Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 12631 tot 12635
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Amerikanen en hun wapens: 9 cijfers die duidelijk maken dat 'gun control' niet voor morgen is

In 2013 pleegden 21.175 Amerikanen zelfmoord met een wapen, terwijl 11.208 door anderen werden doodgeschoten. Gemiddeld sterven in de VS elke dag 88 mensen bij wapengeweld. Dat is vier maal meer dan in het VK en zes maal meer dan in Duitsland. Nergens ter wereld vinden meer schietpartijen plaats dan in de VS. Volgens de criminologen Jaclyn Schildkraut en Jaymi Elsass waren er tussen 2000 en 2014 niet minder dan 133 van die slachtpartijen (bendegeweld en terrorisme uitgezonderd). In Engeland vond in dezelfde tijdspanne exact één zo’n schietpartij plaats. Na iedere schietpartij gebeurt hetzelfde: de dreiging van gun control steekt even de kop op, waardoor nog meer mensen wapens gaan kopen en het lidmaatschap bij Amerika’s sterkste wapenlobby aanvragen: de National Rifle Association (NRA). De aandelen van wapenfabrikanten schieten de hoogte in. Tussen 1994 en 2007 steeg het aantal wapens in de VS van 194 miljoen naar 294 miljoen stuks. Geschat wordt dat in het land vandaag meer dan 300 miljoen wapens circuleren. Omdat het aantal gezinnen dat een wapen in huis heeft wel slinkt, is er een steeds grotere groep enkelingen die over meerdere wapens beschikt.  Amerikanen zien wapenbezit steeds vaker in het kader van zelfverdediging dan als een vorm van hobby. In 2014 zei 15,4% van de Amerikanen dat ze een wapen hadden voor de jacht. In 1977 was dat nog 32%. 63% vindt vandaag dat wapenbezit hem meer veiligheid geeft, dat is bijna dubbel zo veel als in 2000, toen 35% er zo over dacht.  Steeds meer vrouwen bezitten een handwapen, bij mannen gaat die trend in dalende lijn. Wapenbezit is sterk gelint aan etniciteit en politieke voorkeur. Arme mensen, stadsbewoners, zwarten en mensen van Hispaanse origine bezitten minder makkelijk een wapen dan de blanken die in de voorsteden of op het platteland wonen. Dubbel zo veel Republikeinse kiezers acht wapenbezit nodig voor de eigen veiligheid als Democratische kiezers. Wapenbezit staat in de Amerikaanse Grondwet ingeschreven als een onvervreemdbaar recht. Het Tweede Amendement luidt dan ook als volgt: ‘Aangezien een goed geregelde militie nodig is voor de veiligheid van een vrije staat, zal geen inbreuk worden gemaakt op het recht van het volk om wapens te bezitten en te dragen.“ Politici die voor gun control pleiten leggen hun hoofd op het politieke kapblok. Toen Bill Clinton in 1994 een verbod op een reeks semi-automatische wapens door het Congres kreeg, werden 19 van de 24 Congresleden die de wet hadden goedgekeurd niet herverkozen. Onder hen Tom Foley, toenmalig spreker van het Huis van Afgevaardigden en de eerste spreker die niet in die hoedanigheid werd herkozen sinds ... 1862. 

Bron: JDreport.com
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Het echte verhaal, waar de Griekse miljarden steun is gebleven

Ik lees vooral non-fictie en soms op vakantie ook wel eens een roman. Maar tijdens de afgelopen vakantie las ik een eurothriller die werkelijkheid bleek. De miljardenhulp aan euros gaan niet naar de Grieken maar naar de rijkste man van Griekenland. Dit las ik in het ‘Euro Evangelie’ van Arno Wellens. Financieel onderzoeksjournalist Wellens doet in het Euro Evangelie verslag van zijn speurtochten tot in de diepste duisternissen van de Europese monetaire situatie. Dat was echt beangstigend, want het was écht. En als gedwongen euro-gebruiker speelde ik ongewild mee in dit griezelverhaal.

[...]

Bron: Z24
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Jeroen de Boer: Tsipras is een blufkoning, maar zn timing is beroerd

De puzzelstukjes om tot een overeenkomst te komen tussen de Griekse regering van diens schuldeisers vallen op hun plaats. Alleen de timing van premier Alexis Tsipras en minister van Financiën Yanis Varoufakis is ronduit beroerd.

Briljante tactici! Volstrekte amateurs! Het wordt steeds lastiger om de Griekse premier Alexis Tsipras en diens minister van Financiën Yanis Varoufakis te doorgronden.

Objectief gezien heeft de vertragings- en treiterstrategie van de linkse Syriza-regering de afgelopen maanden veel opgeleverd in de onderhandelingen met de schuldeisers van Griekenland. Ga maar na.

[...]

Bron: beurshalte.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Heeft goud zijn magie verloren?

Het eeuwige verhaal is, dat in tijden van oorlog, economische tegenwind of tegenslag en onrust van andere aard goud de absoluut veilige haven is voor mensen die wat te verliezen hebben. Gaat dit aloude verhaal nog op of behoort het op de schroothoop van de geschiedenis?

[...]

Bron: spitsnieuws.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Indonesië verbiedt buitenlands geld

Wie recent in Indonesië is geweest weet dat je met één keer pinnen meteen miljonair bent. Weliswaar in de lokale rupiah, maar toch. De situatie zint de Indonesische regering echter helemaal niets. Daarom zijn alle buitenlandse valuta vanaf heden VERBOTEN in Indonesië. Dit alles om de eigen rupiah een schop onder de kont te geven. Die stond halverwege vorige maand op 13,384, tegenover 1 dollar. Een diepterecord.

[...]