Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 1271 tot 1275
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

IMF gaat er met gestrekte benen in

Dat het IMF eens in de zoveel tijd een land onder het vergrootglas legt en in een rapport aanbevelingen doet is bekend, zegt BNR-macro-econoom Kees de Kort, maar nu gaat het IMF er met twee benen gestrekt in.

'Jullie hebben een reusachtig handelsoverschot, een keurig begrotingsoverschot, de werkloosheid is laag: kortom, dat stelt jullie in staat om veel meer te doen', zegt De Kort over het rapport.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Brexit: Helft EU-bedrijven op zoek naar leveranciers buiten het VK

Bijna de helft van de Europese bedrijven is op zoek naar een alternatief voor zijn Britse toeleveranciers. Dat blijkt uit een enquête van het Britse Chartered Institute of Procurement and Supply.

De resultaten tonen volgens de onderzoekers dat de brexit een belangrijke bedreiging kan worden voor de Britse exportsector.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Waarde euro op hoogste punt in zes maanden

De euro heeft dinsdag het hoogste niveau behaald tegen de dollar in zes maanden, onder meer door druk op de dollar vanwege zorgen over president Donald Trump.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

Criminelen stuwen waarde bitcoin naar ongekende hoogte

Voor een bitcoin moet inmiddels een bedrag van meer dan 1.900 dollar worden betaald. De waarde van de virtuele munt heeft op één maand tijd 55 procent aan waarde gewonnen en is duurder geworden dan goud.

De hoogconjunctuur die de bitcoin geniet, is een symptoom voor de opmerkelijke interesse die voor virtuele valuta – die vaak als alt-coins worden omschreven – kan worden opgemerkt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 mei 2017

1.900 banen weg bij Blokker en Marskramer

Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Bij elkaar verdwijnen zo'n 1.900 banen bij de winkelketens en bij moederbedrijf Blokker Holding.

De onderneming laat daarnaast weten dat de ketens Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker in de etalage worden gezet.