Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 12846 tot 12850
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dit metaal krijgt momenteel rake klappen

Het is de metaalbelegger vast niet ontgaan: koper gaat de dieperik in. Reden tot paniek of normale correctie?

De koperprijs dook zonet onder de bodemprijs van 6 jaar geleden. Zowel de fysieke als futuresmarkt staat zwaar in het rood. In 2015 verloor het metaal maar liefst 15% van haar waarde.

Alle signalen leiden naar de rode beurzen in China: dat land is en blijft zowel de grootste producent als grootste afnemer van koper. De plotse beurscrash en de drastische maatregel van de overheid om de belangrijkste aandelen te schorsen hebben investeerders overtuigd om hun koper en futures te dumpen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Dijsselbloem herkozen als eurogroepvoorzitter

Minister Jeroen Dijsselbloem behoudt zijn Europese bijbaan. Hij werd maandag herkozen als de voorzitter van het overleg tussen de ministers van Financiën van de eurolanden, verenigd in de eurogroep. Hij krijgt een nieuwe termijn van 2,5 jaar, dat maakte Luxemburg dat het roulerende voorzitterschap van de EU houdt, via Twitter bekend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

Roger Bootle: “Eurozone is een complete ramp”

In een interview met Moneyweek laat Roger Bootle, oprichter en CEO van het macro-economische onderzoeksbureau Capital Economics, vandaag geen spaan heel van de huidige Europese structuur.

Capital Economics kennen we onder meer van PVV-leider Geert Wilders’ onderzoek naar een Nederlands vertrek uit de EU. Het rapport ‘Leaving the euro: A practical guide’ van het onderzoeksbureau won in 2012 de Wolfson Economic Prize.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 14 juli 2015

IMF bereid eurozone te helpen

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid te helpen bij het uitvoeren van de akkoorden die in het weekend in Brussel over de Griekse schuldencrisis zijn bereikt. IMF-chef Christine Lagarde betitelde het akkoord van de eurolanden als een belangrijke stap voorwaarts.

De akkoorden tussen Griekenland en de overige eurolanden geven Athene uitzicht op een derde serie noodkredieten. In ruil moet de Griekse regering van de geldschieters snel met concrete maatregelen en wetgeving komen om het groeiende schuldenprobleem te bedwingen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 13 juli 2015

Jeroen Dijsselbloem, dagboek in 14 foto’s tijdens de Griekse crisis

De inkt van het akkoord met Griekenland is nauwelijks droog, of de ministers van de Financiën van de eurozone moeten alweer aan de bak. Blijft Jeroen Dijsselbloem voorzitter van hun club, de eurogroep? Eén ding is zeker: Dijsselbloem schitterde de afgelopen maanden op internationale podia.

Jeroen Dijsselbloem oogst inhoudelijk grote lof voor de manier waarop hij de vergaderingen van de ministers van Financiën van de eurozone in de afgelopen maanden leidde. En dat tijdens één van de zwaarste crises in de historie van de Europese Unie.

Een foto-impresssie….