EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
66
kliks
22
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12771 tot 12775
Geplaatst op: zondag 2 augustus 2015

Slimbeleggen Weekendfilm: Princes of the Yen

Vergeet rentes. De economie draait om de hoeveelheid kredietgroei, zo stelt econoom en professor Richard Werner.

Vergeet rentes. De economie draait om de hoeveelheid kredietgroei, zo stelt econoom en professor Richard Werner.

En Werner kan het weten. Hij is niet alleen bedenker van de term ‘Quantitative Easing’ (QE). De professor is ook degene achter de Quantitative Theory of Credit, die stelt dat kredietgroei voor GDP transacties (reële economie) iets anders is dan voor financiële transacties (die alleen speculatie aanwakkeren).

Eind vorig jaar verscheen de docu-film ‘Princes of the Yen – Central Bank Truth Documentary‘ naar de gelijknamige bestseller van Werner. De film beschrijft de rol van de Bank of Japan in het creëren van een van de grootste bubbels ooit: Japan eind jaren 1980.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 2 augustus 2015

Alle bubbels storten in elkaar

China is de nummer 1 indicator dat de wereld volledig aan het crashen is, dat zegt althans Harry Dent van Economy&Markets Daily. Maar er is meer aan de hand dan alleen China, Dent ziet voldoende signalen dat de globale bubbels aan het barsten zijn.

Dent ziet in China een enorme bubbel leeglopen, ondanks alle steunmaatregelen lijkt men de daling van de aandelenmarkt niet of amper te kunnen stoppen. De crash van de aandelenmarkt zal doorsijpelen naar de vastgoedmarkt en dit kan zware gevolgen hebben voor de rest van de wereld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 2 augustus 2015

Inflatie eurozone nog steeds ver onder gehoopte 2%

De inflatie in de eurozone steeg in de maand juli met 0,2%. Het lijkt erop dat we het punt van deflatie zijn voorbij gegaan en het toont het succes aan van het monetair beleid dat de ECB sinds dit jaar voert.

De consumer price index of CPI steeg deze maand, net zoals in juni met 0,2%. Dit is in de lijn van de verwachtingen van analisten. De kerninflatie, de inflatie zonder energie en- voedselprijzen versnelde onverwacht met 1% in juli, het snelste tempo in 15 maanden, zo rapporteerde Eurostat vrijdag.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Goud keldert in waarde, nu de Amerikaanse economie aantrekt

Goud is in juli circa 8 procent minder waard geworden, waarmee deze maand de slechtste was voor de goudprijs in de afgelopen twee jaar. De prijsdruk op het edelmetaal komt onder meer door de sterke dollar en de aantrekkende economie in de Verenigde Staten.

Laatstgenoemde brengt een verhoging van de rente door de Amerikaanse centrale bank dichterbij. Daardoor worden middelen verschoven naar beleggingen die, in tegenstelling tot goud, rente opleveren. Daarnaast valt de vraag naar goud uit China tegen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Rusland wil economie stimuleren met lagere rente, maar moet oppassen voor inflatie

De Russische centrale bank heeft vrijdag de rente verlaagd in een poging de neergang van de Russische economie enigszins te temperen. De rentestap bleef echter beperkt, mede door de recente waardedaling van de roebel. Die dreigt de inflatie in Rusland aan te jagen.

Het belangrijkste rentetarief in Rusland werd met een half procentpunt verlaagd naar 11 procent. Daarmee werd de kleinste stap gezet in de reeks verlagingen van de afgelopen zeven maanden. Die serie volgde op de reuzensprong van de rente in december, toen de centrale bank het tarief in één klap met 6,5 procentpunt opvoerde naar 17 procent.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs