Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 12686 tot 12690
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Waarom is Japan zo veilig? 5 redenen

Op het vraag-en-antwoordforum Quora wordt de vraag gesteld waarom Japan zo veilig is. Japan wordt doorgaans als een van de veiligste landen ter wereld beschouwd. De criminaliteitscijfers liggen er  veel lager dan in bijvoorbeeld Nederland en België. Diefstal is een verschijnsel dat zelden voorkomt; van lichamelijk geweld ten opzichte van toeristen is zelden tot nooit sprake. Wel is er een belangrijke georganiseerde misdaadorganisatie, 'Yakuza' genaamd, maar daar zal een toerist zelden mee worden geconfronteerd. 

Net als alle misdaadsyndicaten in het buitenland maakt de yakuza voornamelijk geld met gokken, drugs, prostitutie, woekerleningen, bescherming van de kleinhandel tegen betaling en witteboordencriminaliteit. Hoewel ze technisch gezien niet illegaal zijn, voeren de autoriteiten toch een fervente strijd tegen hun activiteiten.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Waarom kan voor Griekenland niet wat in 1953 wel kon voor Duitsland?

Bij een deel van de Griekse bevolking leeft het gevoel dat de Duitsers hun eigen verleden vergeten als ze zich zo streng tegen hun land opstellen. Daarin hebben ze niet enkel volgens stereconoom Thomas Pikkety gelijk. Ook economieredacteur Larry Elliot van The Guardian is ervan overtuigd dat Duitsland nooit zo snel hersteld zou zijn van de tweede wereldoorlog als het land geen schuldverlichting en geld uit het Marshallplan zou gekregen hebben.  

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Mein Kampf van de islamisten is te koop bij Fnac en Amazon

De Franse krant Metronews meldt dat een boek dat veel strijders van Islamitische Staat (IS) beschouwen als een bron van inspiratie, vrij te koop is op de websites van Fnac en Amazon. Het boek, dat in het Frans de titel ‘Gestion de la Barbarie’ kreeg, wordt door kenners beschreven als het ‘Mein Kampf’ van de jihadisten.

In 2004 verscheen het boek voor het eerst op internet. Auteur Abou Bakr Naji is één van de leiders van Al-Qaeda. Hij beschrijft in het boek hoe er via een uiterst gewelddadige strategie chaos kan gezaaid worden om staten te verzwakken. Het uiteindelijke doel is de vestiging van een islamitische staat met de sharia als wetgeving.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

WTF! Zilver?

Als je de zilvermarkt actief opvolgt, kan het je niet zijn ontgaan dat twee grote banken in de voorbije weken en maanden een gigantische positie in zilver hebben opgebouwd.

Zowel JP Morgan als Citigroup hebben op dit moment een monsterpositie in zilver.

Vanuit dat perspectief bekeken, was het gisteren een boeiende handelsdag.

Beleggers zagen immers hoe zilver een dreun kreeg en door de steunniveaus donderde:

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Platinaprijs naar laagste niveau in zes jaar

Beleggers verwachten dat de crisis in Griekenland een negatieve impact zal hebben op de Europese economie en doen daarom platina van de hand. Het edelmetaal, dat voornamelijk wordt gebruikt in de auto-industrie, zakte deze week naar de laagste prijs in zes jaar tijd.