EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12741 tot 12745 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

Hoeveel is het Nederlands BBP de laatste 8 jaar gegroeid?

Het CBS berekent elk kwartaal het Bruto Binnenlands Produkt van Nederland. In het tweede kwartaal van 2007 bedroeg dat cijfer 159,15 miljard euro (gecorrigeerd naar het prijsniveau van 2010). In het tweede kwartaal van 2015 is het BBP (geindiceerd naar datzelfde prijsniveau van 2010) opgelopen tot 163,66 miljard.

Een groei van 2,8% over de laatste 8 jaar, gemiddeld 0,35% groei per jaar.

In de grafiek hieronder heb ik het Nederlands BBP in het tweede kwartaal sinds 1995 uitgezet. De cijfers kun je terugvinden in de Statline-website van het CBS.

Lees verder op Cassandraclub
Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

Russische minister pleit voor nieuwe begrotingsregels Rusland

Rusland zou nieuwe begrotingsregels moeten instellen zodat het land bij een stijging van de olieprijs zijn fiscale reserves kan aanvullen.

Rusland zou nieuwe begrotingsregels moeten instellen zodat het land bij een stijging van de olieprijs zijn fiscale reserves kan aanvullen.

Volgens de minister zouden de nieuwe begrotingsregels uit moeten gaan van de huidige lage olieprijzen. Daardoor zou er geld opzij kunnen worden gezet op het moment dat de olieprijs aantrekt tot een niveau van 50 tot 60 dollar per vat.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

23 september: Chinese industrie ziet orders dalen en 6 andere dingen die je moet weten

De Nederlandse economie groeit langzaam maar gestaag door, vooral dankzij het aantrekken van de binnenlandse vraag. Dat is goed nieuws, want cijfers uit China duiden op slecht nieuws voor de wereldeconomie, en dus ook de export. Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

Column Kees de Kort | Een payback

Wat hebben 120.000 vluchtelingen met de Europese economie te maken? Indirect nog best wat, stelt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

New York niet meer het financieel centrum van de wereld

New York is voorbij gestreefd door Londen als het belangrijkste financiële centrum van de wereld. Amsterdam is vier plaatsen gestegen van plek veertig naar plek zesendertig. Dat blijkt uit een onderzoek naar 86 steden, uitgevoerd door Z/Yen.

Lees verder op www.marketupdate.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs