Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12746 tot 12750
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Fitch verlaagt kredietoordeel Griekenland

De kans dat Griekenland de komende maanden niet aan zijn verplichtingen aan schuldeisers kan voldoen, is aanzienlijk toegenomen. Ook de kans dat private investeerders naar hun geld kunnen fluiten is groot, schrijft kredietbeoordelaar Fitch dinsdag in een rapport. Het kredietoordeel gaat omlaag van CCC naar CC.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Griekenland begonnen aan tocht door woestijn

Met het verlopen van het steunprogramma van de eurolanden raken de Grieken steeds verder op onbekend terrein. De Griekse overheid moet ondanks een nagenoeg lege schatkist en een ongewisse economische toekomst financieel op eigen benen zien te staan. Waar dit toe leidt en waar de uitgang uit de chaos kan worden gevonden, is voorlopig onduidelijk.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Amerikanen willen handelsverdrag Europa rond hebben vóór Obama vertrekt

TPP, TTIP, ITA, EGA en TISA. Het zijn de handelsverdragen die Amerika rond willen hebben nog vóór Obama het Oval Office ontruimt. Werkt Europa mee?

Dick Froman heeft heel wat op zijn bord. Froman, binnen het Witte Huis verantwoordelijk voor buitenlandse handel, is vastbesloten een hele rits handelsverdragen voor elkaar te boksen voordat zijn baas Obama het Witte Huis verlaat, schrijft Politico. De tijd dringt: Obama heeft nog 18 maanden van zijn ambtstermijn te gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Instemmen met nieuw steunprogramma Griekenland praktisch onmogelijk

Het steunprogramma voor Griekenland is om middernacht afgelopen. Minister en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem was daar bij het ingaan van de Tweede Kamer voor een debat dinsdagavond al helder over.

Hij had kort telefonisch overleg met de ministers van Financiën van de eurolanden (de Eurogroep) dinsdagavond over het jongste verzoek van de Grieken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 1 juli 2015

Eurolanden zeggen ‘nee’ tegen Grieks verzoek om derde steunpakket

De eurolanden hebben het verzoek van Griekenland voor een derde steunpakket en een herstructurering van de schulden afgewezen. Dinsdagavond vergaderden de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) telefonisch met elkaar.

Ook een verlenging van het nog tot middernacht lopende programma is niet meer mogelijk, lieten meerdere ministers na afloop van het gesprek via Twitter weten.