Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12646 tot 12650
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Kamp draait gaskraan Groningen fors dicht

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft besloten de gaskraan in Groningen fors dicht te draaien.

In plaats van de oorspronkelijk geplande 39,4 miljard kubieke meter, wordt er slechts 30 kuub opgepompt. Dat schrijft minister Henk Kamp in een brief aan de Tweede Kamer, zo meldt persbureau ANP.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Column Kees de Kort | Het realiteitsbesef van een bak pinda's

Medelijden met de Grieken? Niet helemaal terecht, vindt BNR-macro-econoom Kees de Kort.

“De Griekse bevolking kiest al twintig jaar de verkeerde leiders. De Griekse bevolking gelooft alles en heeft het realiteitsbesef van een bak pinda’s”, zegt Kees de Kort.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Chinese Zijin Mining koopt voor $800 miljoen aan nieuwe goud en koperprojecten in 2015

Zijin Mining heeft een bod van $47 miljoen gedaan op het goudproject van het Australische exploratiebedrijf Phoenix Gold. Dit is inmiddels het vierde overname-initiatief van het staatsbedrijf in 2015, en Zijin is daarmee veruit de meest actieve goudproducent op de overnamemarkt dit jaar.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Zweeds beleggingsfonds verwacht beurscrash

Het Zweedse beleggingsfonds Swedbank Robur heeft hoogtevrees gekregen van de stijgende aandelenkoersen en besloot daarom haar weging in aandelen sterk terug te brengen. In de tweede helft van vorig jaar was 80 tot 85 procent van het beheerde vermogen belegd in aandelen, nu is dat nog maar 30 procent. Het fonds verwacht een correctie op de beurs en wil naar eigen zeggen de kudde voor zijn als de verkoopgolf begint.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Leiders moeten verder kijken dat hun doelstellingen

Goede leiders proberen een evenwicht te creëren tussen hun doelstellingen en het bewaren van de groep volgelingen. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de University of Bristol in Groot-Brittannië en de Harvard University en Princeton University in de Verenigde Staten bij verschillende populaties karpers.

De resultaten van het onderzoek geven volgens de wetenschappers aan dat bepaalde aspecten van het leiderschap niet alleen betrekking hebben op de menselijke maatschappij, maar blijkbaar een fundamenteel belang hebben. Ook wordt opgemerkt dat de studie duidelijke consequenties heeft voor het ontwikkelen van een effectief leiderschap.