Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12641 tot 12645
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

'Griekse banken overwegen noodplan uit angst voor instorten'

De Griekse banken bereiden zich mogelijk voor op een noodplan waarbij een deel van het spaargeld van Grieken wordt opgeofferd om te voorkomen dat de banken vallen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Eén op drie Griekse kinderen leeft in armoede

Eén op de drie kinderen in Griekenland leeft onder de armoedegrens. Drie jaar geleden was dat nog één op de vijf kinderen. Dat heeft de Griekse kinderombudsman George Moschos deze week gezegd op een bijeenkomst van de Europese Koepel van Kinderrechtencommissarissen. In Vlaanderen leeft één op tien kinderen onder de armoedegrens.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Wat willen die Grieken nu eigenlijk?

Er worden de jongste dagen kranten volgeschreven over de Griekse crisis. Rap, rap heeft de Griekse regering een referendum in het leven geroepen over de hele toestand rond de euro. Alleen, weet de Griekse regering zelf nog wel wat ze wil?

Om te beginnen is het nog maar de vraag of het referendum volgens de officiële regels is uitgeschreven. Er is geen regel die een uitstap uit de euro mogelijk maakt, dus de Europese Unie kan de uitslag van een volksraadpleging sowieso naast zich neerleggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Kleinere bankbriefjes en wisselgeld schaarser

Nu de Griekse banken al vijf dagen de deuren dichthouden, zijn er in het land steeds meer problemen met kleinere bankbiljetten en wisselgeld merkbaar. Op Kreta en andere eilanden, en ook in Athene kunnen aan geldautomaten enkel nog briefjes van 50 euro afgehaald worden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

‘Eurolanden wilden IMF-rapport blokkeren’

De landen binnen de eurozone hebben geprobeerd het IMF-rapport over de Griekse schulden te blokkeren. Dat meldden ingewijden in Brussel vrijdag.

Het IMF-rapport werd donderdag wereldkundig gemaakt. Om de schuldenlast van Griekenland dragelijk te maken zou het land de komende drie jaar nog zeker 36 miljard euro nodig hebben. Ook zou het land geholpen zijn met minder strengere voorwaarden voor uitstaande leningen, aldus het rapport.