Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 12776 tot 12780
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Tsipras vol vertrouwen: "Griekenland wordt niet uit de euro gegooid"

Griekenland zal niet uit de eurozone worden gegooid, want de kosten van een vertrek van een lid van de muntunie zijn enorm. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras vanavond gezegd.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Wie wordt de opvolger van Warren Buffet?

Zelfs orakels hebben niet het eeuwige leven. Warren Buffet, superbelegger en daarom ook wel het orakel van Omaha genoemd, is 84. Er is drukke speculatie gaande wie hem zal opvolgen als topman van Berkshire Hathaway, mocht Buffett onverhoopt het tijdelijke voor het eeuwige verwisselen.

In maart liet vicevoorzitter Charles Munger de namen van twee mogelijke kroonprinsen vallen: Ajit Jain en Greg Abel. Jain staat aan het hoofd van de grootste verzekeringsmaatschappij binnen Berkshire, en Abel leidt de energietak. Wie van de twee maakt de meeste kans? Bloomberg vergelijkt de twee op een aantal punten. De strijd lijkt gelijk op te gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Grieken panikeren en kopen op wat ze maar kunnen!

Nu Griekenland officieel kapitaalcontroles heeft ingevoerd en je nog maar beperkt geld van je rekening kan halen heeft geld op een bankrekening nog maar weinig waarde. Het enige wat waarde heeft is geld in je hand, voedsel, brandstof, elektronica…

Hoewel er al maanden wachtrijen waren bij de Griekse banken panikeren de meeste mensen pas als het te laat is. De wachtrijen zijn enorm gegroeid nu kapitaalcontroles eindelijk officieel zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Griekenland betaalt IMF-lening niet terug

Griekenland zal de leningen van in totaal bijna 1,6 miljard euro aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) die morgen afgelost moeten worden niet betalen. Dat heeft een woordvoerder van de Griekse regering gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Beleggen in Zweedse Kroon?

Het lijkt wel dat voor linksliberalen, ecologisten en sociaaldemocraten de Scandinavische landen het paradijs op aarde voorstellen. Op vlak van monetaire politiek klopt dat alvast niet.

Kwantitatieve versoepeling, het begon in Japan, daarna nam de FED in de Verenigde Staten het idee over, en sinds dit jaar is het op grote schaal de beurt aan de Europese Centrale Bank.

Zweden is al een hele poos bezig met de ‘quantitative easing’. Met bitter weinig succes trouwens. Wat een idee ook, om te denken dat het opkopen van staatsobligaties voldoende is om de economie aan te zwengelen.