Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 1276 tot 1280
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 4 juli 2017

Shadow banning: Censuur door weglating

Dankzij de mogelijkheden van het internet kan censuur vandaag de dag veel verfijnder in de praktijk worden gebracht dan ooit mogelijk was. Waarom zou je als Google, Facebook of Twitter berichten verwijderen, als je er ook gewoon voor kan zorgen dat die berichten door niemand meer gezien worden?

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 4 juli 2017

Gemiddeld inkomen Britten 10 procent lager dan voor de crisis

Het gemiddelde inkomen van Britten tot 40 jaar is zeker tien procent lager dan voor het uitbreken van de financiële crisis, zo blijkt uit een onderzoek van de Resolution Foundation. Daarmee leveren de jongere werknemers meer in dan de oudere, want de lonen voor 50-plussers en 60-plussers daalden met gemiddelde respectievelijk 5% en 2%. Alleen parttime werknemers in het Verenigd Koninkrijk zijn qua uurloon weer terug op het niveau van de crisis, aldus het rapport.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 4 juli 2017

Goudprijs naar laagste niveau in vijftien maanden

De goudprijs ging maandag met meer dan een procent onderuit en bereikte daarmee het laagste niveau sinds maart vorig jaar. Op het moment van schrijven staat de prijs op €1.078 per troy ounce (€34.680 per kilo), ruim twee procent lager dan de koers van begin dit jaar. De prijsdaling is grotendeels te verklaren door de koerswijziging van verschillende centrale banken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

“Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearfull” (Warren Buffett)

Beursgoeroe Warren Buffett laat opnieuw van zich horen met een recordwinst. Door geduldig te handelen slaagde Buffett er de laatste decennia in om een enorm fortuin te vergaren, dit onder meer met behulp van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Warren Buffett maakt 12 miljard winst met één investering

De gok die de Amerikaanse miljardair Warren Buffett in 2011 waagde met een investering in Bank of America, levert op. De "superbelegger" gaat de optie lichten op 700 miljoen gewone aandelen die hij kreeg in ruil voor zijn investering van 5 miljard dollar. Het pakket is tegen de huidige koers echter 17 miljard waard. De meerwaarde voor Buffett bedraagt dus 12 miljard dollar.