Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 1271 tot 1275
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017

Chinese vraag naar goudbaren sterk toegenomen

De vraag naar goudbaren in China is in de eerste helft van dit jaar met meer dan de helft toegenomen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers die de China Gold Association vandaag naar buiten bracht. In de eerste zes maanden van dit jaar werd er op de Chinese goudmarkt in totaal 158,4 metrische ton aan goudbaren verkocht, een stijging van 51% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: vrijdag 28 juli 2017

Volatiliteit goudprijs op laagste niveau sinds 2005

In de afgelopen vier maanden bleef de goudprijs in dollars binnen een bandbreedte van 7,6%, waarmee de volatiliteit van het edelmetaal het laagste niveau in meer dan tien jaar tijd bereikte. De laatste keer dat de prijs van het edelmetaal over een dergelijke periode zo weinig beweging liet zien was in 2005. Sinds begin juni is de prijs van goud niet één dag met meer dan een procent gestegen of gedaald.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Rusland mag luchtbasis in Syrie komende 49 jaar blijven gebruiken

Het Russische leger mag de komende 49 jaar gebruik blijven maken van de Hmeymim luchtbasis in Latakia om luchtaanvallen uit te voeren op de gewapende oppositie. Eerder deze maand werd deze overeenkomst tussen beide landen al goedgekeurd door het Russische parlement, maar nu heeft ook president Poetin er zijn handtekening onder gezet. In het document is ook een optie vastgelegd om de aanwezigheid van de Russische luchtmacht met nog eens 25 jaar te verlengen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Dagelijkse leven keert terug in Aleppo

Een half jaar na de bevrijding van Aleppo pakt de bevolking het dagelijkse leven weer op. Volgens de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, zijn er in de eerste helft van dit jaar al bijna een half miljoen gevluchte Syriërs teruggekeerd naar hun eigen land. Dat betekent dat de wederopbouw van het land weer kan beginnen. Hieronder een korte compilatie van de gevallen stad.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 27 juli 2017

Spanje telt voor het eerst sinds 2008 minder dan vier miljoen werklozen (lees: werkzoekenden)

3.914.300. Zoveel werklozen (lees: werkzoekenden) waren er in het tweede kwartaal in Spanje. Het is de eerste keer sinds eind 2008 dat het aantal werklozen onder 4 miljoen zakt. Dat blijkt vandaag uit cijfers van het Spaanse statistiekbureau INE.