EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12836 tot 12840
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Goud en zilver report (Week 29)

De goudprijs zakte de afgelopen week van €1.047,21 naar €1.001,41 per troy ounce (-4,37%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,43 naar €430,27 ging (-2.,53%). Begin deze week kwamen de prijzen van beide edelmetalen onder druk te staan door grote verkooporder op de goudmarkt, waardoor de koersen onder een belangrijk steunniveau zakten.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zondag 26 juli 2015

Goudmijnen staan 25% lager

Goudmijnen staan gemiddeld 25% lager dit jaar. De koersen van de mijnaandelen stegen eerder dit jaar met 26%.

Lees verder op TheBullionHouse.nl
Geplaatst op: zaterdag 25 juli 2015

12.000 jobs verdwijnen in de mijnsector

De Britse mijnbouwgigant Anglo American gaat wereldwijd 6.000 banen schrappen, na een miljardenverlies in de eerste jaarhelft door de lage grondstoffenprijzen. Eerder op de dag kondigde de Zuid-Afrikaanse platinaproducent Lonmin een gelijkaardige ingreep aan.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 25 juli 2015

Athene vraagt officieel nieuwe lening aan bij IMF

De Griekse minister van Financiƫn, Euklides Tsakalotos, heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) officieel om een nieuwe lening gevraagd, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerde brief.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 25 juli 2015

De grootste reden waarom de grondstofprijzen dalen

De mensen die de afgelopen jaren belegd hebben in de grondstoffensector kunnen duidelijk niet terug kijken op een mooie periode. De afgelopen jaren hebben de meeste grondstoffen namelijk flink wat waarde moeten inleveren, en helemaal de afgelopen week is de grondstoffensector in een neerwaartse spiraal terecht gekomen.

Voor de oorzaak van deze prijsdaling moeten we in China zijn. De Chinese economie is een vertraging terecht gekomen en deze vertraging heeft duidelijke gevolgen voor de grondstoffensector. China staat namelijk bekend als een grote afnemer van meerdere grondstoffen. En op het moment dat de fabrieksproductie terugloopt, zal de vraag vanuit China naar grondstoffen ook drastisch gaan afnemen. En dat is ook precies waar beleggers op dit moment bang voor zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs