Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12626 tot 12630
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

‘Grieks referendum nek-aan-nek race, Griekse banken dinsdag zonder geld’

Opiniepeilingen voorzien een nek-aan-nek race bij het Griekse referendum van aanstaande zondag. Maar de meeste acute vraag na het bekend worden van de uitslag zal zijn: wat gebeurt er met de Griekse banken?

Voor- en tegenstanders bij het Griekse referendum van aanstaande zondag 5 juli houden elkaar vrijwel exact in evenwicht in Griekenland. Dat blijkt uit een peiling die persbureau Bloomberg heeft laten uitvoeren.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Welke impact heeft de hitte op onze productiviteit en de economie?

Is een hittegolf goed of slecht voor de economische groei? Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) uit Boston onderzocht de statistieken van de voorbije 40 jaar en komt tot een niet mis te verstane conclusie: het is slecht. 

Volgens het MIT gaat onze productiviteit eens de temperatuur boven de 15° C uitkomt met 1,5 à 1,7% achteruit en dat per dag en per graad.  

Met donderdag 37 graden in Luik en vrijdag naar verwachting 29 tot 34 graden in het binnenland, is het niet het moment om u te vragen hoe er op kantoor echt aan toe gaat.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Tijd voor een wereldmunt?

Naïef en utopisch, zo noemt Leonid Bershidsky zijn eigen idee. Toch speculeert de columnist van Bloomberg in een column over de voordelen van het  vervangen van alle nationale valuta door één wereldmunt. Al zijn de praktische bezwaren tegen die wereldmunt momenteel nog onoverkomelijk, er gewoon over nadenken leidt al snel tot meer begrip voor het project achter de Europese eenheidsmunt.  

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

De grote besparingsmythe

Het is heet. Bloedheet. Dat wil zich wel eens wreken op de koelbloedigheid van de mensen. Sommigen zien dan allerlei hallucinaties. Eén van de hardnekkigste hallucinaties is die van vermeende besparingen in Griekenland.

Het eerste dat ons opvalt in verslaggeving omtrent “besparingen” is dat er zelden een definitie van wordt gegeven. Definities variëren van het verlagen van soevereine staatsschuld naar het verhogen van belastingen. Dat zijn nochtans twee cruciaal verschillende dingen.

Het tweede dat ons opvalt is het taalgebruik, waarin besparingen systematisch worden geframed als iets pijnlijk. Iets ongemakkelijk. Ergens tussen een zonnesteek en huidkanker. Daarbij geldt de Griekse warboel als ultieme benchmark.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Faillissementsprop verstikt Italië, maar premier Renzi hervormt onder druk Griekse crisis

Italië is geen Griekenland, maar kampt wel met vergelijkbare structurele problemen voor het bedrijfsleven. Zo is failliet gaan nog altijd een groot taboe in Italië, met sterk negatieve gevolgen voor de economie. De Italiaanse premier Matteo Renzi probeert nu wel vaart te maken met hervormingen.