Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 12841 tot 12845
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Onderhandelingen Griekenland afgesprongen, na IMF ook EU-gesprekken mislukt, kapitaalcontroles komende

Een donderslag bij heldere hemel is het alvast niet meer te noemen maar ook de laatste onderhandelingen dit weekend zijn afgesprongen met het Griekenland. De vergadering EU-commissaris  Juncker werd na slechts 45 minuten afgebroken wegens de “absurde” eisen vanuit Athene.

Waar dit algemeen beschouwd werd als een allerlaatste poging van Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker werd er nog steeds geen akkoord bereikt met de Griekse premier Alexis Tsipras. De tweede onderhandelingsronde werd zondag dan ook vrij snel beëindigd zonder positieve signalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Bitcoins niet in elk land legaal

Dat de Russen niet blij waren met de komst van de Bitcoin mocht duidelijk zijn. Eerder dit jaar ondervonden enkele grote bitcoin-gerelateerde websites zoals ‘bitcoin.org’, ‘bitcoin.it’, ‘BTCsec.com’ en de bitcoin exchange ‘Indacoin’ al een ban op het Russische internet.

In Rusland is het gebruik van bitcoin dan ook een ‘illegale’ bezigheid. Hoewel CNBC eind vorig jaar wist te melden dat bitcoins in Rusland niet meer legaal zijn, bestaat er officieel nog geen wet tegen het gebruik van Bitcoin.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

EU: gesprekken met Griekenland weer mislukt

De gesprekken tussen Griekenland en zijn schuldeisers zijn zondagavond zonder resultaat afgebroken. Dat heeft de Europese Commissie in een verklaring laten weten. Verdere discussie zal plaats moeten vinden in de eurogroep, aldus de commissie.

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker probeerde afgelopen weekeinde alsnog tot een vergelijk te komen met de Griekse regering over de voorwaarden voor verdere steun aan het Zuid-Europese land, dat nog altijd zucht onder een veel te hoge schuld. Dat is evenwel niet gelukt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Duitsland: geduld met Grieken bijna op

Het geduld van Europa met Griekenland is bijna op. Daarvoor waarschuwt de Duitse minister van Economische Zaken en vicekanselier Sigmar Gabriel in een opiniestuk dat maandag verschijnt in Bild. Het dagblad publiceerde enkele citaten zondag online.

,,Wij willen Griekenland helpen en in de euro houden. Maar niet alleen de tijd wordt krap, maar ook het geduld”, schrijft de bewindsman. ,,Overal in Europa groeit de opvatting dat het genoeg is geweest.” Hij verwijt de Griekse premier Alexis Tsipras dat hij met zijn onrealistische voorstellen de onderhandelingen tot een klucht maakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Deze twee industrieën delen hetzelfde probleem

Zowel de olie-industrie alsook de industrie van cryptovaluta ‘bitcoin’ gaan gebukt onder hetzelfde fenomeen: ‘een te lage waardering’, waardoor de kostprijs ten opzichte van de opbrengsten ervan hard onderuit zijn gegaan en nu zelfs nog nauwelijks rendabel zijn.

De markt bepaald de prijs, en daar ligt verder het probleem niet. Voor één enkele bitcoin betaal je op het moment ongeveer €208 waarbij de prijs van een bitcoin al voor maanden stabiel rond dit prijsniveau beweegt. De bitcoin begint zich in dit opzicht steeds meer als een valuta te gedragen. Op dit vlak zijn de ontwikkelingen voor bitcoin dus erg positief.