Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 12756 tot 12760
Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

ECB: "Zonder deal verlaat Griekenland wellicht EU"

De Griekse Centrale Bank drijft de spanning over een Grexit verder op. Zonder veel omwegen heeft de Bank in Athene verklaard dat als er niet snel een deal gesloten wordt, Griekenland wellicht de eurozone, maar waarschijnlijk ook de Europese Unie zelf zal verlaten.

"Een mislukking zou het begin zijn van een pijnlijk traject waarbij Griekenland bankroet zou gaan en uiteindelijk de eurozone zou moeten verlaten, en waarschijnlijk ook de Europese Unie", zo klinkt het in de mededeling. Een deal over de schulden is voor de bank dan ook een "historische verplichting".

Bron: nu G
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Aantal openstaande schulden op hoogste punt ooit

Met een totaal van 7 miljard euro is het aantal niet betaalde rekeningen op het hoogste punt ooit.

Ondanks de 7 miljard euro aan schulden is er steeds minder werk voor deurwaarders. Voorzitter van de Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders Wilbert van de Donk spreekt van een paradox.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

El-Erian: Kans op ongeluk voor Griekenland is 55%

Mohamed El-Erian heeft dinsdag gezegd dat er een grote kans is op een ‘Grieks ongeluk’. Hij voorziet op de korte termijn dan ook geen schuldendeal.

De chief economic advisor van Allianz ziet een kans van 55 procent op een ‘potentieel ongeluk’ dat ervoor zorgt dat beleidsmakers de controle verliezen. El-Erian zei dat kans is toegenomen dat de Griekse economie dag in dag uit aan het imploderen is. ‘De reden hiervoor is wat er daadwerkelijk in het land gebeurt.’

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Column Kees de Kort | Positieve verhalen

De Nederlandsche Bank en het Centraal Planbureau zijn hyper over de werkgelegenheid. Kees de Kort ging daarom op zoek naar positieve verhalen.

"Ik ben op zoek gegaan naar verhalen die het enthousiasme van DNB en CPB moeten ondersteunen maar ik kom helaas alleen maar verhalen tegen die dit enthousiasme ondermijnen", zegt de Kort.

Het UWV denkt dat er duizenden banen gaan verdwijnen. De zorg is dus ondanks de opkomende vergrijzing geen groeisector. "Wat doet dit met het sentiment van mensen die in de zorg werken?" vraagt Kees de Kort zich af. Zo ook in de ICT; de individuele ict-er is zijn baan niet zeker omdat hij de ontwikkelingen in deze branche niet altijd kan bijbenen. "Zelfs in een groeisector zoals de ICT maakt men zich dus zorgen", constateert onze macro-econoom.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Donald Trump als presidentskandidaat: miljardje hier, miljardje daar

Hij doet mee en geldt als de rijkste kandidaat om namens de Republikeinse partij te strijden voor het Amerikaanse presidentschap. Vastgoedtycoon Donald Trump houdt van gepeperde uitspraken, komt superlatieven te kort om zichzelf te prijzen en niemand weet precies hoeveel hij waard is.

10 miljard dollar. Dat is-ie eigenlijk waard, stelde vastgoedtycoon Donald Trump op 3 juni in een gesprek met persbureau Bloomberg. Maar toen Trump afgelopen dinsdag aankondigde dat hij meedoet in de strijd om de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, verstrekte hij een A4’tje waarin zijn netto vermogen wordt afgerond op 8,7 miljard dollar — per medio 2014 wel te verstaan.