EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12751 tot 12755
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de federale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Eurozone rangschikt welgeteld één bank in top 20 van 's werelds sterkste banken

Welgeteld één bank uit de eurozone haalt de Bloomberg Markets top 20 van ‘s werelds sterkste banken. Het gaat om de Finse OP Financial Group, die de achtste plaats opeist. De toppositie wordt net als een jaar geleden ingenomen door de Hang Seng Bank uit Hong Kong, een filiaal van de noodlijdende moedermaatschappij HSBC Bank, die sinds 2011 ruim 87.000 werknemers heeft laten afvloeien.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Zuid-Koreanen kopen meer goud

De vraag naar goud in Zuid-Korea is de laatste tijd sterk toegenomen, zo bericht Reuters. Als de vraag naar het edelmetaal in de tweede helft even groot blijft als in de eerste helft, dan kan de totale vraag naar goud voor het eerst mijlpaal van 1 biljoen won (€785 miljoen) doorbreken. Vergeleken met vorig jaar is dat een toename van 43,5 procent.

Lees verder op Goudstandaard
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

"India importeert dit jaar 900 tot 1.000 ton goud"

India zal in het financiële jaar 2015-2016 tussen de 900 en 1.000 ton goud importeren, zo verklaarde de directeur van smelterij MMTC-PAMP woensdag tegenover persbureau Reuters. Dat is nog iets meer dan de hoeveelheid goud die het land een jaar eerder importeerde. Het Indiase financiële jaar 2015-2016 begon in april en duurt tot april volgend jaar.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Kan iemand rol van China als wereldwijde groeimotor overnemen?

Het lijkt dat geen enkel land in staat zal blijken om de rol van China als grote drijfkracht achter de wereldwijde economische groei over te nemen. Dat schrijft Noah Smith, professor financiële economie aan de Stony Brook University en auteur van de blog Noahpinion, in een column voor het persbureau Bloomberg. China is volgens Smith mogelijk het laatste land dat op de trein van de industrialisering heeft kunnen springen.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs