Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 12751 tot 12755
Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Oostenrijk steunt Grieken: 'Ik sta aan kant van bevolking'

 Terwijl verschillende landen, en vooral hun burgers, steeds kritischer worden over Griekenland, neemt de Oostenrijkse bondskanselier Werner Faymann het juist op voor de Grieken. Het land moet meer steun krijgen.

De socialist zegt tegen de Oostenrijkse zender ORF dat de Griekse bevolking al veel voor zijn kiezen heeft gekregen sinds het begin van de schuldencrisis.

[...]

Bron: blikopnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Nederlandse banken hebben nog meer probleemleningen dan in 2010

Nederlandse banken hebben nog voor 55 miljard euro aan probleemleningen op hun balans staan.

Daarmee hebben ze zelfs iets meer probleemleningen dan vijf jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van het accountants- en adviesbureau PwC, zo meldt het bureau op de website. Eind 2014 hadden de zes grootste banken  bij elkaar ruim 44 miljard euro van dit soort slechte leningen.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Griekenland verlaat eurozone als er geen akkoord wordt bereikt

Griekenland verlaat waarschijnlijk de eurozone en de Europese Unie als er geen akkoord over de schuldenkwestie wordt bereikt.

Het mislukken van een akkoord leidt volgens de Bank of Greece tot het begin "van een pijnlijk verloop dat in eerste instantie zal leiden tot een Grieks faillissement en uiteindelijk tot een vertrek van het land uit de eurozone en hoogstwaarschijnlijk uit de Europese Unie".

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

ECB: "Zonder deal verlaat Griekenland wellicht EU"

De Griekse Centrale Bank drijft de spanning over een Grexit verder op. Zonder veel omwegen heeft de Bank in Athene verklaard dat als er niet snel een deal gesloten wordt, Griekenland wellicht de eurozone, maar waarschijnlijk ook de Europese Unie zelf zal verlaten.

"Een mislukking zou het begin zijn van een pijnlijk traject waarbij Griekenland bankroet zou gaan en uiteindelijk de eurozone zou moeten verlaten, en waarschijnlijk ook de Europese Unie", zo klinkt het in de mededeling. Een deal over de schulden is voor de bank dan ook een "historische verplichting".

Bron: nu G
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Aantal openstaande schulden op hoogste punt ooit

Met een totaal van 7 miljard euro is het aantal niet betaalde rekeningen op het hoogste punt ooit.

Ondanks de 7 miljard euro aan schulden is er steeds minder werk voor deurwaarders. Voorzitter van de Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders Wilbert van de Donk spreekt van een paradox.

[...]