Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 12706 tot 12710
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Beroerd kwartaal pensioenfondsen, ABP verliest 16 miljard met beleggingen,

De grote Nederlandse pensioenfondsen hebben in het tweede kwartaal miljarden verloren met hun beleggingen, doordat het erg onstuimig was op de beurzen.

Een combinatie van flinke correcties op de obligatiemarkten, onzekerheid over het rentebeleid en angst voor een ‘Grexit’ raakte de portefeuilles van de fondsen hard.

Nederlands grootste pensioenfonds ABP behaalde een negatief beleggingsrendement van 4,3 procent. Het ambtenarenfonds verloor meer dan 16 miljard euro. Bij zorgfonds PFZW dook het rendement met 6,6 procent in het rood. Hierdoor daalde het belegd vermogen met 11,5 miljard euro. Metaalfondsen PMT en PME zagen hun beleggingsportefeuilles met respectievelijk 8,3 en 7,2 procent in waarde zakken, bij bpfBouw daalde het vermogen met 9,9 procent.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Klopt het Chinese economische groeicijfer wel?

De economische groei in China heeft in het tweede kwartaal alle verwachtingen weten te verslaan. Het cijfer kwam namelijk uit op 7 procent, waarmee sommige analisten er flink naast zaten. Cnbc ging daarom eens door de reacties van experts op het Chinese groeicijfer.

Zo zei Adam Myers, senior market strategist bij Credit Agricole, dat hij de data niet vertrouwt.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Hogere premies op zilveren munten

Door de overweldigende vraag naar zilver zijn de premies op zilveren munten sterk gestegen. Het Amerikaanse munthuis accepteert tijdelijk geen nieuwe bestellingen voor de Silver Eagle munten, waardoor leveranciers die nog wel een voorraad hebben liggen een hogere prijs voor hun product kunnen vragen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Lagarde voert druk op Europa op: schuldverlichting moet

Het financiële reddingsplan voor Griekenland is niet levensvatbaar als de andere eurolanden er geen schuldverlichting tegenover stellen.

Dat zei de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, vrijdag tegen het Franse radiostation Europe1.

In welke mate de Griekse schuldenlast omlaag moet worden gebracht, is volgens Lagarde nog niet duidelijk. Het IMF waarschuwde eerder deze week al dat de Griekse staatsschuld de komende jaren veel sterker stijgt dan eerder werd aangenomen. Het fonds dringt er al lange tijd op aan dat de eurolanden meer doen om die schuld te verlichten, zodat hij op termijn weer houdbaar wordt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Remmen val Chinese aandelenmarkt kostte 192 miljard

Chinese staatsbanken hebben de afgelopen weken samen omgerekend 192 miljard euro gestoken in hun poging de vrije val van de aandelenbeurzen te stuiten.

Dat meldde de Britse krant Financial Times (FT) vrijdag op basis van gegevens van de Chinese overheid.

De banken leenden het bedrag aan de China Securities Finance Corp (CSF), een staatsagentschap dat marktpartijen van liquiditeit kan voorzien. Tijdens de aandelencrash van de voorbije weken werd het agentschap volgens FT op grote schaal ingezet om miljarden in de markt te pompen. De bedragen die daaraan werden besteed, waren volgens de krant veel hoger dan eerder bekendgemaakt.