Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12801 tot 12805
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Olieconcern Petrobras zet mes in uitgaven

Het Braziliaanse staatsolieconcern Petrobras, dat is verwikkeld in een omvangrijk omkoopschandaal, gaat fors snijden in de uitgaven om de schuld te verlagen. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

De bestedingen in de periode tot en met 2019 worden met 37 procent verlaagd tot 130 miljard dollar (116 miljard euro), aldus Petrobras. De gemiddelde binnenlandse olieproductie zal uitkomen op 2,8 miljoen vaten (van 159 liter) per dag, tegen een eerdere doelstelling voor een dagelijkse productie van 4,2 miljoen vaten. Petrobras gaat gebukt onder een schuld van 125 miljard dollar. Naast een torenhoge schuld heeft Petrobras ook te kampen met de lage olieprijzen. Ook andere grote olieconcerns zoals Shell en ExxonMobil verlagen daarom hun investeringen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Goudprijs immuun geworden voor geopolitieke ontwikkelingen?

Het is enigszins verwonderlijk dat er bronnen zijn die melding maken van een stijgende goudprijs waaraan de ontwikkelingen rondom Griekenland ten grondslag liggen.

De website barrons.com bracht enkele goudmijnaandelen in beeld die een voortreffelijke stijging neerzette wegens het getouwtrek door Europa en Griekenland. De oorzaak zou wellicht beter gevonden kunnen worden als men de ontwikkeling van de Australische dollar afzet tegenover die van Amerika. Dit jaar al is de Australische dollar met zeven procent gedaald ten opzichte van de wereld reservemunt van Amerika.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

EU steekt miljoenen in verbetering infrastructuur Nederland

De Europese Commissie wil miljoenen uittrekken om de Nederlandse infrastructuur te verbeteren.

Voor de verlegging van een goederenspoorlijn in de haven van Rotterdam komt bijna 60 miljoen euro beschikbaar. Door het nieuwe traject moeten de problemen door de Calandbrug, die een flessenhals dreigt te worden, verdwijn

De commissie wil in totaal 13,1 miljard euro uitgeven voor 276 projecten die het transport in de Europese Unie moeten verbeteren. Het gaat om het grootste pakket ooit, aldus Europees Commissaris Violeta Bulc.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Dijsselbloem: Grexit nog te vermijden

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone is volgens minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) nog te vermijden. Hij zei dat maandag in Den Haag.

Op de vraag of een vertrek van Griekenland uit de eurozone (een Grexit genaamd) nog te voorkomen is, zei hij: ,,Er is nog veel denkbaar. Ik blijf zeggen dat de deur bij ons nog open staat, hoewel de mogelijkheid en tijd wel heel beperkt zijn.”

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Wat met Griekenland na dinsdag?

Het is vijf voor twaalf voor Griekenland. Morgen verloopt de deadline voor het huidige steunprogramma en met het uitblijven van een nieuw akkoord maakt het land ook geen aanspraak op het resterende bedrag van ruim 7 miljard euro uit het hulpprogramma. Sterker, het land koerst af op een faillissement. Maar wat gebeurt er dan?