EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12706 tot 12710 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 26 september 2015

Russische maatschappijen mogen niet meer naar Oekraïne vliegen

Russische luchtvaartmaatschappijen als Aeroflot en Transaero mogen binnenkort niet meer van en naar Oekraïne vliegen.

De Oekraïense weert de Russische bedrijven van de luchthavens vanwege Russische inmenging in het conflict in Oost-Oekraïne. Vanaf 25 oktober is geen enkele Russische maatschappij nog welkom, meldt de BBC zaterdag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 26 september 2015

Oekraïne en Rusland bereiken gasdeal voor komende winter

De Europese Unie geeft Oekraïne 500 miljoen dollar voor de gasaankoop.

De Europese Unie geeft Oekraïne 500 miljoen dollar voor de gasaankoop.

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een overeenkomst bereikt over de levering van gas aan Oekraïne komende winter.

De drie partijen zijn het in Brussel eens geworden over het zogenoemde 'winterpakket', maakte vicepresident Maros Sefcovic van de Europese Commissie vrijdagavond bekend.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zaterdag 26 september 2015

Hoe regeringen begrotingen bij elkaar liegen

Vrijdag vond in Brussel een studiedag plaats rond het thema ‘overheidsbegrotingen’. Naast de directeur van de Federale Overheidsdienst Financiën, namen ook Professor staatsfinanciën Herman Matthijs en journalist Rik van Cauwelaert het woord.

Vooral Van Cauwelaert doorprikte de zeepbel die politici graag opblazen wanneer het gaat om begrotingen. De lezing van de voormalige directeur van Knack heette dan ook niet voor niks: “Mogen regeringen begrotingen bij elkaar liegen?”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 25 september 2015

Koop Kronen!

Op Beurs.com werd deze week al halt gehouden bij de toestand in Noorwegen. De lage olieprijzen hebben voor een land als Noorwegen gevolgen op economisch vlak.

Op Beurs.com werd deze week al halt gehouden bij de toestand in Noorwegen. De lage olieprijzen hebben voor een land als Noorwegen gevolgen op economisch vlak.

De rente in het Scandinavisch land ging dus omlaag. Of dit zal uitmonden in betere economische cijfers, valt nog af te wachten. Het verlagen van de rentes zet nu eenmaal weinig zoden aan de dijk, zo bleek in andere landen.

De troebele Noorse zee heeft ook tegelijkertijd voordelen. De verlaging van de rente deed de Noorse Kroon, zoals verwacht, dalen. Een goed moment dus om in te stappen?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 25 september 2015

Heeft Noorwegen een toekomst zonder olie?

Het zijn barre tijden voor landen die economisch sterk afhankelijk zijn van olie- of gasproductie en waar de kostprijs van deze productie relatief hoog ligt. Doordat de olieprijzen het afgelopen jaar met meer dan 50 procent daalden moeten landen als Rusland of Venezuela hun gas en olie met verlies verkopen. In Noorwegen wordt de crisis als een zoveelste teken gezien dat de economie minder afhankelijk moet worden van olie-export. Het uitvoeren van hoogtechnologische toepassingen kan een alternatieve bron van inkomsten worden, zo schrijft de Zwitserse krant Le Temps.

Het Noorse stadje Stavanger, gelegen aan de zuidoostelijke kust, leeft op het ritme van de olieproductie. Toen dat ritme het afgelopen jaar vertraagde merkte Stavanger onmiddellijk de gevolgen. Met een prijs van nog slechts 45 dollar per vat – tegen 90 dollar een jaar geleden – kunnen Noorse olieproducenten niet op tegen de internationale concurrentie. De werkloosheid in het stadje steeg van 2.1 tot 3.6 procent, de vastgoedprijzen daalden met bijna 4 procent, vliegtuigmaatschappijen schrapten hun verbindingen met de Europese hoofdsteden en zelfs de pas geopende verbinding met de Texaanse oliehoofdstad Houston werd stopgezet. 

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs