Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 12651 tot 12655
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Tsipras: "Bal ligt nu in kamp Europa"; Juncker optimistisch

Morgenavond buigen de ministers van Financiën van de eurozone zich opnieuw over Griekenland. Nadat de Grieken gisterochtend nieuwe maatregelen hebben voorgesteld aan hun schuldeisers en nadat een oplossing voor de crisis 's avonds uitgebreid is besproken op de eurotop, zal die nieuwe eurogroep morgen zeker resultaat opleveren. Dat heeft Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gezegd na afloop van de top. Verschillende deelnemers aan de top benadrukken dat er in de aanloop naar de eurogroep nog stevig onderhandeld moet worden.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Rusland opnieuw grootste olieleverancier voor Nederland

Drie weken geleden liet het CBS weten dat Noorwegen de grootste olieleverancier van Nederland was geworden. Je kunt het persbericht nog nalezen op de website van het CBS. Het leek een politiek gemotiveerd persbericht in de trant van: Kijk we straffen Rusland voor de steun aan de opstandelingen in Oost-Oekraïne.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

‘Grieks voorstel eerste echte sinds weken’

De jongste voorstellen van de Griekse regering zijn ,,de eerste echte sinds weken”. Dat zei Europees president Donald Tusk voorafgaand aan een top van regeringsleiders en staatshoofden van de negentien eurolanden maandag in Brussel over Griekenland.

Kort daarvoor diende Athene nieuwe voorstellen in met besparingen en hervormingen in ruil voor financiële steun. De voorstellen moeten nog getoetst worden en dus is er nog werk te verzetten, aldus Tusk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Hoelang pikt Duitse Minister van Financiën het gedrag van Angela Merkel nog?

Het lijkt stilaan op een voetbalmatch: Duitsland tegen Griekenland. In de haast zou Angela Merkel nog bijna vergeten dat ze ook rekening moet houden met haar eigen achterban en collega’s. De Minister van Financiën is allerminst gelukkig met hoe het nu loopt.

Hij lijkt een grijze muis, Wolfgang Schäuble. Deze Minister van Financiën is minder toegeeflijk dan Angela Merkel. De Bondskanselier verkiest Europese eenheid en een politieke unie, boven het puur financieeleconomische luik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

5 Ellendige Griekse jaren in 5 grafieken

Alexis Tsipras is zoals bekend vastberaden om zoveel mogelijk weerstand te bieden aan fiscale maatregelen waar schuldeisers om vragen. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de verwoestende impact die dit de afgelopen 5 jaar in Griekenland heeft gehad.

De werkloosheid is al jarenlang op Great Depression-niveaus en het land heeft een kwart van het bruto binnenlands product zien verdwijnen. De ernst van de verliezen op zowel het gebied van inkomsten als waarden van assets, heeft ervoor gezorgd dat wat de uitkomst van de onderhandelingen straks ook wordt, Griekenland een enorme weg te gaan heeft.