Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12731 tot 12735
Bron: NOS.nl
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Grieken nemen massaal geld op

Grieken halen massaal geld van hun bankrekening. Gisteren werd er in één dag 950 miljoen euro opgenomen. Ter vergelijking, de afgelopen weken werd er zo'n 100 miljoen euro per dag van de rekeningen gehaald.

"Een groot deel van dat geld wordt door de Grieken thuis in kluizen of onder het matras gestopt", zegt NOS-verslaggever Eva Wiessing vanuit Athene. "Ze gebruiken het als appeltje voor dorst."

De cijfers over de geldopnames zijn afkomstig uit Griekse media. Zij melden dit op basis van bronnen bij banken. De Griekse centrale bank maakte gisteren al bekend dat er van oktober tot en met april 30 miljard euro van de rekeningen is gehaald. De Grieken hebben nog zo'n 128 miljard euro gestald bij de banken.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Een brutale aanslag op ons spaargeld

Spaargeld brengt niks meer op.

Nog even en je mag je bank betalen om er je geld te parkeren.

In Denemarken bijvoorbeeld zijn er al hypotheken waarbij je geld krijgt als je een lening neemt.

Behoorlijk absurd als je het mij vraagt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

ZERO, ZERO en nog eens ZERO...

De Amerikaanse Federal Reserve besliste woensdag om de kortetermijnrente nog niet onmiddellijk te verhogen. De eerste verhoging in 10 jaar tijd zit er dus niet in omdat de economie niet sterk genoeg is, aldus de beleidsmakers.

De FED reduceerde tevens de economische groeiverwachting. Die zal dit jaar tussen de 1,8% en 2% bedragen, dat is ruim onder de 2,3% tot 2,7% die in maart laatstleden nog werd vooropgesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Ondertussen in Athene...

Kapitaalcontroles, de totale instorting van de Griekse banken en economie... het lijkt allemaal dichtbij, aldus een communiqué van de Griekse nationale bank. In Athene houden de mensen hun hart vast voor wat hen donderdag te wachten staat wanneer de ministers van Financiën van de eurogroep in Luxemburg samenkomen voor een cruciale meeting. Minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft al aangekondigd geen nieuwe voorstellen op tafel te zullen leggen. Premier Tsipras belde woensdag nog gedurende 10 minuten met EC-voorzitter Jean-Claude Juncker, maar ook dat gesprek bracht niets op.

Tsipras kreeg woensdag nog steun uit onverwachte hoek. De Oostenrijkse kanselier Werner Faymann was op bezoek in Athene en vroeg wat meer redelijkheid vanuit Brussel.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Hongarije plaatst 4 meter hoog hek langs 175 km lange grens met Servië

Hongarije gaat een hek optrekken dat honderdduizenden immigranten moet verhinderen de EU binnen te komen via de Servische grens. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto gezegd op een persconferentie.

Immigratie is het grootste probleem waarmee de EU vandaag wordt geconfronteerd. De EU zoekt een oplossing, maar Hongarije kan niet langer wachten.’ 

Volgens de minister komen steeds meer immigranten via Servië de EU binnen. Het aantal asielaanvragen is sinds vorig jaar gestegen van 43.000 tot 53.000, waarvan 95% via Servië het land binnenkomt. In 2012 werden amper 2.150 asielaanvragen genoteerd.