Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 12776 tot 12780
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Het Amerikaanse presidentscircus in overdrive: Trump wil Oprah als VP

In zijn Trump Tower in New York heeft de 69-jarige Amerikaanse vastgoedmagnaat Donald Trump aangekondigd kandidaat te zijn voor het Amerikaanse presidentschap. Trump zal - zoals dat gebruikelijk is - eerstdaags aan de leiding van de Republikeinse partij GOP een document overmaken waarin zijn volledige vermogen staat vermeld. 

Mensen die het document konden inkijken zeggen dat zijn fortuin op 9 miljard dollar mag worden geschat, waarvan honderden miljoenen in cash. Dat is dubbel zo veel als Forbes hem inschat, want in de Rich List staat hij genoteerd met een vermogen van 4,1 miljard dollar.

Trump is een controversieel, maar onder sommigen uiterst populair figuur. Hij neemt regelmatig deel aan reality- en televisieshows en toonde zich de voorbije jaren een fervent criticus van president Obama, van wie Trump niet gelooft dat hij in de Verenigde Staten geboren is en wat hem dus bij wet ongeschikt maakt voor het hoogste Amerikaanse ambt.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Waarom de cultuur die binnen banken heerst moeilijk kan veranderen

Teveel banken, advocatenkantoren en accountants werven vooral of uitsluitend nieuwe medewerkers die een spiegelbeeld zijn van henzelf en dreigen daarmee een hele generatie aan talent te verspillen. Dat zegt Mark Boleat, beleidsvoorzitter van de City of London Corporation. Hij benadrukt dat de financiële sector met de tijd moet meegaan en bij aanwervingen verder moet kijken dan de elitaire universiteiten die de vorige en huidige generaties medewerkers hebben geproduceerd.

“De Britse financiële sector heeft de volgende tien jaar bijna honderdvijftigduizend nieuwe medewerkers nodig,” waarschuwt Mark Boleat. “Die banen moeten bereikbaar zijn voor de beste kandidaten met de meest uiteenkopende sociale achtergronden, want anders dreigt de sector met een echte vaardigheidscrisis geconfronteerd te worden."

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

OPEC-landen verdienen voor het eerst sinds 2010 minder dan 1.000 miljard

Voor het eerst sinds 2010 is het de landen die aangesloten zijn bij oliekartel OPEC niet gelukt om de opbrengsten uit olie-export boven de 1000 miljard dollar uit te laten komen.

In totaal kwam de omzet van de twaalf leden van de OPEC vorig jaar uit op 993,3 miljard dollar. Dat is een daling van 11 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vooral de economieën van kleinere OPEC-landen zijn afhankelijk van olie-inkomsten. Uit data van persbureau Bloomberg blijkt dat het deze landen met de huidige olieprijzen, die hard zijn gedaald ten opzichte van vorig jaar, veelal niet om hun begroting rond te rekenen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

MKB-Nederland verbijsterd over verhoging btw: dolksteek in rug van ondernemers

MKB-Nederland is verbijsterd over de mogelijke plannen van het kabinet om het lage btw-tarief te schrappen voor alles behalve de eerste levensbehoeften.

“Het is een dolksteek in de rug voor die vele duizenden ondernemers die de crisis hebben overleefd en nu net weer een beetje overeind krabbelen. Absoluut onaanvaardbaar”, zegt voorzitter Michaël van Straalen woensdag.

Het kabinet zou van plan zijn om honderden diensten en producten die nu nog onder het lage tarief vallen, gelijk te trekken met het standaardtarief van 21 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Waarom winkelstraten op zaterdag steeds leger zijn

Het is steeds rustiger in de winkelstraten op zaterdag. Huib Lubbers, directeur van onderzoeksbureau CityTraffic, legt op RetailWatching.nl uit hoe dat komt.