Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12646 tot 12650
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 4 juli 2015

Rellen in Athene bij nee-demonstratie

De Griekse politie is vandaag aan begin van de avond in het centrum van Athene slaags geraakt met groepen demonstranten. Er werden onder meer flitsgranaten afgevuurd die actievoerders moesten afschrikken en verblinden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Britse banken schroeven garantie op spaargeld terug naar £75.000

Het Britse deposito garantie stelsel wordt met ingang van volgend jaar versoberd, zo schrijft de Telegraph. Op dit moment worden spaartegoeden tot £85.000 per persoon per bank nog gedekt door het garantiestelsel, maar vanaf 1 januari 2016 wordt dat teruggeschroefd naar £75.000.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Tsipras blijft hameren op schuldenverlichting voor Griekenland

Volgens de Griekse premier Alexis Tsipras is het referendum zondag niets meer dan kiezen tussen of chantage door de eurolanden die met ultimatums komen die geen oplossing vormen, of voor rust voor de toekomst van Griekenland.

Dat meldde hij vrijdag in een verklaring op de Griekse televisie.

Volgens hem rechtvaardigt een analyse door het IMF de beslissing van zijn regering om een steunpakket van de schuldeisers te weigeren als die niet gepaard gaat met schuldenverlichting. Volgens het rapport is de Griekse schuld onhoudbaar, zei hij.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

Bill Gross: Ik wou gewoon beroemd zijn en geld beheren

Bill Gross bouwde bij Pacific Investment Management Co (Pimco) een van de meest solide trackrecords op in de geschiedenis van obligatiebeheer. Toch is Bill Gross naar eigen zeggen niet meer wie hij vroeger geweest is.

De oude Gross wilde roem, ging daar gretig voor en maakte op die manier een hoop vijanden. Tegen de tijd dat Pimco hem uitkocht, werd hij door zijn collega’s dan ook gezien als een eikel van wereldklasse die zijn magie was verloren, zo omschrijft Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015

‘Griekse banken hebben buffer van 1 miljard’

Griekse banken hebben nog een buffer van circa 1 miljard euro. Dat meldde het hoofd van de Griekse vereniging van banken vrijdag. Met dat geld zouden de banken het tot en met maandag kunnen uitzingen. Voor daarna zijn de banken afhankelijk van de steun van de Europese Centrale Bank (ECB) en is het nog maar de vraag of ze dinsdag weer open kunnen.