Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 12741 tot 12745
Bron: z24.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Remmen val Chinese aandelenmarkt kostte 192 miljard

Chinese staatsbanken hebben de afgelopen weken samen omgerekend 192 miljard euro gestoken in hun poging de vrije val van de aandelenbeurzen te stuiten.

Dat meldde de Britse krant Financial Times (FT) vrijdag op basis van gegevens van de Chinese overheid.

De banken leenden het bedrag aan de China Securities Finance Corp (CSF), een staatsagentschap dat marktpartijen van liquiditeit kan voorzien. Tijdens de aandelencrash van de voorbije weken werd het agentschap volgens FT op grote schaal ingezet om miljarden in de markt te pompen. De bedragen die daaraan werden besteed, waren volgens de krant veel hoger dan eerder bekendgemaakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Deze steden vormen samen de grootste economie op aarde

Volgens een nieuwe analyse door de Brookings Institution staan metropolen in de Azië Pacific regio voorop in mondiale economische groei. De Asia-Pacific MetroMonitor bevestigt de verschuiving van het westen naar het zuidoosten. Zij identificeerden de 100 grootste stedelijke economieën – 49 in China, 19 in Japan, Zuid-Korea en Taiwan, 12 in Noord-Amerika, 7 in Zuidoost Azië, 7 in Latijns-Amerika en 6 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Een fictieve lijn werd getrokken die loopt vanaf de westkust van Amerika – waaronder ook steden als Vancouver en San Francisco vallen – naar Lima, Auckland en Jakarta. Om vervolgens richting de metropolen van Hong Kong, Sjanghai en Tokyo te gaan. Deze lijst van 100 grootstedelijke centra mogen verantwoordelijk worden gehouden voor een vijfde van de wereldwijde economische output.

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Griekenland in de uitverkoop

Naar aanleiding van het akkoord van maandag zou de Griekse regering overwegen om een aantal eilanden in de etalage te zetten. Momenteel is zo’n 10% van alle Griekse eilanden al in privébezit, maar er staat er ook een heel aantal te koop nadat vorig jaar een belasting op het bezit ervan werd ingevoerd. Die belasting was voor veel eigenaars onbetaalbaar, waardoor er voor hen niets anders op zat dan de eilanden van de hand te doen. Ook de luxueuze villa’s op de eilanden gaan momenteel voor een prikje de deur uit.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Dijsselbloem: stop discussie over Grexit

Voorzitter van de eurogroep Jeroen Dijsselbloem vindt dat er een eind moet komen aan de discussie over een Grexit. Hij wil dat wordt gepraat over de manier waarop Griekenland weer terug op het goede spoor kan worden gekregen, zei Dijsselbloem volgens de NOS in Berlijn, waar hij was voor een toelichting op het akkoord over de Griekse schuldencrisis.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 juli 2015

Noord-Franse stad Roubaix gaat huizen verkopen voor één euro

De grensstreek met België in het noorden van Frankrijk heeft het sinds het verdwijnen van steenkoolontginning en textielindustrie bijzonder moeilijk. De hoge werkloosheid  van de jongste decennia deed veel inwoners naar economisch meer welvarende regio’s verhuizen, waardoor ook veel huizen verlaten achter bleven.

Om iets aan de leegstand en verkrotting te doen, gaat het stadsbestuur van Roubaix nu het voorbeeld van het Siciliaanse dorpje Gangi volgen. Leegstaande huizen zullen verkocht worden voor één symbolische euro. De kopers moeten wel beloven de panden te zullen renoveren.

[...]