Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 12741 tot 12745
Bron: The Bullion House
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Verkoop Zilver stijgt 80%

In de maand juni is de verkoop van zilveren munten met 80% gestegen ten opzichte van juni 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland vraagt om nieuw steunprogramma van twee jaar

De Griekse regering heeft voorgesteld dat er voor de komende twee jaar een nieuw steunprogramma komt voor Griekenland.

Als onderdeel van het steunprogramma willen de Grieken financiering van het permanente Europese noodfonds ESM. Ook moet de schuldenlast van het Zuid-Europese land worden verlaagd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier parkeren angstige Chinese beleggers hun cash

Een stijging van de Chinese import van goud, suggereert dat investeerders in het land zoeken naar een veilige haven vanwege de roerige tijden in hun aandelenmarkten en hun cash daarom parkeren in goud.

De Chinese goudimport via Hong Kong steeg met 36 procent maand-op-maand en met 35 procent jaar-op-jaar naar het hoogste niveau sinds januari, zo meldt Capital Economics vrijdag in een note, waarbij het wees op data van de Hong Kong Census & Statistics Department. De netto goudimport daalde in april naar ruim 52 ton, van 66 ton in maart.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Europeanen kopen goud uit angst voor Grexit

Onzekerheid over de toekomst van Griekenland en de waarde van de euro doet veel Europeanen besluiten goud te kopen, zo schrijft Bloomberg. Vooral in Griekenland loopt het storm, want de Britse Royal Mint verkocht daar in de maand juni twee keer zoveel gouden munten als normaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Puerto Rico kan ook schulden niet meer terugbetalen

Puerto Rico kan zijn schulden niet meer terugbetalen. De gouverneur van het eiland, Alejandro GarcĂ­a Padilla, gaf dat maandagavond toe in een toespraak.

De schuldencrisis op het Caribische eiland trok niet zoveel aandacht als die van Griekenland, maar waarnemers hebben het al geruime tijd over 'Amerika's eigen Griekenland'. Puerto Rico dat geen staat van de VS is maar er wel bij hoort, heeft een schuldenlast van 65 miljard euro opgebouwd.