Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12806 tot 12810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Olieproducerende landen verdrinken in hun oorlog naar marktaandeel

Het ziet er naar uit dat we afstevenen op de langst aaneengesloten periode van overcapaciteit waarbij de vraag naar olie lager is dan het aanbod.

Zowel tijdens de Aziatische crisis in 1997 alsook tijdens de wereldwijde recessie van 2008-2009, waar we overigens nu nog steeds de pijn van ervaren, waren olievoorraden niet zodanig overvloedig aanwezig zoals dit heden aan de orde is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Griekse premier Tsipras probeert wig te drijven tussen IMF en eurolanden

De Griekse premier Alexis Tsipras legde dinsdag de nadruk op vermeende verschillen van inzicht tussen het Internationaal Monetair Fonds en de eurolanden over de oplossing van de schuldencrisis van Griekenland.

Het is cruciaal dat Griekenland en zijn geldschieters een levensvatbaar akkoord bereiken voor de lange termijn zodat beide partijen niet elke paar maanden terug hoeven te keren naar de onderhandelingstafel, zei de Griekse premier Alexis Tsipras dinsdag.

Bron: Slimindividend.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Al 1.350 dagen zonder correctie

We zullen 1.350 dagen terug de tijd in moeten om de laatste correctie van 10 procent op de aandelenmarkten te kunnen waarnemen. En voor degene die wachten op de volgende correctie kunnen volgens Jonathan Golub bij RBC Capital Markets nog wel wat langer wachten.

Toch zullen steeds meer beleggers moeite hebben zich aan te sluiten bij de verwachting van Analist Golub die beweert dat we niet hoeven te vrezen voor een correctie, of nog erger, een bear-market. Al maanden leggen de aandelenbeurzen een zijdelingse weg af, en met alle onzekerheid rondom Griekenland lijkt hier allerminst een einde aan te komen.

[...]

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

"Eurozone ontwerpt Grieks noodplan"

De partners van Griekenland in de eurozone werken aan een noodplan om het hoofd te bieden aan de dreiging van economische chaos in Griekenland als dat land er niet in slaagt deze week een akkoord af te sluiten met zijn schuldeisers. Dat berichten Duitse media dinsdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

De grote Duitse ommezwaai... Merkel pleit voor een zwakke euro

De wisselkoersoorlog gaat een nieuw tijdperk in nadat de Duitse bondskanselier Angela Merkel eind vorige week tegenover een groep Duitse familiale ondernemers de voordelen van een zwakke euro heeft bepleit. Een tussenkomst die aan de meeste kranten lijkt te zijn ontsnapt. Volgens Merkel zou een sterkere euro de positieve effecten van de hervormingen in landen als Portugal, Ierland en Spanje snel teniet kunnen doen.