Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 12666 tot 12670
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Rusland opnieuw grootste olieleverancier voor Nederland

Drie weken geleden liet het CBS weten dat Noorwegen de grootste olieleverancier van Nederland was geworden. Je kunt het persbericht nog nalezen op de website van het CBS. Het leek een politiek gemotiveerd persbericht in de trant van: Kijk we straffen Rusland voor de steun aan de opstandelingen in Oost-Oekraïne.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

‘Grieks voorstel eerste echte sinds weken’

De jongste voorstellen van de Griekse regering zijn ,,de eerste echte sinds weken”. Dat zei Europees president Donald Tusk voorafgaand aan een top van regeringsleiders en staatshoofden van de negentien eurolanden maandag in Brussel over Griekenland.

Kort daarvoor diende Athene nieuwe voorstellen in met besparingen en hervormingen in ruil voor financiële steun. De voorstellen moeten nog getoetst worden en dus is er nog werk te verzetten, aldus Tusk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Hoelang pikt Duitse Minister van Financiën het gedrag van Angela Merkel nog?

Het lijkt stilaan op een voetbalmatch: Duitsland tegen Griekenland. In de haast zou Angela Merkel nog bijna vergeten dat ze ook rekening moet houden met haar eigen achterban en collega’s. De Minister van Financiën is allerminst gelukkig met hoe het nu loopt.

Hij lijkt een grijze muis, Wolfgang Schäuble. Deze Minister van Financiën is minder toegeeflijk dan Angela Merkel. De Bondskanselier verkiest Europese eenheid en een politieke unie, boven het puur financieeleconomische luik.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

5 Ellendige Griekse jaren in 5 grafieken

Alexis Tsipras is zoals bekend vastberaden om zoveel mogelijk weerstand te bieden aan fiscale maatregelen waar schuldeisers om vragen. Dit heeft zeer waarschijnlijk te maken met de verwoestende impact die dit de afgelopen 5 jaar in Griekenland heeft gehad.

De werkloosheid is al jarenlang op Great Depression-niveaus en het land heeft een kwart van het bruto binnenlands product zien verdwijnen. De ernst van de verliezen op zowel het gebied van inkomsten als waarden van assets, heeft ervoor gezorgd dat wat de uitkomst van de onderhandelingen straks ook wordt, Griekenland een enorme weg te gaan heeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

Beperken gaswinning Groningen? Tegenvaller van bijna 2 miljard euro voor Rutte

De gaskraan wordt in Groningen deel dichtgedraaid. Dat beperkt wel de mogelijkheden voor lastenverlichting die het kabinet in het vooruitzicht heeft gesteld. Foto ANP

Het verwachte besluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken om de gaswinning in Groningen dit jaar te beperken tot 30 miljard kuub, betekent ook dat de regering ongeveer 1,9 miljard euro minder binnen krijgt.