Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 12696 tot 12700
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

'De 'Trots van Europa' is Ierlands bijdrage aan het giftige Europese sprookje'

In het besparingsdebat wordt Ierland vaak aangehaald als het succesverhaal van de EU-crisisstaten. Dat stemt niet overeen met de realiteit, schrijft de Irish Times:

‘De Trots van Europa’ is een uitgevonden verhaaltje dat de plaats wil innemen van de waarheden die het ontkent. Het is niet zomaar een verhaal op zichzelf. Die 'Trots' heeft een stoute broer: Griekenland. Het behoort tot een specifiek genre in de fictie: het ethische sprookje. 

Ierland is de 'Trots van Europa' omdat het het anti-Griekenland belichaamt. We zijn goed omdat we meedoen met de grote verhalen van de crisis in de eurozone. Griekenland is slecht omdat het dat niet doet. 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

In Griekenland sterft de Europese droom

Europa lijkt zijn bestaansreden vergeten als het de Grieken uit de eurozone en mogelijk zelfs uit de Europese Unie laat stappen. Het Europese model om een einde te maken aan de geschiedenis, aan oorlogen, fascisme en bezettingen was lange tijd succesvol. Eerst werkte het in Griekenland, later volgden Spanje, Portugal en heel Oost-Europa. Nu dreigt Griekenland volgens de Britse zakenkrant Financial Times echter de voorloper te worden van een Europese disintegratie.

Zoals Lord Patten, een voormalig Europees commissaris, ooit verklaarde: “Het succes van de Europese Unie wordt bewezen door het feit dat Europeanen tegenwoordig over visquota’s en budgetten ruziën in plaats van mekaar te vermoorden.”

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

2 juli: euro best omkeerbaar en 7 andere dingen die je moet weten

Volgens Otmar Issing, voormalig ECB-directeur en hoofdeconoom van de centrale bank, is de onomkeerbaarheid van de euro een illusie. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Kent u die mop van de euro die “onomkeerbaar” is? Nou, volgens één van de founding fathers van de euro is de monetaire unie helemaal niet onomkeerbaar. Otmar Issing, voormalig ECB-directeur en hoofdeconoom van de centrale bank, zei woensdag dat de onomkeerbaarheid een “illusie” is, zo meldt Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Dijsselbloem: Grexit dichtbij als Grieken ‘nee’ stemmen bij referendum

Een Grieks ‘nee’ in het referendum zal het land in een “buitengewoon lastig parket” brengen. Dat zei minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem donderdag in de Tweede Kamer. Een ‘ja’ biedt “meer perspectief” om te praten.

Hij zei verder dat een ‘nee’ niet zal leiden tot een beter hulppakket. De Griekse bevolking moet “ingrijpende maatregelen” accepteren. Dijsselbloem blijft bereid de Grieken verder te helpen, maar het land zit met de rest van de EU “op inhoud ver uit elkaar”.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Patrick van Zuijlen en Paul Buitink te gast bij BNR digitaal

Gisteren besteedde BNR digitaal weer aandacht aan de Bitcoin en ditmaal waren Patrick van Zuijlen (Bitcoin Cold Storage) en Paul Buitink (De week van Bitcoin - reinvent.money) te gast. In het meedogenloze tempo van het radio-formaat mochten Patrick en Paul onder andere hun kijk geven op de griekenland kwestie, het blocksize verhaal en mochten ze ook nog even in een paar minuutjes uitleggen wat de Blockchain is. Een bijna onmogelijke taak waar de heren toch uitstekend in geslaagd zijn. Beluister de uitzending hier.