Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 12686 tot 12690
Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Griekenland: ‘stille’ bankrun van start, maandagavond uur U voor Griekse banken

Geld dat met goedkeuring van de Europese Centrale Bank in het Griekse bankensysteem wordt gepompt, nemen Grieken vrijwel meteen op via de pinautomaat. Grote vraag: beperken Griekse banken de toegang tot pinautomaten, als er maandagavond geen zicht is op een akkoord tussen Griekenland en zijn schuldeisers?

Terwijl Europese regeringsleiders maandagavond bijeenkomen om op het laatste moment een doorbraak te forceren in de impasse tussen Griekenland en zijn schuldeisers, zitten Griekse banken met een nijpend probleem.

De bezorgdheid in Griekenland over het uitblijven van een akkoord neemt toe en dat uit zich in verhoogde opnames van contant geld.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Grieken halen op één dag 1,7 miljard van bankrekeningen

De Griekse banken bloeden langzaam leeg. Gisteren alleen al zouden de Grieken volgens berichten in de Atheense pers 1,7 tot twee miljard euro van hun rekeningen hebben gehaald. Daarmee is sinds maandag vijf miljard euro uit het banksysteem weggevloeid, aldus de conservatieve krant Kathimerini.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Hoe 250 miljard noodsteun voor Griekenland vooral Westerse banken rijker maakt

Hoe kan dat? Griekenland heeft van Europa en het IMF al bijna 250 miljard aan noodsteun kregen, en toch zit dat land in de penarie. Volgens de 'Waarheidscommissie' is dat geld vooral de Westerse banken ten goede gekomen, en niet de Grieken in de straat.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

Blockstrap presents: A Complete Beginners Guide to Blockchain Technology

Vrijdag 26 juni organiseert de Bitcoin Embassy Amsterdam samen met de HVA een Blockchain Cursus. Deze wordt gegeven door dhr. Adam Giles, de CEO van Blockstrap. Deze cursus is voor de studenten van de HVA.nl gratis toegankelijk maar ook voor buitenstaanders. Na afloop is er voor de deelnemers en anderen een gratis After Party vanaf 18.00 uur in de Bitcoin Embassy Amsterdam, Zeedijk 43 te Amsterdam. Voor de cursus en afterparty dient met zich wel vantevoren op te geven via de website.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 20 juni 2015

‘ECB vergroot steun aan Griekse banken’

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat meer noodsteun verlenen aan de Griekse bankensector. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden.

De top van de ECB hield vrijdag telefonisch spoedberaad over Griekenland. De vergadering ging naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken met 3 miljard euro op te voeren.