Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12706 tot 12710
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

West-Duitsland heeft haar rijkdom mede aan Griekse compassie te danken

Ongeveer de helft van West-Duitse schuld na de WO2 was een erfenis van het Verdrag van Versailles waarin het land werd gedwongen tot enorme herstelbetalingen na de nederlaag in WO1. De andere helft van de schuld was ontstaan uit de wederopbouw na de WO2. Tegen 1952 bleek West-Duitslands’ schuld ongeveer 25% van het nationaal inkomen. In vergelijking met huidige schulden van Spanje, Griekenland, Ierland en Portugal op 80% is dat relatief laag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Die andere bodemloze put van de Europese Unie

De Europese Commissie heeft weer haar jaarlijkse budget vrijgegeven. Wat daarbij onmiddellijk opvalt is het creatieve taalgebruik van de eurocraten. Landbouwsubsidies worden “duurzame groei” genoemd. Subsidies aan arme regio’s staat daarentegen te boek als “slimme en inclusieve groei”.

Samen zijn deze “groeifactoren” goed voor 40% van het Europese budget. Omgekerend 120 euro die jaarlijks uit de zakken van elke Europeaan wordt gehaald en elders anders wordt uitgestrooid. Deze operatie wordt dus als “groei” ingeboekt. De waanzin ver, heel ver voorbij.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Fitch verlaagt kredietoordeel Griekenland

De kans dat Griekenland de komende maanden niet aan zijn verplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, is aanzienlijk toegenomen. Ook de kans dat private investeerders naar hun geld kunnen fluiten is groot, schrijft kredietbeoordelaar Fitch dinsdag in een rapport. Het kredietoordeel gaat omlaag van CCC naar CC.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Griekenland begonnen aan tocht door woestijn

Met het verlopen van het steunprogramma van de eurolanden raken de Grieken steeds verder op onbekend terrein. De Griekse overheid moet ondanks een nagenoeg lege schatkist en een ongewisse economische toekomst financieel op eigen benen zien te staan. Waar dit toe leidt en waar de uitgang uit de chaos kan worden gevonden, is voorlopig onduidelijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Amerikanen willen handelsverdrag Europa rond hebben vóór Obama vertrekt

TPP, TTIP, ITA, EGA en TISA. Het zijn de handelsverdragen die Amerika rond willen hebben nog vóór Obama het Oval Office ontruimt. Werkt Europa mee?

Dick Froman heeft heel wat op zijn bord. Froman, binnen het Witte Huis verantwoordelijk voor buitenlandse handel, is vastbesloten een hele rits handelsverdragen voor elkaar te boksen voordat zijn baas Obama het Witte Huis verlaat, schrijft Politico. De tijd dringt: Obama heeft nog 18 maanden van zijn ambtstermijn te gaan.