Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12666 tot 12670
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Chinese beurs stijgt…maar helft markt ligt plat en overheid pompt geld

Het is gelukt! De vrije van van Chinese beurzen werd donderdag gestuit. Alleen: de helft van de aandelen deed even niet mee.

De Aziatische beurzen kenden donderdag een positieve handelsdag. Daarbij kwam er in ieder geval voorlopig een einde aan de enorme koersdalingen op de beurs van Shanghai. Tegen het einde van de handelsdag stond die beurs 6 procent in de plus.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Frankrijk vs Duitsland + rest eurozone in Griekse kwestie

Tot voor het referendum waren de kaarten duidelijk geschud, namelijk de eurolanden vs Griekenland. Maar de duidelijke uitslag van het referendum verdeelt de eurozone opnieuw…

Waar Duitsland, Nederland en Finland weinig medestanders vonden in het begin lijkt de situatie volop te keren. Dit niet in het minst na de koppige houding van de Griekse overheid. Het enige land in de eurozone met een rol van betekenis die nog een compromis zoekt op dit moment lijkt Frankrijk. Dit met de kanttekening erbij dat dit ook één van de volgende probleemgevallen kan worden.

Waar na de tweede wereldoorlog er volop sprake was van een betere Frans-Duitse samenwerking lijkt deze in de praktijk opnieuw net tegenovergesteld te zijn. Terwijl de impopulaire president Hollande probeert te zegevieren ten opzichte van kanselier Merkel en hardliner Schäuble lijken meer en meer staten de harde houding van Duitsland te onderschrijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

De FED wordt nu weer naar de achtergrond verschoven

Beleggers hebben op dit moment hun handen vol aan het in de gaten houden van het nieuws in en rondom Griekenland. Het Griekse drama zorgt er voor dat beleggers steeds voorzichtiger worden en als gevolg daarvan moesten de aandelenmarkten al flink waarde inleveren. Toch moeten we ook nog steeds rekening houden met het andere risico dat de markten flink zou kunnen gaan raken.

We hebben het hier uiteraard over de toekomstige renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. De FED wist een aantal maanden geleden te vertellen dat we rond de zomer van 2015 moesten rekenen op een renteverhoging. Deze renteverhoging zou niet direct heel drastisch zijn, maar het begin zou dan gezet zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Europa klaar om humanitaire hulp te verstrekken in Griekenland

Waar de Europese leiders er omtrent het Griekse probleem niet uit geraken wat de mogelijke oplossingen zijn, zijn ze het wel eens geworden over een andere kwestie. Dit omtrent het inschakelen van humanitaire hulp voor Griekenland, een nieuw dieptepunt in een ooit ontwikkeld land.

Afgaande op steeds kleinere wordende kans op een nieuw steunpakket voor Griekenland is de nood aan het humanitaire hulp zodanig urgent geworden dat Griekenland beschouwd wordt als een derdewereldland op het gebied van noden. Dit gaande van tekorten aan medicatie tot het verstrekken van effectieve voedselrantsoenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Dit is waarom zoveel Chinese aandelen opgeschort zijn

Sinds het begin van de lange afdaling van de Chinese aandelenmarkt lijken een voor een aandelen te worden opgeschort. Zowat 40% van de gehele Chinese marktwaarde is reeds opgeschort, goed voor meer dan 1300 bedrijven. Hoe komt het dat door deze koersval er zoveel opschortingen gebeuren?

Woensdag 08/07 zakte de beurs in Shanghai spectaculair met 5,9% tot 3507 punten. Ondertussen daalde de beursindex daar al met meer dan 30% sinds de koerstop 12 juni op 5166 punten. Individuele investeerders maakten in de maanden voor de terugval gebruik van zeer interessante financieringsvoorwaarden om leningen aan te gaan om zo de aandelenmarkt te betreden.