Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12741 tot 12745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

El-Erian: Kans op ongeluk voor Griekenland is 55%

Mohamed El-Erian heeft dinsdag gezegd dat er een grote kans is op een ‘Grieks ongeluk’. Hij voorziet op de korte termijn dan ook geen schuldendeal.

De chief economic advisor van Allianz ziet een kans van 55 procent op een ‘potentieel ongeluk’ dat ervoor zorgt dat beleidsmakers de controle verliezen. El-Erian zei dat kans is toegenomen dat de Griekse economie dag in dag uit aan het imploderen is. ‘De reden hiervoor is wat er daadwerkelijk in het land gebeurt.’

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Column Kees de Kort | Positieve verhalen

De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau zijn hyper over de werkgelegenheid. Kees de Kort ging daarom op zoek naar positieve verhalen.

"Ik ben op zoek gegaan naar verhalen die het enthousiasme van DNB en CPB moeten ondersteunen maar ik kom helaas alleen maar verhalen tegen die dit enthousiasme ondermijnen", zegt de Kort.

Het UWV denkt dat er duizenden banen gaan verdwijnen. De zorg is dus ondanks de opkomende vergrijzing geen groeisector. "Wat doet dit met het sentiment van mensen die in de zorg werken?" vraagt Kees de Kort zich af. Zo ook in de ICT; de individuele ict-er is zijn baan niet zeker omdat hij de ontwikkelingen in deze branche niet altijd kan bijbenen. "Zelfs in een groeisector zoals de ICT maakt men zich dus zorgen", constateert onze macro-econoom.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Donald Trump als presidentskandidaat: miljardje hier, miljardje daar

Hij doet mee en geldt als de rijkste kandidaat om namens de Republikeinse partij te strijden voor het Amerikaanse presidentschap. Vastgoedtycoon Donald Trump houdt van gepeperde uitspraken, komt superlatieven te kort om zichzelf te prijzen en niemand weet precies hoeveel hij waard is.

10 miljard dollar. Dat is-ie eigenlijk waard, stelde vastgoedtycoon Donald Trump op 3 juni in een gesprek met persbureau Bloomberg. Maar toen Trump afgelopen dinsdag aankondigde dat hij meedoet in de strijd om de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, verstrekte hij een A4’tje waarin zijn netto vermogen wordt afgerond op 8,7 miljard dollar — per medio 2014 wel te verstaan.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Nieuwe Nederlandse Bitcoin show: "The Bitcoin report"

Het internet is weer een nieuwe nederlandstalige youtube show rijker. "The Bitcoin Report" wordt gepresenteerd wordt door Dennis Binnekade en brengt wekelijks het laatste Bitcoin nieuws. Daarnaast zijn er periodiek ook interviews met bekende mensen uit de Bitcoin industrie en wordt er dieper ingegaan op bijvoorbeeld het kopen, opslaan en beveiligen van Bitcoin. Zo konden en onder andere al genieten van een show waarin uitgelegd wordt wat bitcoin is, hoe en waar je het kan kopen en hoe je het beste bitcoins kan opslaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Investeerders vrezen voor nieuwe zeepbel en recessie

Twee derde van de institutionele investeerders wereldwijd, ziet extreme risico’s momenteel steeds meer als een bedreiging. Toch zegt slechts 27 procent van hen zich tegen deze bedreigingen in te dekken door midden van een strategie. Dat blijkt uit de Global RiskMonitor van Allianz Global Investors.

Institutionele investeerders vrezen steeds vaker voor bijvoorbeeld een zeepbel in bepaalde activaklassen, voor geopolitieke spanningen of voor een schok in de oliemarkten. Vanwege de internationale verwevenheid van de financiële markten wordt dit soort evenementen, dat verbonden is met extreme risico’s, steeds frequenter.