EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12776 tot 12780 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015

Column Kees de Kort | Alles en iedereen in de kostenbesparingsstand

Dat de economie niet aantrekt, is niet verrassend, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Iedereen zit op de kleintjes te letten.

Dat de economie niet aantrekt, is niet verrassend, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. Iedereen zit op de kleintjes te letten.

De kostenbesparing die PostNL vandaag heeft aangekondigd, past in een trend, zegt Kees de Kort. “Als je de resultaten van de verschillende bedrijven bekijkt de afgelopen maanden en jaren, dan is kosten besparen echt een hele belangrijke factor in het overeind houden van de resultaten.”

Mooi misschien voor de bedrijven, maar niet voor de economie. “Als iedereen gaat bezuinigen, komt er veel minder geld in de economie terecht dat ronddraait. Dus al die bezuinigingen: goed voor bedrijven, maar macro-economisch en economisch is dat gewoon een negatieve factor die het herstelverhaal onder druk zet”, zegt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015

'Stimuleringsbeleid ECB werpt vruchten af'

Geld lenen wordt daadwerkelijk makkelijker en goedkoper voor bedrijven en consumenten als centrale banken de geldkraan wijd open zetten. 

Dat concludeert de Europese Centrale Bank (ECB) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015

Shell grijpt in vanwege lage olieprijzen

Shell neemt zijn eigen organisatie flink op de schop omdat het concern verwacht dat de olieprijzen voorlopig laag zullen blijven. Vandaag werd onder meer de verkoop van 30 miljard dollar aan onderdelen bevestigd en stelde Shell dat het op schema ligt om de overname van gasbedrijf BG begin volgend jaar af te ronden.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015

Speelt de ECB informatie door?

Verschillende bestuursleden van de ECB hebben voorafgaand aan belangrijke beleidsvergaderingen contact gezocht met bankiers en grote vermogensbeheerders. Dat blijkt uit de agenda's die de bestuursleden in het kader van transparantie openbaar moesten maken. In één geval had een bestuurslid van de centrale bank slechts een paar uur voor het rentebesluit nog een afspraak ingepland.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: dinsdag 3 november 2015

Venezuela zit door zijn reserves, verkoopt zijn goud

Venezuela, het land met de grootste oliereserves ter wereld, is bijna bankroet en moet zijn goudvoorraden verkopen om zijn rekeningen te kunnen betalen. Financiële analisten voorspellen echter dat Venezuela volgend jaar zijn schulden niet meer kan afbetalen als de regering geen drastische besparingen doorvoert.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs