Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12651 tot 12655
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Bill Gross waarschuwt voor significante liquiditeitscrisis

Bill Gross denkt dat de marktomstandigheden rijp zijn voor een significante liquiditeitscrisis. Hij wijst daarbij naar zijn vroegere bedrijf als potentieel middelpunt van de aanstaande storm.

In zijn maandelijkse note aan investeerders vertelt de fondsmanager van Janus Capital Group dat hij 6 specifieke triggers ziet voor een gebeurtenis waarin er niet genoeg kopers zullen zijn om aan te verkopen in een obligatiemarkt vol paniek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Tsipras doet ook impopulaire voorstellen

Het voorstel van de Grieken dat premier Alexis Tsipras donderdag zal overhandigen aan de Europese geldschieters, bevat ook maatregelen die waarschijnlijk niet goed zullen vallen bij zijn aanhang.

Dat is de verwachting van de Griekse kranten Naftemporiki en To Vima donderdag. Zij schatten dat premier Alexis Tsipras met de nieuwe hervormingsvoorstellen 10 tot 12 miljard euro bij elkaar wil sprokkelen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

9 juli: nieuwe Griekse nepdeadline en 7 andere dingen die je moet weten

Op 20 juli moet Griekenland de Europese Centrale Bank 3,5 miljard euro terugbetalen. Blijven de Grieken in gebreke, dan rest de ECB geen andere keuze dan de stekker uit de Griekse banken te trekken. Of is er een alternatieve oplossing? Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Column Kees de Kort | Een heel heet Grieks hangijzer

De Grieken moeten binnen afzienbare tijd met een voorstel komen en dan komt de vraag of de trojka het voorstel gaat accepteren. Het gaat niet alleen over de Europese Unie, het gaat over de ECB en het IMF. “Hier kan wel eens een heel pijnlijk punt ontstaan”, denkt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Draghi nooit somberder: "Griekse deal wordt echt moeilijk"

De  president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft voor het eerst duidelijk zijn pessimisme uitgesproken over de kans om Griekenland in de eurozone te houden. "Deze keer wordt het echt moeilijk", zei de ECB-voorzitter gisteren tegen het Italiaanse zakenblad Il Sole 24 Ore.