Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12731 tot 12735
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Wat wil Obama nu? Amerikanen blazen warm en koud

Het wordt een beetje tussen de lijntjes lezen. De Verenigde Staten laten de jongste dagen niet al te veel in hun kaarten kijken, wanneer het over Griekenland gaat.

Het is een publiek geheim dat de Amerikanen destijds Griekenland in de eurozone wilden. Dit was omwille van geopolitieke redenenen: NAVO, Middellandse Zee, de Rus, Turkije…

Economisch kan het Obama en zijn kliek natuurlijk geen bal schelen wat er met dat kleine Schiereiland in Zuid-Europa gebeuren gaat.

De Amerikaanse beurzen (Nasdaq en DownJones) sloten gisteren zo’n twee procent lager af. De Griekse onzekerheid speelt hierin een belangrijke rol. Desondanks zegt de Obama-administratie: “this is not our problem!”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Nederlandse economie trekt verder aan

De Nederlandse economie stond er in juni opnieuw beter voor dan in de voorgaande maand.

De verbetering is onder meer te danken aan het groeiende vertrouwen onder producenten en consumenten. Verder gaan de export, investeringen en de consumptie volgens de meest recente cijfers nog altijd vooruit en produceert de industrie meer dan een jaar geleden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Huizenmarkt: ‘verkoper krijgt meer macht’

De woningmarkt in Nederland herstelt veel sterker dan eerder gedacht. Waarschijnlijk worden daardoor dit jaar 10 procent meer woningen verkocht dan in 2014 en stijgen prijzen met drie procent.

Dat voorspelt het economisch bureau van ABN AMRO in een dinsdag gepubliceerd rapport. Eind vorig jaar ging de bank nog uit van een stabilisatie van de woningmarkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Fotoserie: Griekenland hamstert geld, brandstof en eten

Grieken horen van de regering dat hun spaargeld veilig is en halen daarom massaal geld van de bank. Ook zijn er velen die uit voorzorg brandstof en voedsel inslaan. Zero Hedge haalde een verzameling foto’s van twitter.

Bron: het Parool
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Tweederde pensioenfondsen in problemen

Tweederde van de Nederlandse pensioenfondsen staat er financieel zo slecht voor dat de fondsen een herstelplan moeten maken van De Nederlandsche Bank. Insiders hebben aan de Volkskrant bevestigd dat het om zo'n 160 van de 250 pensioenfondsen gaat.

[...]