Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 12656 tot 12660
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Apple en Facebook willen de manier waarop u nieuws leest veranderen en de media worden flink nerveus

Een recente vacature op de website van Apple geeft aan dat de technologiegigant op zoek is naar nieuwsredacteurs. Zij zullen het team aanvullen voor de nieuwsapp Apple News, die Apple samen met iOS 9 zal lanceren.

"Deze redacteurs zullen 'News' gebruikers helpen om de beste en meest actuele rapportages van grote nieuwsevenementen te vinden. Daarnaast zullen ze ook geselecteerde categorieën beheren gebaseerd op hun professionele expertise", is te lezen in de vacature. De rest van de functieomschrijving is, in typische Apple-stijl, zeer vaag. Het bedrijf is vooral op zoek naar personen met 'een sterk inzicht in de technologie achter digitaal nieuws', maar ook ervaring in de redactiekamer en een diploma in journalistiek zijn vereisten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

ECB verhoogt opnieuw de noodsteun voor Griekse banken

Voor de derde keer in een week heeft de ECB de Griekse Centrale Bank toestemming gegeven meer noodsteun te geven aan de banken.

Het maximale bedrag waarmee de Griekse centrale bank de banken mag steunen, is weer opgehoogd. Dat schrijft Bloomberg zonder overigens het exacte bedrag te benoemen.

De steun is nodig nu de Grieken de afgelopen dagen fors hebben gepind of hun geld naar elders hebben overgemaakt. Donderdag haalden Grieken in een dag een miljard euro weg bij hun bank. Het feit dat het ELA-plafond opnieuw moet worden verhoogd, duidt erop dat de kapitaalvlucht ook in het weekend is doorgegaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Europese Unie verlengt sancties tegen Rusland

De Europese Unie heeft de sancties tegen Rusland verlengd tot 31 januari 2016.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

ECB verhoogt opnieuw steun aan Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft maandagochtend opnieuw het plafond voor de noodsteun aan Griekse banken verhoogd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

‘Grieken zenden verkeerde versie voorstel naar rekenmeesters’

Oeps, foutje van de  Grieken. Een aantal belangrijke functionarissen van de drie instellingen, IMF, ECB en de Europese Commissie, hebben een verkeerde versie van het ‘laatste voorstel’ gekregen.

Dat meldt de Britse krant The Financial Times op basis van gesprekken met hoge ambtenaren. Grote vraag is of in de ‘juiste’ versie heel andere zaken staan vermeldt dan in het document waarvan sommige details al waren uitgelekt.