Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 12721 tot 12725
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Market Update (18 juni 2015)

Nieuwe kabinetsplannen beloven extra koopkracht voor huishoudens, Federal Reserve heeft de intentie om nog dit jaar de rente te verhogen en Griekse bedrijven hebben hun geld al in veiligheid gebracht uit angst voor kapitaalcontroles. Verder in het nieuws: BRICS-landen willen alternatief betaalsysteem opzetten, een groot Zweeds beleggingsfonds krijgt hoogtevrees van de aandelenkoersen en Europa en Rusland verlengen onderlinge sancties.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Banken hebben interesse in bitcoin

Banken zijn meestal amper tot niet geïnteresseerd in de bitcoin. Toch zijn ze wel geïnteresseerd in de software achter de digitale valuta; de blockchain.

Veel banken draaien op systemen die in sommige gevallen decennia terug zijn gemaakt. Ze zijn langzaam en kosten vaak veel geld. De blockchain – het programma dat mensen bitcoins naar andere mensen laat versturen en die transacties vastlegt – heeft deze problemen echter niet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Vrouw op dollarbiljet voor het eerst in ruim 100 jaar

Opzouten, Alexander Hamilton! Vanaf 2020 zal de beeltenis van de eerste minister van Financiën van de VS niet meer op het biljet van 10 dollar prijken. Hij wordt vervangen door een vrouw.

Dat maakte de huidige Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew woensdag bekend.

In 2020 is het honderd jaar geleden dat vrouwen op nationaal niveau kiesrecht kregen. Om dat te vieren komt er een vrouw op het dollarbiljet. Welke vrouw dat wordt, zal later dit jaar bekendgemaakt worden. Het ministerie zal het Amerikaanse volk om advies vragen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Tsipras wil oplossing voor crisis, maar niet tegen elke prijs

De Griekse premier Alexis Tsipras wil een oplossing vinden voor de Griekse schuldenproblematiek, maar niet tegen elke prijs.

De Griekse premier zegt nog te wachten op de reacties van de Europese Unie op de voorstellen die zijn gedaan om de crisis op te lossen. Daarmee spreekt Tsipras tegen dat zijn regering geen concrete voorstellen zou hebben ingediend.

Volgens Brussel is het juist nog wachten op nieuwe Griekse plannen voor een oplossing van de schuldencrisis. Tsipras brengt donderdag een bezoek aan het Russische Sint-Petersburg om een economisch forum bij te wonen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Belgen staken 760.297 dagen in 1 jaar tijd

Alle Belgen samen staakten in 2014 ruim 760.297 dagen. Geen enkele regering van de voorbije twintig jaar lokte zoveel stakingsprotest uit als die van Charles Michel. Dat schrijven verschillende kranten. De stakingsgolf komt neer op 197 stakingsdagen per duizend werknemers. Of anders gesteld: de Belgische werknemer staakte in 2014 gemiddeld anderhalf uur. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).