EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12686 tot 12690 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2015

Krijgt de EU ook een eigen minister van Financiën? De eerste stap is gezet

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

De eurolanden moeten nog nauwer samenwerken en naar buiten toe met één stem spreken. De Europese Commissie stelde dat woensdag voor. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

De Europese Commissie stelt voor dat de voorzitter van de eurogroep de belangen van de eurozone op termijn vertegenwoordigd bij internationale onderhandelingen. De plannen zouden betekenen dat de eurogroepvoorzitter, nu minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, het woord voert namens alle eurolanden bij bijvoorbeeld vergaderingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De lidstaten laten nu verschillende geluiden horen en dat strookt niet met het toegenomen economische gewicht van de eurozone, aldus Brussel. Op de langere termijn zou dat kunnen leiden tot een Europees ministerie van Financiën.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2015

'Griekse economie gaat 1,4 procent krimpen dit jaar'

De Griekse economie gaat dit jaar met 1,4 procent krimpen, minder dan verwacht. Eerdere schattingen gingen uit van een krimp van 2,3 procent.

Dit meldt persbureau Reuters woensdag op basis van anonieme bronnen. Schuldeisers van Griekenland zouden de berekeningen hebben goedgekeurd.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2015

Nu ook interne prijzenoorlog OPEC in jacht op Aziatisch geld

Het is bekend dat de OPEC-leden een prijzenoorlog voeren met de VS, Rusland en Brazilië. Maar dit jaar is er ook een interne strijd losgebarsten om de gunst van Aziatische klanten. Onderlinge prijsverschillen zijn nog nooit zo groot geweest. 

Leden van de OPEC hebben lange tijd eendrachtig samengewerkt. Samen trokken ze op bij een prijsverhoging, en collectief besloten ze tot een prijsverlaging. Maar momenteel is dat niet het geval: het prijsverschil tussen Koeweit en Saudi-Arabië is nog nooit zo hoog geweest.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2015

De Amerikaanse economie is sterker dan we denken

De beleggers lijken op dit moment niet helemaal zeker te zijn van de winstkansen op de aandelenmarkten. De gestegen onzekerheid onder de beleggers komt uiteraard door de flinke daling die we in augustus en september hebben gezien. De Amerikaanse en Europese beurzen leverden flink waarde in en de toekomst ziet er nog steeds niet rooskleurig uit. Zo is de Chinese economie in een vertraging terecht gekomen en daarmee neemt de angst op een vertragende wereldeconomie alleen maar verder toe.

Econoom Torsten Slok, van Deutsche Bank, is echter een stuk optimistischer. Hij bevestigt dat de beleggers op dit moment eerder uit gaan van een recessie, dan van aanhoudende groei. Hij is echter van mening dat het ‘beeld’ dat de beleggers op dit moment hebben, niet helemaal klopt. Terwijl de beleggers zich op dit moment zorgen maken over een mogelijk recessie, worden de gewone consumenten alleen maar enthousiaster over de economie. Vooral de lagere inkomensklasse is duidelijk optimistisch gestemd. En volgens Slok is dat het kijken waard.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 21 oktober 2015

Luchtaanvallen op Syrië kosten Rusland dagelijks 3,5 miljoen euro

De luchtaanvallen op Syrië kosten Rusland omgerekend 3,5 miljoen euro per dag. De bombardementen, voorraden, infrastructuur en het grondpersoneel in Syrië van de Russische luchtmacht, alsmede het afvuren van kruisraketten vanaf oorlogsschepen, hebben de schatkist tot nu tussen de 70 en 100 miljoen euro gekost. 

Dat schrijft de Russische krant The Moscow Times. Rusland bombardeert sinds eind september in Syrië, naar eigen zeggen op doelen van Islamitische Staat (IS).

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs