Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 12706 tot 12710
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Russen en Grieken akkoord over pijpleiding

Rusland en Griekenland hebben een akkoord getekend over een verlenging van de geplande gaspijpleiding Turkish Stream naar Griekenland.

De financiering voor het project komt van de Russische staatsontwikkelingsbank VEB. Het contract werd getekend door de Griekse energieminister Panagiotis Lafazanis en zijn Russische collega Alexander Nowak. Turkish Stream zal via een pijpleiding in de Zwarte Zee Russisch gas gaan vervoeren naar Turkije en via Griekenland naar Europa.

De pijpleiding moet in 2019 in gebruik worden genomen en moet jaarlijks 47 miljard kubieke meter aardgas transporteren naar Europa.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Spoedberaad ECB: laten we de Grieken nog even pinnen?

Tot en met donderdag hebben Grieken als vor 2 miljard euro gepind. Dat is 10 keer zoveel als gebruikelijk. Foto EPA

De top van de Europese Centrale Bank (ECB) houdt vrijdag om 12.00 uur spoedoverleg over de situatie bij de Griekse banken, aldus persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Een woordvoerder van de ECB wilde niet reageren.

Het telefonisch overleg gaat naar verluidt over een verzoek van de Griekse centrale bank om het maximale bedrag dat als noodsteun kan worden verleend aan Griekse banken, met 3 miljard euro op te voeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Grexit voor dit weekend?

Het lijkt er nu toch wel van te komen, die Grexit.

De onderhandelingen schieten voor geen meter op en geen enkele partij wil verdere toegevingen doen.

Eind deze maand moet Griekenland het IMF betalen en het geld is er gewoon niet. Betalen zonder nieuwe leningen is geen optie.

En aangezien de Grieken geen nieuwe toegevingen willen doen om die leningen te bekomen, zitten we in een patstelling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Deze cover van The Economist over Griekenland is briljant

Het politieke spel rond het Griekse schuldendrama begint zo onderhand op een filmscenario te lijken. De spanningsboog staat op knappen. Weekblad The Economist geeft dat treffend weer in hun cover van deze week: een parodie op de film My Big Fat Greek Wedding.

Nee, er is nog steeds geen akkoord over de Griekse schulden. Het overleg tussen Griekenland en zijn geldschieters liep donderdagavond andermaal op niets uit. Dat terwijl de situatie nijpend wordt.

Al maanden steggelen de linkse Syriza-regering van Griekenland en diens belangrijkste schuldeisers over dezelfde kwestie: het afronden van een oud steunpakket voor Griekenland, waarbij er nog 7,2 miljard euro aan noodsteun op de plank ligt, in ruil voor bezuinigingen en hervormingen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Market Update (19 juni 2015)

ECB weet niet zeker of de Griekse banken maandag open gaan en Griekse spaarders hebben deze week al ruim €2 miljard van de bank gehaald. Verder in het nieuws: Kabinet wil kleine spaarders minder zwaar belasten, centrale banken wereldwijd hebben dit jaar al 38 renteverlagingen doorgevoerd en ontwikkeling dollarindex laat een zeer negatieve ‘death cross’ formatie zien.