Nieuws / Artikelen met het woord

58142 artikelen gevonden. Artikel 12806 tot 12810
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

“Griekenland wordt behandeld als een vijandige bezette natie”

Vijf minuten voordat de Europese financiële markten openden was het – toevallig? – zover. Na één van de langste vergadersessies ooit kondigde EU-president Donald Tusk een doorbraak aan: een overeenkomst met de Grieken was bereikt.

Een Grexit is afgewend, maar wat krijgen de Grieken en overige Europeanen ervoor terug? Na een dag kunnen we de balans opmaken. Weinigen zijn hier beter bedreven in dan Ambrose Evans-Pritchard, commentator bij de Britse Telegraph.

Hij is niet mild. Integendeel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Hoe zal het Griekse parlement woensdag stemmen?

De schuldeisers van Griekenland hebben Athene en de regering Tsipras zeer strenge eisen opgelegd vooraleer ze aanspraak kunnen maken op een nieuw, omvangrijk steunpakket. Daarnaast zal de Europese Commissie 35 miljard euro uittrekken om investeringen in groei en werkgelegenheid mogelijk te maken. De Grieken behouden volgens premier Charles Michel ook het vooruitzicht op een schuldherschikking.

Is dit genoeg voor Tsipras om het Helleens parlement te overtuigen? Zijn eigen partij doet al wat moeilijk. De coalitiepartner ook. De oppositie zal wellicht nodig zijn om de hervormingen gestemd te krijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

De échte reden waarom Varoufakis opstapte

Voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft in een interview meer uitleg gegeven bij zijn ontslag, meteen na het Griekse referendum over de toenmalige voorstellen van de internationale schuldeisers. Varoufakis zag zich naar eigen zeggen geïsoleerd met zijn harde opstelling.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Voorlopig nog karig pinnen in Griekenland: banken pas donderdag open

De banken in Griekenland blijven zeker nog tot en met woensdag dicht. Dat bevestigde het Griekse ministerie van Financiën maandag.

De Griekse banken zijn al twee weken dicht, omdat ze ten onder dreigden te gaan aan de grote onzekerheid over de toekomst van het land. Vorige week woensdag werd gemeld dat de banken nog tot maandag gesloten zouden blijven. Die termijn is nu dus verlengd tot en met 15 juli.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Vreemd: Banken bestellen bitcoinklonen

Heel opmerkelijk bericht in DeTijd. Een Limburgse IT-groep moet bitcoinklonen gaan bouwen voor kredietinstellingen. Blijkbaar zijn banken toch meer geïnteresseerd in de virtuele munt, dan ze aanvankelijk lieten uitschijnen.

De grootbanken zien duidelijk brood in de technologie die schuilgaat achter Bitcoin. Cegeka, een Hasseltse dienstverlener, moet betalingssystemen ontwikkelen die op het bitcoin-systeem geïnspireerd zijn.