Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12696 tot 12700
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

DeGiro: even geen handel in Griekse aandelen

Online broker DeGiro heeft de handel in Griekse aandelen opgeschort, nadat het donderdag opnieuw niet lukte om in Brussel een deal te sluiten over de Grieke schuldenkwestie.

,,Wij zien nu een grote kans dat Griekenland dit weekend zogeheten capital control-maatregelen gaat nemen. Het is niet duidelijk wat de gevolgen voor de afwikkeling van transacties zijn, vandaar deze stap”, aldus directeur Gijs Nagel van DeGiro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Column Kees de Kort | Binnenkort nog veel ‘topper’

“Het gaat helemaal top in Nederland en binnenkort gaat het nog veel ‘topper’. Wil ik in theorie allemaal wel geloven”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Maar wat gebeurt er op straat? Hoeveel banen zijn erbij gekomen? De afgelopen maanden gemiddeld 5000 à 6000. Dat is natuurlijk he-le-maal niks.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Fed stuurt dollar lager, bitcoin en goud omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de Fed waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de Fed verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

Goud en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De goudprijs wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor goud geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor goud is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Drama Griekenland: Varoufakis en Tsipras incompetente prutsers of Lagarde onbarmhartige beul?

Een speciale top van de Europese regeringsleiders aanstaande maandag lijkt de laatste kans om een doemscenario voor Griekenland af te wenden. Maar waarom dreigt het zo vreselijk mis te gaan?

De spanning tussen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens internationale schuldeisers blijft oplopen, na het zoveelste mislukte overleg van afgelopen donderdag.

In het mediadebat is al weken sprake van een moddergevecht met schizofrene trekjes: aan de ene kant benadrukken beide partijen keer op keer dan een oplossing binnen handbereik is; anderzijds leggen ze de schuld volledig bij de ander, mocht het toch misgaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Sancties Rusland kosten EU tot 100 miljard

De economische crisis in Rusland heeft meer gevolgen voor Europa dan tot nog toe werd aangenomen.

Volgens het Oostenrijkse onderzoeksinstituut voor Economie Wifo staan in Europa meer dan 2 miljoen banen op de tocht en loopt de economische schade mogelijk op tot 100 miljard euro. De Europese sancties tegen Rusland en de reactie uit Moskou daarop, spelen een doorslaggevende rol in de dieper wordende crisis, zeggen economen.