Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 12826 tot 12830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Grondstoffen: Winsten tot 1.000 % zijn niet uitgesloten

Grondstoffen zijn niet bepaald een succesverhaal de laatste jaren: suiker, zilver, maïs, aardgas, sojabonen, koper, aluminium, goud, nikkel, koffie, … al deze grondstoffen noteren vandaag lager dan 3 jaar geleden en de meeste staan zelfs 20 % of meer lager.

Maar er broeit iets onder de grondstoffen. What goes up, must come down … maar dit geldt evengoed andersom. Er komt een moment dat grondstoffen terug tot de lievelingen op de beurs zullen behoren en dat moment is misschien wel dichterbij dan je denkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Schrikwekbarende video over de Chinese aandelenmarkt

Dat de Chinese aandelenmarkt een gigantische zeepbel is wist je waarschijnlijk al, maar de proporties worden pas duidelijk als je het met je eigen ogen ziet.

CNBC ging naar het binnenland van china, een klein dorpje dat overleeft van de landbouw. Tenminste tot een jaar geleden. Nu is iedereen aan het beleggen in de aandelenmarkt, letterlijk iedereen: de appelboer, de kruidenier…

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

IMF positief over Nederland: ‘herstel zet door’

Het herstel van de Nederlandse economie zet door, geholpen door de investeringen en export, stijgende huizenprijzen en sterkere consumentenbestedingen. Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport over Nederland dat maandag werd gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Een forse uitbraak van de goudprijs kan niet lang meer uitblijven

Het slechtste wat je nu kunt doen … is goud verkopen. Dit is waarom. De goudprijs stagneert al enige tijd, het zit gevangen in een trading range tussen $ 1.170 en $ 1.250. Nochtans zijn er achter de scène krachten aan het verzamelen die de goudprijs fors hoger kunnen duwen. We zetten ze even op een rijtje:

# China creëert een Goud investeringsfonds voor centralen banken. Meer dan 60 andere landen hebben al in dit fonds geïnvesteerd. Dit fonds moet $ 16 miljard ophalen om te investeren in goudmijnen in de Silk Road regio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Grote Amerikaanse bedrijven zitten op 1,82 biljoen dollar in cash

De enorme berg met cash waar Amerikaanse bedrijven op zitten, wordt alleen maar groter en groter.

Het ‘Standard and Poor’s Ratings Services’ universum van bijna 2 duizend Amerikaanse nonfinancial bedrijven, bleek in totaal 1,82 biljoen dollar aan geld en lange- en kortetermijnbeleggingen te bezitten aan het einde van 2014. Dit is een stijging van bijna 5 procent tegenover het eind van 2013, aldus Andrew Chang van Standard and Poor’s.