Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12811 tot 12815
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Tsipras vraagt eurolanden toch nog om meer tijd

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker reageert op de Griekse crisis tijdens een persconferentie. Hij zegt dat hij zich verraden voelt door de Grieken, en spreekt over egoïsme en tactische spelletjes.

"Ik ben zeer aangedaan en triest over het spektakel van afgelopen zaterdag", zegt Juncker, "Het Europees geweten heeft harde klappen gekregen in één nacht tijd. De goede wil is vervlogen."

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

De wereld staat machteloos tegen de volgende crisis

De Bank for International Settlements (BIS) waarschuwt dat centrale banken machteloos staan in de volgende wereldwijde financiële crisis, omdat ze al hun kruit reeds verschoten hebben in het bestrijden van de laatste crisis.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Splits de euro, red het continent!

Er is een eigenaardige redenatie aan de gang bij de eurofiele medemensen, en dat zijn in België quasi alle politici. Ook Jean Claude Juncker en Angela Merkel passen echter dezelfde logica toe, en dat is zorgelijk. We hebben het hier over de wanstaltige bewering dat ‘het einde van de euro, ook het einde van de Europese Unie’ betekent.

Om te beginnen even de zaken op een rijtje: De uitstap van Griekenland uit de muntunie betekent niet het einde van de euro, en het einde van de euro zal op zich niet het einde van de EU betekenen.

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

Ook supermarkten stromen vol in Athene

Niet alleen bij pinautomaten, maar ook in supermarkten en bij benzinestations.

[...]

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

We leven in een federale superstaat genaamd 'eurozone'

De Griekse tragedie legt ëen pijnlijke waarheid bloot: de euro is een gesloten kasteel, waarvan de uitgang ontbreekt. Wat moeten we hiervan leren?

De Hellenen staan weer aan de rand van de afgrond. Het Griekse volk worstelt met Azië, de barbaren aan de andere kant van de zee. En het is Europa tegen Europa.

Met een sms tekende Athene voor de afgang. Tijdens de onderhandelingen kregen de Griekse vertegenwoordigers een sms vanuit Athene: er komt een referendum, het Griekse volk mag niet worden vernederd. Einde boodschap. De deceptie was groot bij de onderhandelaars.

[...]