Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12781 tot 12785
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Puerto Rico het volgende Griekenland

Ondanks de Chinese renteverlaging dit weekend kelderde de Aziatische aandelenmarkten maandag. De Shanghai Composite Index ging vandaag 3,7% lager naar 4,035.48 punten. De reden daarvoor kan gevonden worden in Griekenland – die zijn banken sloot en kapitaal restricties oplegde.

China verlaagde zijn rente afgelopen zaterdag met 0,25% en verruimde de kredietverlening door banken kleinere reserves aan te laten houden. De renteverlaging lijkt te zijn gericht op het geruststellen van investeerders nu aandelenkoersen al weken in mineur zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Grexit? Niet zo snel…

Laten we eens even alle emoties aan de kant schuiven en kijken waar we nu staan met Griekenland.

Tsipras vond de opgelegde voorwaarden moeilijk te slikken en wou de deal voorleggen aan de Grieken zelf via een referendum.

Dik tegen de zin van de Europese leiders die fijntjes meegaven dat het steunprogramma dinsdag zou aflopen waardoor Griekenland op dat moment officieel in default zou zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

"Er kan nog een akkoord gevonden worden"

Er kan tegen morgenavond nog een akkoord gevonden worden tussen Griekenland en zijn schuldeisers. Dat zegt de Spaanse minister van Economie Luis de Guindos.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Fotoserie: Griekenland hamstert geld, brandstof en eten

Grieken horen van de regering dat hun spaargeld veilig is en halen daarom massaal geld van de bank. Ook zijn er velen die uit voorzorg brandstof en voedsel inslaan. Zero Hedge haalde een verzameling foto’s van twitter.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Banken Griekenland gaan dicht, maximaal 60 per dag pinnen

De Griekse banken blijven de hele week gesloten en spaarders in Griekenland mogen per dag nog maar €60 pinnen. We schreven in februari al dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat er kapitaalcontroles ingevoerd zouden worden, maar de ECB wist dat nog behoorlijk lang uit te stellen door steeds het noodkrediet aan de Griekse bankensector op te rekken. Op Marketupdate zagen we de kapitaalcontroles in Griekenland al aankomen, maar kennelijk waren veel beleggers niet op de hoogte dat het zo snel zou gaan. Na de misplaatste euforie van vorige week openden de aandelenmarkten wereldwijd flink lager.