EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
30
kliks
25
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
18
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12696 tot 12700 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

'Deutsche Bahn schrapt duizenden banen'

Duits spoorbedrijf Deutsche Bahn staat op het punt duizenden banen te schrappen om zo forse bezuinigingen door te voeren.

Duits spoorbedrijf Deutsche Bahn staat op het punt duizenden banen te schrappen om zo forse bezuinigingen door te voeren.

Dat meldt persbureau Reuters donderdag op basis van anonieme bronnen.

Er zou vooral worden gesneden in het goederenvervoer. Alleen daar al zouden vijfduizend banen verdwijnen.

Deutsche Bahn, dat volledig in handen is van de Duitse staat, zou samen met consultancybureau McKinsey de reorganisatie voorbereiden die eind december klaar moet zijn. De directie zou al akkoord zijn.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

Vraagt u zicht ook af wat ECB zal doen?

Vandaag kwamen de notulen van de laatste ECB-rentevergadering naar buiten. Veel nieuws stond er niet in. Enkel het toch wel, voor beleggers, hoopvolle bericht dat extra stimulus, een uitbreiding van de huidige QE, tot de mogelijkheden behoort. Deze uitbreiding kan zowel in tijd zijn als qua grootte van maandelijkse injectie. Mario Draghi liet dit in talrijke persconferenties al uitschijnen.

De ECB liet na haar laatste bijeenkomst weten het beleid voorlopig ongewijzigd te laten. De rente blijft bijna nul en maandelijks koopt de ECB voor 60 miljard euro obligaties aan. Ze hoopt dat er op die manier meer geld kan doorvloeien naar de reële economie en er bijgevolg een stijgende inflatie en groei ontstaat in Europa.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

Deze grafiek toont aan waarom u eerder QE4 mag verwachten dan een renteverhoging

'De Amerikaanse centrale bank FED zit opnieuw gevangen tussen hamer en aambeeld. De inflatieverwachtingen voor de volgende vijf jaar bevinden zich op het laagste niveau sinds de Grote Recessie. Normaal gezien geven zulke lage inflatieverwachtingen het startschot voor verdere monetaire stimulus, eerder dan renteverhogingen (zie grafiek)... Naast de FED hebben verschillende centrale banken (Bank of Japan, ECB) monetaire stimulus beloofd of verdere renteverlagingen doorgevoerd om het deflatiespook te bestrijden. 

Aan de andere kant is er duidelijk de wens van de FED om deze nulrentepolitiek (Zero interest-rate policy (ZIRP)) te verlaten, maar weigeren de markten elke medewerking. Dat mag niet verwonderen, want beleggers zijn verslaafd aan de voortdurende stimulus van goedkoop geld. Desondanks hebben Pavloviaanse investeerders steeds grotere dosissen nodig telkens de zaken niet gaan zoals ze wensen.'

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

Lagarde wil IMF blijven leiden

Christine Lagarde blijft ook na afloop van haar huidige termijn graag aan als hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei ze donderdag bij de aftrap van de jaarvergadering van het IMF, in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Christine Lagarde blijft ook na afloop van haar huidige termijn graag aan als hoogste baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat zei ze donderdag bij de aftrap van de jaarvergadering van het IMF, in de Peruaanse hoofdstad Lima.

,,Ik ben bereid om het IMF te blijven dienen”, zei Lagarde, wiens eerste termijn van vijf jaar als ‘managing director’ van het IMF in juli verstrijkt. ,,Maar het is niet aan mij. De leden moeten een besluit nemen.” Vorige maand zei de Franse voormalige minister van Financiën op de Franse radio dat zij nog geen besluit had genomen over een nieuwe termijn aan het roer van het IMF.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 8 oktober 2015

4 redenen waarom een lage olieprijs slecht is

De forse daling van de olieprijs was een zegen voor de globale economie. Consumenten zouden meer geld over hebben en de wereldeconomie zou aantrekken. Althans dat dacht men. Tot op heden is dit allesbehalve het geval. Hoe komt het dat een lage olieprijs slecht is voor de economie?

In eerste instantie gingen analisten er van uit dat de daling van de olieprijs met meer dan 50% een bijdrage zou leveren van 0,2% extra groei aan de wereldeconomie. De realiteit bleek nogmaals anders uit te draaien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs