Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 12711 tot 12715
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

“Olieprijs kan naar 30 dollar per vat”

Terwijl de meeste beleggers zich zorgen maken over Griekenland, denkt Jim Cramer van Cnbc dat beleggers hun aandacht moeten richten op de olieprijs. De olieprijs is namelijk veel meer van directe invloed op Amerikaanse bedrijven, stelt hij.

De prijs van olie is recent weer hard gedaald. Zo daalde de olieprijs dinsdag naar 50 dollar, terwijl het een week geleden nog neerkwam op 59 dollar. Cramer is in ieder geval in shock, omdat toen de olieprijs rond de 60 dollar stond, hij ervan overtuigd was dat de onafhankelijke oliebedrijven leiderschap zouden tonen in de markten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

Krijgen we een ‘euroregering’?

Het Europees Parlement debateerde vandaag, in de werkgroep Economische en Monetaire Zaken, over de toestand in Griekenland. Het hele debat werd live uitgezonden via het internet. Wie deze discussie gevolgd heeft, kon zijn hoed haast opeten.

De wereldvreemdheid sloeg weer toe in het EU-parlement: Stilaan dringt het tot iedereen door dat de euro gefaald heeft. Maar dan: de oplossingen!?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB verhoogt steun voor Griekse banken

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de hoeveelheid noodsteun die aan Griekse banken kan worden verleend vergroot. Dat zei ECB-president Mario Draghi tijdens een persconferentie.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

16 juli: Draghi laat Griekse banken bungelen en 6 andere dingen die je moet weten

De Europese Centrale Bank wil waarschijnlijk nog iets meer bewijs dat een steunprogramma voor Griekenland er ook echt komt, voordat de geldkraan voor Griekse banken open gaat. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 16 juli 2015

ECB laat rente ongemoeid

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de belangrijkste rentetarieven in de eurozone zoals verwacht op de huidige, historisch lage niveaus. Dat werd donderdag bekendgemaakt na afloop van de beleidsvergadering van de centrale bank.

Het belangrijkste tarief, de herfinancieringsrente, blijft staan op 0,05 procent. De depositorente blijft 0,2 procent negatief, wat betekent dat banken dat percentage aan rente moeten betalen om tegoeden bij de ECB onder te brengen. Sinds een verlaging in september zijn de rentetarieven niet meer gewijzigd.