Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 12721 tot 12725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Rusland blijft dollars kopen

Russische rentetarieven zijn gedaald tot de laagste niveaus sinds november, nadat Bank of America heeft voorspeld dat de kosten om te lenen bij de centrale bank van Rusland verder verlaagd zullen worden.

De rente op 1-maands roebel fowards daalde eerder deze week met 5 basispunten naar 12,60 procent, na een piek op maar liefst 47,17 procent in december nadat de Bank of Russia de rente destijds verhoogde naar 17 procent. Dit was een noodmaatregelen om de valuta van het land, de roebel, te stabiliseren. De roebel daalde aan het begin van deze week tegenover de dollar, doordat ruwe olie – het belangrijkste exportproduct van het land – daalde dankzij een deal om de sancties tegen Iran te beëindigen.

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Britse bank bevriest rekening van groot Russisch persagentschap

London – De Britse bank Barclays heeft de rekening van een van Ruslands grootste staatspersagentschappen, Rossiya Segodnya, geblokkeerd omdat de directeur op de sanctielijst van de EU staat. Dat meldde Rossiya woensdag zelf. De Europese Unie had directeur Dmitry Kiselyov in maart 2014 op de lijst geplaatst met personen van wie de tegoeden bevroren worden en die een inreisverbod hebben gekregen als een reactie op de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim. Op de lijst wordt Kiselyov een “centrale figuur van de overheidspropaganda” genoemd.

[...]

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

IMF niet alleen streng voor Grieken: Duitsland moet opschieten met investeringen in infrastructuur

Griekenland is niet het enige EU-lid dat onder vuur ligt van het Internationaal Monetair Fonds. Het IMF richtte woensdag zijn pijlen op…Duitsland. Dat land zou wel eens wat meer vaart mogen maken met investeringen in de infrastructuur.

Dat staat te lezen in het jongste landenrapport dat het IMF over Duitsland uitbracht, schrijft de Wall Street Journal. In zo’n zogenoemd Artikel IV-Rapport houdt het IMF de macro-economische ontwikkelingen in een lidstaat tegen het licht.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Griekenland geen geld, wij geen feta

 Zin in een fetasalade? Trek dan maar je portemonnee. Door de Griekse crisis ligt de import van Griekse producten, zoals feta, olijfolie en wijn, zo goed als stil. BNR zocht een Griekse importeur op in Nederland.

Alexander Vrionakis, importeur van Griekse etenswaar: “Ik heb nog een voorraad, maar als die op is wordt het ingewikkeld. Ik weet niet hoe het dan verder moet.” Vrionakis levert Griekse delicatessen aan traiteurs en restaurants. Hij legt uit: “Kleine Griekse producenten kunnen niet bij hun geld en kunnen hun leveranciers niet betalen. Daardoor kunnen ze niks produceren”.

[...]

Bron: beurshalte.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Olieprijs kan voorlopig niet meer omhoog!

Het ziet er naar uit, dat de kogel door de kerk is. Na meer dan 10 jaar politiek armpje drukken is er op dinsdag 14 juli een nucleair akkoord gesloten tussen Iran en de Westerse mogendheden onder leiding van de Verenigde Staten. Daarmee lijkt de weg definitief vrij voor een terugkeer van het land naar de internationale olie- en gasmarkten.

Die terugkeer kan voor nog meer volatiliteit op de markten gaan zorgen, waar volgens het Internationaal Energie Agentschap (IEA) nu al een structureel overaanbod bestaat van 500.000 tot 800.000 vaten per dag. Een al dan niet spoedige terugkeer zal de balans tussen vraag en aanbod alleen maar verder verstoren. De cijfers spreken voor zich. Iran is vierde op de lijst van landen met de grootste bewezen oliereserves van 157,8 miljard vaten en neemt de tweede plaats in als het gaat om gas.

[...]