Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 12826 tot 12830
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Varoufakis: Ja-stem was mogelijk geweest

Er is een grote kans dat het Griekse volk bij een referendum wél zou hebben ingestemd met de voorstellen van de geldschieters van Griekenland. Dat zei de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis zaterdag na afloop van mislukte onderhandelingen in de eurogroep (het overleg van ministers van Financiën van de eurozone) over een mogelijk reddingsplan voor Griekenland.

Door geen steun te geven aan het verzoek van de Griekse regering om het huidige steunprogramma te verlengen zodat het referendum kon worden gehouden, heeft de eurogroep grote schade toegebracht aan zijn eigen geloofwaardigheid als democratisch instituut, stelde Varoufakis. ,,Ik vrees dat die schade blijvend zal zijn.”

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Nederlandse staatsschuld in 2014 met 4,7% opgelopen

In het eerste kwartaal van 2014 bedroeg de Nederlandse overheidsschuld 438,1 miljard euro. Een jaar later in het eerste kwartaal van 2015 is de staatsschuld met 4,7% verder opgelopen en bedraagt inmiddels 458,8 miljard.

Ik heb de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek in een grafiek gezet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

ECB let scherp op Griekse situatie

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de situatie in en rond Griekenland scherp in de gaten. Dat liet de ECB zaterdag weten naar aanleiding van het afgebroken overleg binnen de eurogroep over de verdere verstrekking van financiële steun aan Griekenland.

De ECB gaf aan dat het ECB-bestuur op een gepast moment zal vergaderen over de Griekse situatie. Naar verluidt vindt dat overleg zondag plaats.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Dijsselbloem: Grieks steunprogramma verloopt

Het huidige steunpakket voor Griekenland zal dinsdag om middernacht verlopen. Dat zei voorzitter Jeroen Dijsselbloem van het overleg van de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) zaterdag na afloop van het overleg.

Dat is ,,spijtig genoeg” de enige conclusie , zei Dijsselbloem nadat de Griekse regering de voorstellen voor hervormingen en besparingen om de Griekse economie weer op eigen benen te krijgen in ruil voor financiële ondersteuning, heeft afgewezen. Na een korte onderbreking praten de andere achttien eurolanden verder, zonder Griekenland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Hulpprogramma Griekenland wordt niet verlengd

BREAKING NEWS Het hulpprogramma voor Griekenland wordt niet verlengd. Dinsdag 30 juni loopt het dus af. Dat is het resultaat van de eurogroep in Brussel. De Griekse minister Yanis Varoufakis verlaat de vergadering.