Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12641 tot 12645
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Huizenprijs in mei 2,6 procent hoger dan vorig jaar

De huizenprijs is weer flink gestegen in mei. Vergeleken met vorig jaar waren koopwoningen 2,6 procent duurder.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds april 2014 zijn de huizenprijzen weer onafgebroken aan het stijgen. De stijging van afgelopen mei is de op één na sterkste stijging sinds het aantrekken van de markt (zie grafiek, klik erop om hem uit te vergroten).

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Dag van de waarheid voor Griekenland

In Griekenland en ver daarbuiten staan alle ogen vandaag gericht op Brussel, voor een hele dag van topoverleg rond de Griekse schuldencrisis. Die start met een nieuwe ontmoeting tussen de Griekse premier Alexis Tsipras en de internationale schuldeisers. Vanavond  komen de staats- en regeringsleiders van de eurozone in bijzondere zitting bijeen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Ruim 40% meer contant geld in Griekenland door bankrun

In een paar maanden tijden is de hoeveelheid contant geld in Griekenland met meer dan 40% toegenomen van €30 naar €43 miljard, zo blijkt uit onderzoek van Barclays. Uit angst voor het sluiten van banken en de invoering van kapitaalcontroles zoals in Cyprus halen spaarders miljarden aan contant geld uit bankautomaten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

'Grieken zijn bereid tot flinke concessies'

De Griekse regering is bereid tot dusver heilige huisjes omver te schoppen om ook na 30 juni financiële hulp te krijgen van zijn schuldeisers.

Het vervroegde pensioen wordt grotendeels afgeschaft, er komt een btw-verhoging en rijke Grieken kunnen een extra belastingaanslag verwachten. Dat melden Griekse media maandag.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Dit is het ‘laatste bod’ van de Griekse regering

Europa had op 2 juni de Griekse regering al een ‘laatste bod’ gedaan. Zondag kwam het ‘laatste bod’ van Athene. Liggen de de twee voorstellen dicht genoeg bij elkaar om maandag tot een deal te komen?

30 juni, dat is dag dat Griekenland 1,5 miljard euro moet overmaken aan het IMF. IMF-president Christine Lagarde heeft al laten weten dat er dit keer geen sprake kan zijn van uitstel. De enige manier om aan die rekening te voldoen, is door een deal met Europa te sluiten waardoor een eerder voorwaardelijk toegezegde, maar nog niet uitgekeerde lening van 7,2 miljard euro wordt overgemaakt.