EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 12846 tot 12850 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015

China schaft eenkindpolitiek af, maar effecten van beleid zullen nog jaren voelbaar zijn

Het aangekondigde einde aan de eenkindpolitiek van China maakt voorlopig nog geen einde aan de grote maatschappelijke en economische problemen van dit beleid.

Het aangekondigde einde aan de eenkindpolitiek van China maakt voorlopig nog geen einde aan de grote maatschappelijke en economische problemen van dit beleid.

De Chinese Communistische Partij heeft donderdag besloten een einde te maken aan het beleid dat paren maximaal één kind mogen hebben. Het persbureau Xinhua meldde dat het maximum nu voor iedereen twee kinderen wordt.

Decennia lang golden er, op wat uitzonderingen na, beperkingen op de gezinsomvang. Die beperkingen werden in 2013 al aanzienlijk versoepeld. De politiek was bedoeld om de bevolkingsgroei binnen de perken te houden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015

Referendum over EU-verdrag met Oekraïne op 6 april 2016

Het referendum over de associatieovereenkomst met Oekraïne wordt gehouden op woensdag 6 april 2016. Dat heeft de referendumcommissie donderdag bekendgemaakt.

Het referendum over de associatieovereenkomst met Oekraïne wordt gehouden op woensdag 6 april 2016. Dat heeft de referendumcommissie donderdag bekendgemaakt.

De datum is zo gekozen dat er genoeg tijd is voor het voeren van een publiek debat en dat gemeenten zich kunnen voorbereiden, aldus de commissie.

Ook is de vraag vastgesteld zoals hij op het stembiljet komt te staan: Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne? De formulering ‘Bent u voor of tegen..’ is wettelijk verplicht.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015

Bitcoin lijkt niet af te stoppen

De voorbije weken is er geen houden aan de bitcoin. De virtuele munt is sinds begin oktober met ruim 20% gestegen tot boven de 300 dollar. Het was van juli 2015 geleden dat de bitcoin dit niveau wist te bereiken.

De bitcoin beweegt al sinds begin 2015 tussen de 200 en 300 dollar en telkens de ondergrens in zicht komt, treden kopers op de voorgrond en telkens de bovengrens van dit kanaal wordt bereikt, halen verkopers de bovenhand. Dit scenario lijkt zich weer te gaan afspelen. Op nauwelijks twee weken tijd veerde de virtuele munt onder stevige volumes (groene candles in grafiek) op van 250 dollar tot 300 dollar. Op woensdag 28 oktober tikte de prijs zelfs even 308 dollar aan. Maar daarna droogde het aantal geïnteresseerde kopers op en kwamen er winstnemingen op gang. Maar die duurden niet lang want op donderdag 29 oktober zette de bitcoin zijn opmars verder. De vraag is nu of de bovengrens van het kanaal wederom als weerstand zal optreden?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015

Minder huizen onder water, maar dertigers kampen nog met hoge schuld

Het aantal woningbezitters met een huis dat ‘onder water staat’, dat wil zeggen woningen waarvan de waarde lager is dan de hypotheek die erop is afgesloten, is het afgelopen jaar gedaald tot 1,4 miljoen. 

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Sinds 2008 was het aantal huizenbezitters met een woning die minder waard was dan de hypotheekschuld elk jaar gestegen. De reden voor de huidige kentering is vrij eenvoudig: de gestegen huizenprijzen. Afgelopen september lagen de prijzen 3,5 procent hoger dan een jaar geleden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015

Het sentiment rondom de energiesector is ‘Bearish’

De energiesector heeft het op dit moment erg lastig. Recent werd nog bekend gemaakt dat de oliespaarpot van Noorwegen het afgelopen kwartaal sterk verminderd is. Deze spaarpot wordt gevormd door onder andere de olieopbrengsten van het sterke land. Deze spaarpot wordt op haar beurt weer gebruikt om sociale voorzieningen mee te betalen. Dankzij deze spaarpot is het bijvoorbeeld mogelijk om een werkneemster een zwangerschapsverlof te geven van een jaar. Voor sommige mensen klinkt dit als een utopie, maar in Noorwegen is dit werkelijkheid.

Niet alleen Noorwegen lijdt zwaar onder de dalende olieprijs. Ook veel grote oliebedrijven hebben de afgelopen maanden hun winsten sterk zien dalen. Vooral de oliebedrijven die daadwerkelijk de olie uit de grond halen zijn de afgelopen maanden zwaar gestraft. Op de beurs hebben deze aandelen immers veel terrein moeten inleveren. Bloomberg publiceerde een grafiek die laat zien hoe ‘Bearish’ het sentiment is rondom de energiesector. Deze grafiek is afkomstig van Bespoke Investment Group en laat een mooie vergelijking zien tussen het sentiment rondom de energiesector en het sentiment rondom de Amerikaanse beurzen in 2008.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs