Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 12836 tot 12840
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Beurs Athene daalt vier keer zo hard als AEX

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de middaghandel 1,2 procent lager, mede door zorgen over Griekenland. In Athene daalde de hoofdindex met 5 procent.

De Europese aandelenbeurzen stonden maandag op flink verlies. Net als op vrijdag zorgde de voortslepende Griekse schuldenkwestie voor onrust onder beleggers in Europa. Een oplossing voor de crisis lijkt nog ver weg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Koopsignaal in zilver?

De zilvermarkt is redelijk klein waardoor de impact van enkele grote kopers of verkopers niet te onderschatten is.

Sommigen zijn zelfs van mening dat de kleine zilvermarkt nogal makkelijk te manipuleren is.

Grote banken zoals JP Morgen zouden er niet voor terugdeinzen om deze markt volledig naar hun hand te zetten.

Je kan denken wat je wil van dergelijke manipulaties maar het is in ieder geval opvallend hoe de zilverprijs omhoog lijkt te schieten nadat de shortposities een hoogtepunt bereiken.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

15 juni: besmettingsgevaar Grexit en 6 andere dingen die je moet weten

De onzekerheid over de toekomst van Griekenland straalt al een beetje af op andere zwakke eurolanden. Al is van echte crisis nog geen sprake. Analist Arne Petimezas van AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Wie precies zijn die bitcoingebruikers?

Jong, bleek, technisch en van het mannelijke geslacht. Dit zijn enkele kenmerken van de doorsnee bitcoingebruikers vanaf het moment dat de eerste bitcoins ergens in 2009 begonnen te circuleren. Ze staan ook wel bekend als ‘computernerds’ die dagen en nachten achter hun computer doorbrengen.

Ondertussen zitten we in het jaar 2015 en de bitcoin is iets gaan betekenen. Deze cryptovaluta heeft een serieuze plaats ingenomen in het financieel stelsel. Genoeg reden voor Coindesk om een onderzoek te starten. Coindesk ondervroeg een kleine 4000 bitcoingebruikers verspreid over de wereld over hun gebruik van bitcoin. Het resultaat was een rapport bestaande uit 45 pagina’s, en wij doen kort verslag van wellicht het grootste bitcoin onderzoek dat ooit gehouden is.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Media-oorlog rond Griekse bezuinigingen: wel of geen harde ingreep pensioenen?

Wie is het meest redelijk of juist extreem onredelijk in de onderhandelingen tussen Griekenland en zijn schuldeisers? Het gevecht wordt deels via de media uitgevochten, nu de onderhandelingen muurvast zitten en een mogelijk bankroet van Griekenland wel erg dichtbij komt.

Draconische ingrepen in de Griekse pensioenen en lonen? Nee, hoor. De geldschieters van Griekenland vragen niet dat individuele pensioenen in het Zuid-Europese land worden gekort. De crediteuren (de eurolanden, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds) zetten in op hervorming van het pensioensysteem dat een van de allerduurste in de Europese Unie is, zei een woordvoerster van de Europese Commissie maandag.