Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 12631 tot 12635
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Euro zakt flink terug

De euro was dinsdagmiddag 1,1195 dollar waard, tegen 1,1388 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. Daarmee viel de Europese munt terug naar het niveau van medio vorige week.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

“Ik verwacht meer dan slechts een correctie”

Ondanks de recordhoogtes waarop Amerikaanse aandelen zich bevinden, stelt Ron Paul dat het ruime monetaire beleid van de Fed ervoor heeft gezorgd dat zowel aandelen als obligaties zich op dit moment op de rand van de afgrond bevinden en er elk moment in kunnen vallen. ‘Ik ben echt enorm verbaasd over dat de Amerikaanse Federal Reserve de markt zo de vernieling in helpt’, zei Paul in een interview met Cnbc.

Dat zei hij na afloop van de beleidsvergadering van de Fed van vorige week. De S&P 500 sloot toen op een niveau dat slechts 1 procent verwijderd was van de all time high. ‘Ik kijk ernaar en zie een erg onstabiele situatie’, zei Paul. In zijn ogen hebben de economische plannen van de Federal Reserve ‘echt een afgrijselijke bubbel in de obligatiemarkt veroorzaakt’.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Dit zijn de 10 grootste werkgevers ter wereld

7 van ‘s werelds grootse werkgevers zijn staatsbedrijven. Dat zal weinigen verwonderen. In de top 10 van grootste werkgevers staan slechts 3 privé-bedrijven: de Amerikaanse supermarktreus Walmart, de Amerikaanse fastfoodreus McDonald’s (* die telt 1,9 miljoen werknemers, franchises inbegrepen. Franchises niet inbegrepen gaat het om ‘slechts’ 420.000 werknemers) en het Taiwanese Foxconn, de maker en assembleur van voornamelijk iPhone-onderdelen. Het cijfer van Walmart omvat wel de 175.000 werknemers die actief zijn bij Asda, het Britse filiaal van de supermarktketen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Wordt flexibele arbeid op termijn vervangen door onbeperkte vakantie?

Een systeem van onbeperkte vakantie zou bij vele bedrijven op termijn een ideaal alternatief kunnen worden voor flexibele arbeid. Dat heeft Barry Esterhuizen, directeur van de Britse consulent EST Accountants, tegenover de publicatie HR Magazine, gezegd. Het blijkt volgens Esterhuizen in praktijk immers dat flexibele arbeid bij vele bedrijven bijzonder moeilijk georganiseerd kan worden en dikwijls tot problemen leidt.

Die bezwaren zouden volgens de Britse accountant echter wegvallen wanneer zou worden overgeschakeld op een systeem van onbeperkte vakantie, dat bovendien volgens Esterhuizen ook een positieve impact zou hebben op het welzijn en het engagement van de werknemer.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Groei in eurozone: niet alleen Duitsland, ook Frankrijk doet mee

De economische activiteit in de eurolanden is deze maand gegroeid in het sterkste tempo in ruim vier jaar.

Dat meldde onderzoeksbureau Markit dinsdag op basis van een eerste schatting.

De graadmeter voor de economische groei in de eurolanden steeg in juni van 53,6 naar 54,1. Dat is het hoogste niveau in 49 maanden. De graadmeter staat nu ruim boven de stand van 50, die de grens tussen groei en krimp markeert, en overtrof de verwachtingen van economen. Die rekenden in doorsnee op nagenoeg dezelfde stand als in mei.