EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
55
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12806 tot 12810 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

ECB: “QE programma tot nu toe beperkt, ruimte om uit te breiden”

Gisteren bleek al dat economen massaal verwachten dat de ECB het QE-programma binnen 9 maanden gaat verruimen. Vandaag is er een duidelijk signaal vanuit de centrale bank zelf. ECB-vicepresident Vitor Constancio stelt in een interview met Reuters dat de bank genoeg ruimte heeft om het programma uit te breiden, indien nodig.

Constancio legt uit dat het QE-programma Europa goed heeft geholpen om de onrust rond Griekenland en China niet te laten escaleren. Het is echter goed mogelijk dat de inflatie komende maanden weer negatief wordt. In dat geval staat de bank klaar om QE uit te breiden in grootte, samenstelling en doorlooptijd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

JP Morgan heeft nog maar 27 goudstaven over bij de Comex

Een week geleden lieten we weten dat er nog maar 6 ton goud over was in de kluizen van de Comex. De verwachting van Zerohedge was dat de situatie wel zou normaliseren maar dit is tot op heden nog niet gebeurd. De situatie is er zelfs erger op geworden, vooral bij JP Morgan. Spelen de bullion banks opnieuw een spelletje of is er deze keer echt iets aan de hand?

Vorige week waren er 228 papieren claims per ounce fysiek goud in de kluizen van de Comex, dit was een absoluut record. Nu is deze verhouding nog verder gestegen naar een onwaarschijnlijke 252 papieren claims per ounce fysiek goud. Dit komt voornamelijk door een daling van het fysiek goud in de kluizen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

Hoe werkt de Federal Reserve eigenlijk?

De Federal Reserve is de centrale bank van de Verenigde Staten, zoiets als onze Europese Centrale Bank. De Federal Reserve heeft als mandaat prijsstabiliteit te verzekeren en de werkloosheidgraad van de economie zo laag mogelijk te houden. Hoe bereikt de Fed deze doelstellingen?

De Federal Reserve heeft als belangrijkste middel de kortetermijnrentevoet. De Federal Reserve bepaalt deze rentevoet niet zoals veel mensen denken maar ze beïnvloed deze rentevoet. Door deze rentevoet te beïnvloeden, kan het de economie mee sturen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

'Frankrijk haalt doelstellingen economische groei en begrotingstekort'

Dat laat de Franse minister van Financiën Michel Sapin woensdag weten.

Dat laat de Franse minister van Financiën Michel Sapin woensdag weten.

Volgens de minister zal de Franse economie dit jaar met 1 procent groeien en met 1,5 procent volgend jaar. Het begrotingstekort daalt volgens Sapin dit jaar naar 3,8 procent van het Franse bruto binnenlands product (bbp) en naar 3,3 procent in 2016. In 2017 moet het tekort uitkomen onder de Europese norm van maximaal 3 procent, aldus de minister.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 16 september 2015

Peter Boockvar: “Wereldwijde recessie is onvermijdelijk”

De kans op een wereldwijde recessie in de komende 20 maanden is nu groter dan 50 procent. Dat zei analist Peter Boockvar van The Lindsey Group dinsdagmiddag in CNBC’s “Squawk on the Street”.

“Wanneer centrale banken hun ruimhartige stimuleringsmaatregelen zullen terugdraaien, dan zal dat niet zonder negatieve gevolgen zijn. De kans op een recessie is dan groter dan 50 procent. Het is eigenlijk onvermijdelijk”, aldus Boockvar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs