Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 12766 tot 12770
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Gates: 'De Uber-problematiek is tijdelijk. De echte revolutie begint wanneer chauffeurs overbodig worden'

De controverses rond de alternatieve taxi-dienst Uber hebben slechts een voorbijgaand karakter. De problematieken die naar voor worden gebracht, hebben immers geen fundamenteel karakter. De grote verandering zal daarentegen gekoppeld kunnen worden aan de introductie van de zelfrijdende wagen.

Dat heeft Bill Gates, mede-oprichter van het technologieconcern Microsoft, tijdens een gesprek met Lionel Barber, hoofdredacteur van de Britse zakenkrant Financial Times, gezegd. Het kan volgens Gates ook worden verwacht dat Uber de leiding in de studie naar de zelfrijdende auto naar zich toe zal trekken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

‘Onderhandelingen met Griekenland niet helemaal dood: Tsipras kijkt nog even’

De Griekse premier Alexis Tsipras overweegt alsnog in te gaan op het laatste bod van de Europese Commissie.

Dat meldde de Griekse krant Kathimerini dinsdag.

Eerder op de dag meldden diverse media al dat de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, de Grieken nog een laatste aanbod heeft gedaan, om tot een akkoord te komen over noodsteun voordat de deadline voor een deal met de schuldeisers dinsdag afloopt. Tsipras zou daarvoor dinsdag nog schriftelijk moeten instemmen met het voorstel dat de geldschieters van Griekenland vrijdag op tafel legden.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Zoveel is Griekenland de crediteuren in totaal verschuldigd

 Griekenland staat bij verschillende partijen in het krijt. Maar hoeveel is het land, dat op de rand van de afgrond staat, zijn crediteuren nu precies schuldig?

Volgens persbureau Reuters, dat een berekening maakte van de officiële data van de verschillende schulden van Griekenland, staat de Griekse totaalschuld nu op 242,8 miljard euro.

Het totaalbedrag is inclusief de twee bailouts die de Grieken kregen van Europese regeringen, en leningen die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) sinds 2010 aan het Zuid-Europese land uitvaardigde. Ook zit het geld dat de Europese Centrale Bank (ECB) en verschillende centrale banken in de eurozone tot nu toe in de Griekse economie hebben gepompt hierbij.

Wat is de Griekse regering schuldig en aan wie? Een overzicht:

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Hier komt de 'Prexit'... Puerto Rico geeft toe dat het zijn schulden niet kan terugbetalen

Alejandro García Padilla, de gouverneur van Puerto Rico, heeft toegegeven dat zijn land een schuldenberg van ruim 72 miljard dollar (65 miljard euro) niet langer kan terugbetalen. Het eiland zal zijn schuldeisers voorstellen een gedeelte van de schulden kwijt te schelden en een verlenging van het afbetalingsplan te verkrijgen voor de resterende schulden.

‘De schulden kunnen niet worden terugbetaald. Er is geen andere optie. Ik zou graag een makkelijker optie hebben. Maar dit is geen politiek, dit is wiskunde.’

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Ai, inflatie eurozone blijft akelig laag: Draghi kan nog niet achterover leunen

De inflatie in de eurolanden is in juni afgezwakt tot 0,2 procent. Net geen daling van gemiddelde prijzen, maar van serieuze inflatie is geen sprake.

Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat dinsdag op basis van een eerste schatting.

In mei lagen de consumentenprijzen in de eurolanden nog gemiddeld 0,3 procent hoger dan een jaar eerder. De kleinere stijging van het prijspeil in juni komt vooral doordat energie goedkoper werd. Door de enorme daling van de olieprijs in het afgelopen jaar waren brandstoffen deze maand ruim 5 procent goedkoper dan in juni 2014.