Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 12716 tot 12720
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Mislukte eurogroep: staatshoofden en regeringsleiders eurozone maandag in spoed bijeen

Omdat de eurogroep vandaag een oplossing voor de Griekse crisis geen stap dichterbij heeft gebracht, roept Europese Raadsvoorzitter Donald Tusk de staatshoofden en regeringsleiders van de eurozone maandagavond bijeen voor een uitzonderlijke eurotop.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Eurotop na niet bereiken overeenkomst met Griekenland

Er wordt maandag een Europtop gehouden tussen de regeringleiders nadat het opnieuw niet is gelukt om een overeenkomst te sluiten over de Griekse schuldenkwestie.

EU-president Donald Tusk riep de zogeheten Eurotop uit. Het overleg tussen de leiders van de negentien eurolanden begint om 19.00 uur.

''In het licht van de uitkomst van de Eurogroep-vergadering van vandaag, heb ik besloten een Eurotop te organiseren'', aldus Tusk in het persbericht. ''Het is tijd om met spoed de situatie in Griekenland te bespreken op het hoogste politieke niveau'', vervolgde het bericht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

“Mensen zoals ik hebben rijkdom kunnen vergaren aan een tempo dat ongezien is in de geschiedenis”

Jeff Greene, een miljardair die steenrijk werd door short te gaan op de vastgoedmarkt in de VS, ziet opportuniteiten en zeepbellen.

Volgens hem heeft het geld dat de centrale banken bijna gratis aan de rijken uitdelen ervoor gezorgd dat er verschillende bubbels ontstaan zijn. Voornamelijk in de markt van de luxehuizen en -appartementen en in de kunstmarkt.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Kan de Europese economie groeien bij een dalend aardolieverbruik?

Er is een duidelijke correlatie tussen de hoeveelheid aardolie, die een land verbruikt en het Bruto Binnenlands Produkt van dat land. Hoe meer aardolie, hoe hoger het BBP. Dezelfde correlatie zie je terug in onze recente geschiedenis. Het Nederlands aardolieverbruik steegde afgelopen decennia en tegelijkertijd werd het Nederlands BBP hoger.

Als je het aardolieverbruik per Nederlander uitzet tegen het Bruto Binnenlands Produkt per Nederlander dan krijg je onderstaande grafiek.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Nope, overleg met Griekenland levert weer niets op

Opnieuw is het niet gelukt een deal te sluiten over de Griekse schuldenkwestie. Tijdens overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) donderdag in Luxemburg stond het thema op de agenda, maar wederom kwam er geen akkoord over besparingen en bezuinigen in ruil voor financiële steun.

Vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis (euro) liet dit via Twitter weten. De tweet vervolgde met: ,,sterk signaal naar Griekenland om zich serieus te betrekken in onderhandelingen.” De eurogroep is bereid om ,,op elk moment” weer bij elkaar te komen, zo sloot hij de tweet af.