Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 12701 tot 12705
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Rusland dreigt met inbeslagname Belgische diplomatieke panden

Rusland heeft vandaag gedreigd Belgische diplomatieke panden in Rusland in beslag te nemen. Volgens Reuters zou het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken dat zo gecommuniceerd hebben aan persagentschap TASS.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Tijd raakt op voor Griekse deal, optimisme ook

Griekenland heeft nog weinig tijd om tot een akkoord te komen met zijn geldschieters, het optimisme dat dit ook gaat lukken raakt bovendien op.

Voorafgaande aan de vergadering van ministers van Financiën van de eurolanden in Luxemburg was er weinig enthousiasme te bespeuren. Minister Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van deze eurogroep, verwacht geen grote stappen te kunnen zetten. Rond 15.15 uur begon het overleg.

Voorafgaand zei Dijsselbloem dat een deal mogelijk zou kunnen zijn als Grieken met plannen komen. “En die heb ik nog niet gezien. Ik heb weinig hoop dat het lukt.” Hij zei somber te zijn. Veel collega’s wezen hier ook op en stelden dat het aan Athene is om duidelijk te maken wat het wil.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Gaspijpleiding van Rusland naar Europa krijgt twee nieuwe leidingen

De Nord Stream-gaspijpleiding die loopt van Rusland via de Baltische Zee naar Europa zal worden uitgebreid met twee nieuwe leidingen, bovenop de twee bestaande leidingen. Dat werd vandaag gemeld door het consortium van bedrijven dat betrokken is bij het project, op een economisch forum in Sint-Petersburg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Trichet: Griekenland is beter af bij de euro

Voormalig president van de Europese Centrale Bank Jean-Claude Trichet zei dat het de beste optie is voor Griekenland om in de eurozone te blijven. Griekenland wordt volgens de ex-president van de ECB namelijk als eerste gedupeerd bij een vertrek van het land uit de eurozone.

‘Ik denk dat de wil van de Griekse regering en de overweldigende wil van de Griekse bevolking (volgens de informatie die ik heb dan) en die van andere Europese landen, is dat een lidmaatschap van het land bij de eurozone, bij lange na de beste optie is voor Griekenland’, zo zei Trichet deze week in een interview met Bloomberg.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

18 juni: waarom de euro door dreiging Grexit in waarde stijgt

De euro stijgt in waarde, terwijl de zorgen over een Grieks vertrek uit de muntunie toenemen. Hoe kan dat? Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.