EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12841 tot 12845 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Ongelooflijk maar waar: Italie laat 3-jarige recessie achter zich

De Italiaanse economie blijkt eindelijk een recessie van drie jaar achter zich te kunnen laten. Dat kan uit een aantal rapporten worden afgeleid. Volgens Tom Kington, correspondent van de Britse krant The Times in Rome, is het echter bijna even belangrijk dat ook de Italiaanse bevolking zijn traditionele argwaan blijkt af te leggen en geneigd is om het goede nieuws te geloven.

Uit een onderzoek van consulent Ipsos is immers gebleken dat 55 procent van de Italianen van mening is dat hun land het ergste punt van de economische vertraging, na meer dan een decennium van beperkte of onbestaande groei, achter zich heeft gelaten.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Vraag naar Beleggingsgoud in de lift

De vraag naar beleggingsgoud is hard gestegen sinds de ....

Lees verder op The Bullion House
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Wat als zelfs de Fed de aandelenmarkt niet kan redden?

De Federal Reserve moest vorige week schoorvoetend toegeven dat ze nog niet klaar zijn om de kortetermijnrente te verhogen. Voor John Hussman een duidelijk signaal dat de invloed van de Fed verzwakt. De markten reageerden zelfs negatief op de beslissing. Een eerste aanduiding dat zelfs de Federal Reserve de markten niet meer kan redden.

De Federal Reserve verdedigde zijn beslissing door te stellen dat 0% rente noodzakelijk blijft, ook al is bewezen dat dit hopeloos inefficiënt is, aldus Hussman. Hij haalt al jaren aan dat het soepele monetaire beleid weinig of geen positieve impact heeft op de reële economie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Column Kees de Kort | In Madrid blijven ze nu wat rustiger

Het is goed voor de rust op de financiële markten dat de onafhankelijkheidsdenkers geen meerderheid in het aantal stemmen hebben gehaald in Catalonië, verwacht BNR's macro-econoom Kees de Kort. Dat is wel zo prettig, want de Spanjaarden hebben erg veel uitstaande schulden, die een hogere rente niet kunnen verdragen.

Het is goed voor de rust op de financiële markten dat de onafhankelijkheidsdenkers geen meerderheid in het aantal stemmen hebben gehaald in Catalonië, verwacht BNR's macro-econoom Kees de Kort. Dat is wel zo prettig, want de Spanjaarden hebben erg veel uitstaande schulden, die een hogere rente niet kunnen verdragen.

Niet dat de rust volledig weergekeerd is. "Als 48 procent van de stemmen liever niet bij Spanje wil horen, heb je wel een probleem, al is dat minder groot dan wanneer een meerderheid zou zeggen onafhankelijk van Spanje te willen zijn. De Spaanse regering is eigenlijk mordicus tegen iedere onafhankelijkheid, maar nu denk ik dat ze in Madrid wat rustiger blijven."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 28 september 2015

Banken bereiden zich voor op faillissementsgolf oliesector

Amerikaanse banken beginnen zich steeds meer terug te trekken uit de oliesector. De oliesector is afhankelijk van leningen om hun activiteiten te financieren. Maar nu het er steeds meer naar uitziet dat de olieprijs op een laag niveau zal blijven, trekken steeds meer banken zich terug uit de sector.

De olieprijs begon een jaar geleden te dalen. Energiebedrijven gebruiken hun reserves als onderpand voor hun leningen. Wanneer de waarde van het onderpand daalt, kunnen de energiebedrijven minder geld lenen en zullen ze oude leningen sneller moeten terugbetalen. Dit zijn geen gunstige vooruitzichten voor de oliesector.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs