Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12726 tot 12730
Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Column Kees de Kort | Mensen worden hier narrig van

De nieuwe belastingplannen moeten er onder meer toe leiden dat de werkende Nederlander netto meer overhoudt van het brutosalaris. Maar of dat gaat werken? “Dat denk ik niet”, antwoordt BNR’s macro-econoom Kees de Kort op de door hemzelf gestelde vraag.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Bank of China doet mee aan nieuwe goudprijs fixing

De Bank of China is de eerste Aziatische bank die goedkeuring heeft gekregen voor deelname aan de LBMA goudprijs fixing. Dat betekent dat de bank voortaan mag meedoen in het dagelijkse biedingsproces waarmee de referentieprijs voor goud bepaald wordt.

Bron: Beurshalte.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Kunnen we ons wel een Grexit veroorloven?

Vrijdag 18 juni is er opnieuw overleg op het hoogste niveau over de Griekse schuldenkwestie. De kans op succes lijkt geringer dan ooit. Het over en weer gooien met modder neemt met de dag toe. De Grieken noemen het IMF crimineel en stellen dat de crediteurenlanden Griekenland tot op het bot willen vernederen. Bij monde van voorzitter Juncker stelt de Europese Commissie, dat de Griekse premier Tsipras spelletjes speelt en zijn eigen bevolking voor de gek houdt.

[...]

Bron: Nachthemel.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Vluchtelingenstroom, Grexit en Brexit: Wie geeft EU (laatste) genadeklap?

Oostenrijk verwacht dit jaar in totaal 70.000 nieuwe asielaanvragen, het hoogste aantal in bijna vijftig jaar. Dat heeft het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken begin deze maand bekend gemaakt. Van januari tot en met mei dit jaar ontving het land al 21.000 aanvragen, terwijl dat er voor heel 2014 ongeveer 28.000 waren. Het gaat vooral om Syrische, Afghaanse en Iraakse vluchtelingen.

En vorig jaar hebben al ongeveer 100.000 Afrikanen in vaak wrakke boten de oversteek over de Middellandse Zee naar Italië gemaakt. Vooral sinds het begin van dit jaar is de stroom bootvluchtelingen sterk toegenomen. Vorig jaar kwamen 43.000 Afrikanen over zee naar Italië.

[...]

Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Grieken nemen massaal geld op

Grieken halen massaal geld van hun bankrekening. Gisteren werd er in één dag 950 miljoen euro opgenomen. Ter vergelijking, de afgelopen weken werd er zo'n 100 miljoen euro per dag van de rekeningen gehaald.

"Een groot deel van dat geld wordt door de Grieken thuis in kluizen of onder het matras gestopt", zegt NOS-verslaggever Eva Wiessing vanuit Athene. "Ze gebruiken het als appeltje voor dorst."

De cijfers over de geldopnames zijn afkomstig uit Griekse media. Zij melden dit op basis van bronnen bij banken. De Griekse centrale bank maakte gisteren al bekend dat er van oktober tot en met april 30 miljard euro van de rekeningen is gehaald. De Grieken hebben nog zo'n 128 miljard euro gestald bij de banken.

[...]