dat Griekenland zich momenteel in een diepe crisis bevindt? Volgens sommigen is dit een onbetwistbaar feit omdat ze anders simpelweg hun eigen munt hadden kunnen devalueren.

De waardevermindering van een munt heeft als gevolg dat de export en de economie van een land worden gestimuleerd, iets dat Griekenland uit de nood zou kunnen hebben geholpen moest het nog handelen in drachmen.

Leonid Bershidsky, columnist bij Bloomberg, is echter van mening dat dat voordeel niet opweegt tegen het hebben van een internationale eenheidsmunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Verhofstadt kost Europa bijna 100 miljard euro en ruim 2 miljoen jobs

Het Oostenrijkse Instituut voor Economisch Onderzoek (WIFO) berekende de korte- en langetermijnkosten die de Europese Unie + Zwitersland oplopen naar aanleiding van de sancties tegen Rusland. De resultaten zijn niet min.

Wat vooral opvalt is dat het rapport de impact van de economische sancties nuanceert. Rusland zou ook zonder sancties in een crisis verzeild geraakt zijn door de interne politieke spanningen en de lage olieprijs.

De economische sancties hebben wel een verergerd effect op de Russische economie, eerder dan de Europese. Het wegvallen van tal van Europese goederen en diensten noopt Rusland nu om die goederen en diensten zelf te ontwikkelen, terwijl ze die middelen omwille van comparatieve voordelen wellicht beter anders kunnen aanwenden.

Met andere woorden: de economische sancties verklaren niet het gehele, maar toch een belangrijk deel van het welvaartsverlies in Europa.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

"Grieks compromis ook bij 'nee' mogelijk"

Een compromis met Griekenland blijft mogelijk, ook als de Grieken zondag de voorwaarden voor verdere noodsteun verwerpen. Dat zei de Franse minister van Economische Zaken Emmanuel Macron vandaag bij de Tourstart in Utrecht.

"Ik ben er volledig van overtuigd dat de Grieken het beste ja kunnen stemmen", zei Macron. "Maar ik denk ook dat er solidariteit moet zijn, ongeacht de uitkomst."