Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 12731 tot 12735
Bron: rtlnieuws
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Eerste staat ooit die failliet ging was…. Athene

In de vierde eeuw voor christus gingen de stadsstaat Athene en een aantal andere Griekse staten failliet. Dat was voor de eerst financiële crisis in de geschiedenis. Het moderne Griekenland ging al vijf keer failliet.

In de klassieke oudheid leenden een aantal stadsstaten geld van de Tempel van Delos. Uiteindelijk zag de tempel zich genoodzaakt maar liefst 80 procent van de schulden af te schrijven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Saoedi-Arabië ziet toekomst pikzwart tegemoet

Waar Saoedi-Arabië gisteren nog het slechte nieuws kreeg dat Iran terug volop mag beginnen exporteren na het historische akkoord met het Westen komt het vandaag opnieuw in negatieve zin in het nieuws.

Saoedi-Arabië maakte het nieuws bekend dat er 4 miljard USD werd opgehaald op de lokale markten het afgelopen jaar, welke de eerste obligaties zijn die het land de afgelopen 8 jaar uitgaf. Waar dit in de Westerse wereld (helaas) zeer normaal is om obligaties uit te geven is dit bij Saoedi-Arabië een noodzakelijk kwaad geworden door de sterk gedaalde olieprijzen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Meerderheid top Griekse regeringspartij Syriza wijst euro-akkoord af

Meer dan de helft van het bestuur van Syriza, de partij van de Griekse premier Alexis Tsipras, wijst het akkoord af dat de premier maandag met Europese geldschieters sloot.

Van de 201 bestuursleden in het Centrale Comité hebben er 107 het akkoord woensdag als ''een vernedering van het Griekse volk'' afgedaan, meldde het Spaanse persbureau Europa Press.

Tsipras heeft betoogd zich verplicht te voelen het nare akkoord uit te voeren, omdat het land dan weer noodkrediet krijgt en hij over kwijtschelding van schulden kan gaan onderhandelen. Er komt laat op woensdag een stemming over in het parlement.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

Grieks eilandje kopen? Bezint eer ge begint

Een belangrijke korte termijn-eis van de Griekse schuldeisers is de liquidatie van overheidsactiva. Dat zou in een eerste fase zo’n 50 miljard euro opleveren. Maar is dat wel zo realistisch?

De Griekse vakbonden hebben Europa al de oorlog verklaard. Havens, treinen, nutsbedrijven… gaan de komende maanden wellicht verschillende dagen plat. Zo willen de socialistische hardliners hun verzet tegen de deal kracht bijzetten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 15 juli 2015

"Bij afkeuring is het voorbij voor Grieken"

Het is een belangrijke dag voor Griekenland en premier Tsipras. Vanavond moet het parlement het akkoord met Europa goedkeuren.