Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 12776 tot 12780
Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

BNR nieuwsradio is benieuwd naar de Bitcoin koers, Griekenland en speculanten.

De Bitcoin koers heeft gisteren een scherpe daling laten zien van ongeveer 6% de koers ging daarmee van ongeveer 280 naar 255 euro. De koers echter heeft de afgelopen maand een sterke stijging laten zien van bijna 30% van ongeveer 200 naar 280 euro. Als de prijs hard stijgt of daalt dan is er blijkbaar iets aan de hand en dus vroeg BNR nieuwsradio mij of de griekse kwestie de koersfluctuaties veroorzaakt of dat er iets anders achter zit. Je kan hier het audiofragment beluisteren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Rusland vervangt Westen door miljarden uit Midden-Oosten

Waar blijft Rusland het geld halen? Dit is de vraag die door Griekenland enige tijd op de achtergrond verdween maar nog steeds een actueel thema is. Het lijkt er sterk op dat Rusland een nieuwe partner gevonden heeft in plaats van de Chinezen. Een partner die eveneens kapitaalkrachtig is en miljarden wenst te investeren in de Russische economie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Griekenland mist opnieuw deadline voor terugbetaling IMF

Griekenland is er maandag opnieuw niet in geslaagd een bedrag van 456 miljoen euro terug te betalen aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat heeft het IMF bekendgemaakt. De achterstallige betalingen van Griekenland bij het muntfonds zijn daarmee opgelopen tot zowat 2 miljard euro.

Bron: tv-visie.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Twee nieuwe documentaires van Cees Grimbergen over de pensioenindustrie bij MAX

In 2013 maakte Cees Grimbergen in 'Zwarte Zwanen - Gokken met uw pensioenpremie' voor MAX een portret van de pensioenindustrie. Hij portretteerde de vermogensbeheerders, pensioenbestuurders en financiële whizzkids die met andermans geld hoog rendement proberen te halen.

Nu zijn er twee delen als vervolg. Opnieuw een kritische blik in de wereld van het zeer grote geld.

[...]

Bron: Joop.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Socialisme voor wie super rijk is, neoliberalisme voor de rest

Centrale banken worden geacht objectief en neutraal beleid te voeren, maar falen in hun opdracht. Ze beschadigen de economie en en passant de democratie. Het is verbazingwekkend dat in het politieke midden dit existentiële probleem niet wordt erkend.

[...]