Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 12836 tot 12840
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

IMF: evenwichtige Griekse oplossing nodig

De Griekse schuldencrisis vraagt om een evenwichtige aanpak, die zorgt voor economische groei en een houdbare schuldenlast in Griekenland. Dat stelde de topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Christine Lagarde, zondag in een reactie op de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden.

Het IMF blijft bereid om met de Griekse autoriteiten en de Europese partners aan zo’n oplossing te werken, aldus Lagarde. Ze sprak in de verklaring verder haar teleurstelling uit over het uitblijven van een resultaat in de onderhandelingen. Daardoor worden de komende dagen ,,duidelijk belangrijk”, gaf ze verder aan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Dit is het aanbod aan Griekenland waar Tsipras voor is weggelopen

De Griekse regering brak vrijdagnacht de onderhandelingen met de schuldeisers van Griekenland af. Premier Alexis Tsipras riskeert daardoor een vertrek van het land uit de eurozone. Zondag gaf de Europese Commissie openheid over voorstellen die op tafel lagen.

Het waren nog geen definitieve voorstellen, maar de Griekse regering had er zoveel moeite mee dat premier Alexis Tsipras de onderhandelingen met de andere eurolanden en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdagnacht afbrak.

De oproep van Tsipras om op zondag 5 juli aanstaande een referendum te houden over de nog-niet-definitieve voorstellen waarover Griekenland met zijn schuldeisers onderhandelde, ontketende een kettingreactie die de komende dagen kan leiden tot een vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Zie hier het overzicht: Griekenland aan de rand van de afgrond, dit moet je weten over de Grexit.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Griekse banken blijven maandag dicht om complete bankrun te voorkomen

De Griekse banken blijven maandag dicht. Dat heeft de topman van Piraeus Bank zondag gezegd na een bijeenkomst van financiële autoriteiten in Athene.

Griekse banken dreigen ten onder te gaan aan de grote onzekerheid over de economische toekomst van Griekenland.

Afgelopen maanden haalden Grieken al tientallen miljarden euro’s van hun rekeningen. Dit weekeinde nam de uitstroom verder toe door de mislukte onderhandelingen tussen Griekenland en de andere eurolanden over verdere noodsteun voor het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

Kan deze politicus een tweede Griekenland vermijden?

We beleven de totale meltdown van de Griekse economie en misschien zelfs van de gehele eurozone. Onlangs waarschuwde Grieks premier Tsipras nog dat de andere Zuid-Europese eurolanden zouden volgen als Brussel Athene zou laten vallen.

Terwijl de Grieken hun zwanensirtaki dansen,  haalt Italiaans oppositieleider Matteo Salvini (Lega Nord) een oude politieke belofte van de rechterzijde boven: de vlaktaks.

Alle camera’s zijn tegenwoordig gericht op Matteo Salvini: de ietwat lompe, maar goedlachse posterboy van de rechtse Lega Nord. Onder Salvini is de Lega Nord meer dan ooit een partij met twee gezichten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 juni 2015

‘Lage rente schaadt economische groei’

De internationale economie is er afgelopen jaar nauwelijks op vooruitgegaan. Tijdelijke, positieve factoren zoals de scherpe daling van de olieprijs hebben voor wat lucht gezorgd, maar de risico’s op een nieuwe terugval blijven nog altijd veel te hoog. Dat stelt de bank voor Internationale Betrekkingen (BIS) in zijn zondag gepubliceerde jaarverslag.