Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12786 tot 12790
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

“Men onderschat de kans op Grexit”

Beleggers zouden het risico onderschatten dat Griekenland niet meer kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen en dus in default gaat. Ook onderschatten beleggers de kans dat het land de Europese Unie moet verlaten. Dat stellen althans de experts van de Amerikaanse vermogensbeheerder MFS in een note.

Dat beleggers de hele situatie en een eventueel Grexit onderschatten, concludeert MFS uit het feit dat de spreads van staatsobligaties en aandelenkoersen van landen in de periferie nog altijd relatief stabiel zijn, ‘en dat terwijl er toch een grote onzekerheid boven de markt hangt’. Zo kan er volgens de vermogensbeheerder immers een potentieel ontwrichtende situatie ontstaan als een land in de eurozone niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen of zelfs helemaal uit de Europese Unie moet stappen.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

5 briljante boeken over geld die je op 1 dag kan uitlezen

Lezen is ontzettend belangrijk, boeken over geld dus ook. Super belegger Warren Buffett spendeert zijn dag grotendeels door te lezen. Een onderzoek naar talenten wijst uit dan toppers als Kim Clijsters, Tiger Woods, Carl Ichan, Bill Gates, ... zo goed zijn in wat ze doen omdat ze minstens 10.000 uren zijn bezig geweest met hun talent … waaronder dus ook veel lezen.

Maar het is niet altijd even eenvoudig om boeken te verslinden. Gelukkig zijn er ook korte boeken over geld met heel veel inhoud. Business Insider heeft een lijst met 5 briljante boeken over geld, verkoop, management en beleggen van minder dan 150 bladzijden:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Column Kees de Kort | De modelwerkelijkheid

Heel mooi hoor, dat het IMF tevreden is over hervormingen die Nederland heeft doorgevoerd. Maar dat is exclusief mogelijke tegenvallers. De modelwerkelijkheid lijkt een beetje voor te lopen op de praktijk.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) liet zich gisteren positief uit over de Nederlandse economie. Het herstel zet door, dankzij investeringen, export, stijgende huizenprijzen en sterkere consumentenbestedingen. Dat alles leidt tot een aanzienlijke verbetering van de overheidsfinanciën.

“Dit kan de Nederlandse regering in zijn zak steken”, zegt BNR's Kees de Kort. “Het is alleen maar goed nieuws als je het IMF moet geloven.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Statoil schrapt meer dan duizend banen

Het Noorse staatsoliebedrijf Statoil schrapt de komende anderhalf jaar tussen de 1100 en 1500 vaste banen. Daarnaast komen ruim vijfhonderd plekken voor externe adviseurs te vervallen.

De ingreep hangt samen met de ontwikkeling van de olieprijs, die na de stevige daling vanaf medio vorig jaar nog geen tekenen van herstel vertoont. De top van Statoil zegt de maatregelen te betreuren, maar stelt dat die noodzakelijk zijn om concurrerend te kunnen blijven werken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Olieproducerende landen verdrinken in hun oorlog naar marktaandeel

Het ziet er naar uit dat we afstevenen op de langst aaneengesloten periode van overcapaciteit waarbij de vraag naar olie lager is dan het aanbod.

Zowel tijdens de Aziatische crisis in 1997 alsook tijdens de wereldwijde recessie van 2008-2009, waar we overigens nu nog steeds de pijn van ervaren, waren olievoorraden niet zodanig overvloedig aanwezig zoals dit heden aan de orde is.