Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12701 tot 12705
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Zweden verlaagt rente om opmars sterke kroon te remmen

De Zweedse centrale bank ziet in de recente opmars van de kroon ten opzichte van de euro aanleiding om de toch al negatieve rente verder te verlagen.

Dat maakte de Riksbank donderdag bekend. Economen zagen het besluit niet aankomen.

De Zweedse economie groeit nog altijd gestaag. Maar volgens de Riksbank zorgt de Griekse schuldencrisis voor onzekerheid, en zijn aanvullende stappen noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de inflatie zich blijft bewegen richting het niveau van 2 procent waar de centrale bank naar streeft.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Varoufakis treedt af als Grieken ‘ja’ stemmen bij referendum

De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis treedt af als de Griekse bevolking zondag voor de voorwaarden stemt die aan de noodsteun voor het land worden gesteld.

Dat zei hij donderdag in een interview met persbureau Bloomberg.

Varoufakis benadrukte dat de eisen die de Europese Commissie, het IMF en de ECB stellen de problemen van Griekenland alleen maar verlengen. “Daar teken ik niet voor”, stelde hij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Han de Jong: 5 feiten en een mening over Griekenland die het drama markeren

Griekenland beheerst het nieuws. De beslissing van de Griekse regering om de onderhandelingen af te breken, een referendum uit te schrijven en campagne te willen voeren voor het afwijzen van het tot dan toe bekende akkoord is met recht een dramatische wending te noemen. Han de jong plaatst zes kanttekeningen bij de Griekse crisis.

Er is de laatste tijd veel over Griekenland geschreven en er wordt bij voortduring meer geschreven. Wat kan ik daar aan toevoegen? Misschien kan ik een paar zaken naar voren halen die naar mijn idee onderbelicht zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Met de Grieken valt nu niet te praten, zegt Franse minister van Financiën

Binnen de eurogroep is woensdag nog geprobeerd om tot een akkoord te komen met Griekenland. Toen de Griekse premier Alexis Tsipras de Grieken opnieuw opriep om nee te stemmen bij het referendum over noodsteun aanstaande zondag werd die poging echter gestaakt.

Dat zei de Franse minister van Financiën Michel Sapin donderdag op de Franse televisie.

“We hebben de dialoog gezocht totdat hij nee zei”, zei Sapin over de toenaderingspogingen tot Tsipras. “We kunnen niet praten met iemand die nee zegt. Ik snap niet waarom hij nee zegt tegen voorstellen waaraan nog werd gewerkt.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 2 juli 2015

Varoufakis: "Ontslag Griekse regering mogelijk als referendum op 'ja' uitdraait"

Indien de Grieken komende zondag 'ja' stemmen in het referendum, kan dat het einde betekenen van de regering-Tsipras. Dat heeft Grieks minister van Financiën Varoufakis gezegd.