Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12771 tot 12775
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

The Telegraph: “Misschien hebben samenzweringstheoretici het toch bij het juiste eind”

Eerder lachten we om samenzwering theoretici maar The Telegraph durft als eerste de knuppel in het hoenderhok te gooien. “Van Fifa, schandalen in het bankwezen tot de oorlog in Irak – het lijkt erop dat we ze serieus hadden moeten nemen”, schrijft Alex Proud. U leest het goed: The Telegraph gelooft in samenzweringstheorieën. Proud gaat verder door te zeggen dat complottheorieën van vandaag de krantenkoppen van morgen zijn, gedurfde uitspraken voor de gerenommeerde krant.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

De laatste strohalmen van de oliemarkten

De olieprijs klimt weer eventjes omhoog. Voor de olielobby voldoende om te speculeren dat de 40 dollar-grens een fabeltje is, maar hun euforie is wellicht van korte duur.

De prijsverhoging naar bijna 64 dollar voor Brent crude heeft alles te maken met Bill, een aangekondigde tropische storm in het zuiden van Texas, waar 45% van de Amerikaanse olieraffinage gevestigd is.

Chevron en Shell hebben verschillende boorinstallaties stilgelegd en niet-essentieel personeel preventief geëvacueerd. Dat weerspiegelt zich duidelijk in de verhoogde prijs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

‘Griekse banken kunnen stootje hebben

Volgens DNB-president Klaas Knot zijn de Griekse banken nog solvabel en dus in staat om aan hun verplichtingen te voldoen. Volgens Knot kunnen ze zelfs ,,een stootje” hebben. Zolang Griekenland niet failliet gaat, accepteert de Europese Centrale Bank gewoon het onderpand dat de Griekse banken geven voor hun uitstaande leningen.

Tot een Grieks faillissement is het volgens Knot ,,business as usual”. Op de situatie ná een eventueel Grieks faillissement, wilde hij niet echt ingaan. Als een faillissement zou optreden, ,,gaat er een hele hoop gebeuren, dat is het enige dat ik kan zeggen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Is 2 procent groei de max voor de Verenigde Staten?

De Amerikaanse Federal Reserve ziet 2 procent als absolute topsnelheid van de economische groei in de Verenigde Staten. Dat stelt Torgeir Hoien, fondsbeheerder bij Skagen. Een hogere groei van het bruto binnenlands product is volgens hem afhankelijk van de toepassing van nieuwe technologieën die de productiviteit verhogen.

De afgelopen 11 jaar ligt de gemiddelde jaarlijkse groei van de productiviteit in de Verenigde Staten met 1,4 procent significant beneden het gemiddelde, merkt Hoien op. De groei van het bruto binnenlands product (bbp) is een combinatie van de groei van productiviteit en groei van de werkgelegenheid. Volgens hem is het nu verontrustend dat de groei van de werkgelegenheid op een lager niveau is komen te liggen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

IMF: “Rijk worden remt de economische groei”

Bij het internationaal muntfonds hebben ze zich teruggetrokken uit de onderhandelingen met Griekenland. De Trojka bestaat enkel nog uit lidstaten van de eurozone, nadat ook de ECB de club had verlaten.

Nu ze zich bij het IMF niet meer moeten bezig houden met onderhandelingen met dolle ouzo-Grieken, hebben ze daar de tijd gevonden om nog eens een onderzoek te schrijven over ongelijkheid. U weet wel, die andere ramp die onze samenleving schijnt te teisteren…

De conclusie is weer verbazend simpel: als rijken rijker worden, dan remt hierdoor de economische groei af. Worden armen rijker, dan komt dit de economische groei ten goede.