EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12756 tot 12760
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Rusland wil economie stimuleren met lagere rente, maar moet oppassen voor inflatie

De Russische centrale bank heeft vrijdag de rente verlaagd in een poging de neergang van de Russische economie enigszins te temperen. De rentestap bleef echter beperkt, mede door de recente waardedaling van de roebel. Die dreigt de inflatie in Rusland aan te jagen.

Het belangrijkste rentetarief in Rusland werd met een half procentpunt verlaagd naar 11 procent. Daarmee werd de kleinste stap gezet in de reeks verlagingen van de afgelopen zeven maanden. Die serie volgde op de reuzensprong van de rente in december, toen de centrale bank het tarief in Ă©Ă©n klap met 6,5 procentpunt opvoerde naar 17 procent.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Dit zijn de 8 landen die de meeste miljonairs wegjagen en 2 ervan liggen in de eurozone

China, India en Frankrijk zijn de landen die het meeste van hun miljonairs de deur uitjagen. Dat blijkt uit een studie van het Zuid-Afrikaanse studiebureau New World Wealth.

China, India en Frankrijk zijn de landen die het meeste van hun miljonairs de deur uitjagen. Dat blijkt uit een studie van het Zuid-Afrikaanse studiebureau New World Wealth.

De rangschikking bevat de 8 landen wereldwijd die het hun miljonairs minst makkelijk maken. De onderzoekers keken naar de dollarmiljonairs die tussen 2000 en 2014 hun land inruilden voor een andere bestemming. Dat gebeurt niet altijd enkel uit fiscale, maar uiteraard soms ook om politieke redenen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Meer dan de helft van de 25 miljoen Europese werklozen zit al langer dan een jaar zonder baan

Het magazine The Economist heeft een aantal grafieken gepubliceerd die het probleem van de groeiende en structurele werkloosheid in Europa duidelijk in beeld brengen. Vooral de langdurige werkloosheid baart zorgen. Meer dan de helft van de 25 miljoen Europese werklozen zit al langer dan een jaar zonder baan.

Meer dan Ă©Ă©n op tien heeft zelfs al langer dan vier jaar niet meer gewerkt. Mensen die zo lang niet meer gewerkt hebben terug op de arbeidsmarkt krijgen, wordt een echte uitdaging voor Europa, al wordt uit de statistieken wel duidelijk dat het probleem niet overal op het continent hetzelfde is.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Column Kees de Kort | Onzekerheid

Opnieuw weinig nieuws uit Griekenland. Tenminste, dat lijkt zo, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort. “Wat wel gebeurt is dat Syriza een congres organiseert, want Tsipras wil van zijn partij horen of ze op de goede weg zijn of niet.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Goud omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de Fed in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor goud omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van goud. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van goud ging in het verleden juist omhoog wanneer de Fed daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs