Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12801 tot 12805
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

EU-hof keurt opkoopprogramma ECB goed

De Europese Centrale Bank (ECB) mag staatsobligaties van eurolanden opkopen. Dat heeft het Europees Gerechtshof in Luxemburg dinsdag bekendgemaakt. Tegen het vonnis is geen beroep mogelijk.

De zaak draaide om de vraag of de ECB met het zogenoemde OMT-programma buiten zijn mandaat zou zijn gegaan.

De introductie van het opkoopprogramma in het najaar van 2012 leidde er destijds toe dat de financiële markten in de eurozone sterk kalmeerden en de geruchten over het uiteenvallen van de eurozone wegstierven. Het programma werd overigens nooit in de praktijk uitgevoerd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Toeristen moeten extra cash meenemen naar Griekenland

Toeristen die naar Griekenland gaan, kunnen beter wat extra contant geld meenemen.

Zo kunnen reizigers zich voorbereiden op het geval er geen geld meer uit de Griekse geldautomaten komt.

Het is ook verstandig om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Als de onrust tot stakingen leidt, is een annuleringsverzekering nodig om geld terug te kunnen krijgen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Nog eens 27.000 banen zullen verdwijnen in de zorg

De komende twee jaar zal de werkgelegenheid in de zorg naar verwachting met nog eens 27.000 banen afnemen.

De krimp komt voor het overgrote deel voor rekening van de verpleging, verzorging en thuiszorg. In de afgelopen drie jaar raakten al 22.000 werknemers in de zorg hun baan kwijt. Vanaf 2017 komen er ''voorzichtig'' weer banen bij, met name in de thuiszorg, verwacht UWV. Dat komt vooral door de vergrijzing.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Renteverlaging Rusland noodzakelijk ondanks druk op roebel

Waar Rusland afgelopen tijd de rente omhoog bracht om de val de roebel te stoppen werd er maandag een eerste verlaging toegepast. Dit wegens de aanhoudende slechte groeicijfers waardoor Rusland genoodzaakt is deze groei nieuw leven in de blazen.

Deze maatregel is in contrast met de verwachtingen dat het slechtste voorbij was voor de Russische economie. De laatste tijd stegen de olieprijzen enigszins en de Westerse sancties werden beter opgevangen dan in het begin, echter niet voldoende om de Russische economie terug op het goede spoor te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Griekse minister van financiën schrijft boek over… economie en financiën

De flamboyante Minister van Financiën uit Griekenland heeft een boek geschreven. “De economie volgens Yanis Varoufakis” ligt sinds kort ook in de Nederlandse en Belgische boekhandels.

In het werkstuk legt Varoufakis aan zijn tienerdochter uit wat economie precies is. Varoufakis is naast extreemlinks politicus ook een professor in economische wetenschappen, gespecialiseerd in speltheorie.

Het boek is bijzonder toegankelijk en bestaat uit een vertelsel van vraag-en-antwoord. De Griekse eurocrisis zelf wordt in het boek niet behandeld.