Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12806 tot 12810
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Geen extra geld voor Griekse banken, ECB houdt noodsteun gelijk

De Europese Centrale Bank (ECB) handhaaft de omvang van de noodsteun voor Griekse banken op het niveau van afgelopen vrijdag.

Dat maakte de ECB zondag bekend.

De centrale bank staat paraat om het besluit ten aanzien van de noodsteun opnieuw onder de loep te nemen, als dat noodzakelijk is. De ECB houdt de situatie in Griekenland naar eigen zeggen nauwgezet in de gaten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

“Als ik slechts 1 dollar had, zou ik hem híer investeren”

De enorme schommelingen van de afgelopen weken doen er niet toe. Stephen Roach, de voormalig chairman van Morgan Stanley Asia, zegt dat als hij slechts 1 dollar had om te beleggen in aandelen ergens op de wereld, dan zou hij kiezen voor China.

‘De markten wereldwijd zijn erg rijkelijk gewaardeerd. Ik denk dat als de Chinese aandelenmarkt nog iets verder corrigeert, dat het dan mijn eerste keus zou zijn’, vertelde Roach die op dit moment werkzaam is bij Yale University’s Jackson Institute of Global Affairs.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

‘Varoufakis overweegt Griekse banken maandag te sluiten’

De banken gaan maandag mogelijk niet open in Griekenland, aldus de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis. Ook overweegt hij maatregelen om het kapitaalverkeer aan banden te leggen.

Dat schrijft het Duitse blad Der Spiegel zondag, dat zich baseert op een interview dat Varoufakis aan de BBC heeft gegeven.

De Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland. Grieken halen massaal geld van hun bankrekeningen. Zaterdag werd er voor 600 miljoen euro gepind en zondag staan er eveneens lange rijen voor de geldautomaten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

‘ECB staakt steun aan Grieken’

De Europese Centrale Bank (ECB) maakt zondag naar verwachting een einde aan de noodsteun voor Griekse banken.

Dat stelde de BBC zondagochtend op basis van een ingewijde.

Het ECB-bestuur neemt naar verwachting later op de dag een besluit over de steun aan Griekse banken. Die zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA) wordt met goedkeuring van de ECB verstrekt door de Griekse centrale bank. Door het aflopen van het steunprogramma van de eurolanden voor Griekenland zou er nu echter ook een einde aan de bankensteun komen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Marianne Thyssen: "De Grieken hebben brutaal onderhandeld"

"Nooit gezien", zo betitelt Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken de spaakgelopen onderhandelingen met Griekse regering, in het VRT-programma 'De Zevende Dag'. De Grieken maakten de gesprekken bijzonder moeilijk. "We voelden dat er weinig zin was om een akkoord te sluiten."