Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 12671 tot 12675
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

IMF: geen uitzondering voor Grieken

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan geen uitzondering maken op de regels voor Griekenland. Dat liet directeur Christine Lagarde woensdag weten tijdens een bijeenkomst in Washington.

Lagarde benadrukte dat Griekenland zich in een ,,acute crisis” bevindt en dat er snel een oplossing moet worden gevonden. Ze zei daarbij andermaal dat Griekenland een herstructurering van de schuldenlast nodig heeft, maar ook dat het IMF niet aan de eigen regels kan tornen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Deze markten werden al besmet door Chinese beurspaniek

Dat er in China een beurscrash aan de gang is weet ondertussen iedereen. De vraag is nu: “Blijft de miserie beperkt tot China?”

Op deze vraag kunnen we al met zekerheid antwoorden: Nee. De Chinese centrale bank heeft alles uit de hand laten lopen. Geen enkele van de noodmaatregelen lijkt effect te hebben.

Rentes werden verlaagd, reservevereisten voor banken werden versoepeld, vereisten voor onderpand voor leningen werd versoepeld, IPO’s werden opgeschort en de handel in honderden aandelen werd bevroren. Maar het mocht allemaal niet baten.

Erger nog: de paniek breidt zich uit naar andere markten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Ook Fed deelt Griekse zorgen

De beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, zijn bezorgd over de Griekse kwestie en de invloed daarvan op de economie. Dat bleek woensdag uit de notulen van de bijeenkomst in juni. Ook de vertraging van de Chinese economie werd als risico geduid.

Volgens de beleidsmakers moeten er aantoonbaar meer bewijzen zijn dat de economie aantrekt alvorens de rentetarieven omhoog kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook na de laatste beleidsvergadering halverwege juni onveranderd.

Uit de notulen bleek wel dat er positivisme heerst over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, waaronder de ontwikkelingen met betrekking tot de consumentenbestedingen, huizenmarkt en loonstijgingen. Mochten de positieve cijfers een consistent vervolg krijgen, dan valt een renteverhoging te rechtvaardigen, zo luidde het oordeel van vrijwel alle beleidsmakers.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Griekse banken langer dicht

Griekse banken blijven nog zeker tot maandag dicht. Het maximum bedrag dat rekeninghouders er kunnen opnemen blijft 60 euro per dag. Dit werd woensdag op de Griekse staatstelevisie bekendgemaakt.

In de confrontatie met de Europese geldschieters besloot de regering eind juni de banken te sluiten uit vrees dat het beschikbare geld massaal zou worden opgenomen. Toen werd aangekondigd dat de banken dinsdag 7 juli weer gewoon open zouden gaan. Later werd bekendgemaakt dat de banken ook dinsdag en woensdag dicht zouden blijven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

‘We zitten nu in het oog van de orkaan’

Toegegeven, de markten zijn de afgelopen wat volatieler. Er is wat druk op aandelen en obligaties winnen terrein. Maar even los van China heeft de marktreactie tot nu toe niet meer om het lijf dan een eenvoudige correctie.

Volgens Bill Gross van Janus Capital is deze kalmte volkomen misplaatst. In een interview met CNBC zet hij – vanuit Athene – zijn gedachten uiteen. Een overzicht.