Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 12846 tot 12850
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

BUSH III?

In Miami kondigt Jeb Bush maandag aan dat hij kandidaat is voor het presidentschap van de Verenigde Staten indien de Republikeinse partij GOP hem daarvoor de beste kandidaat acht. 

Zijn kandidatuur zal weinigen verwonderen, want de jongere broer van George W. Bush en tevens de zoon van de 41ste president van de VS, die ook naar de naam George (Herbert Walker) Bush luistert, is de voorbije zes maanden vooral bezig geweest met de vraag hoe hij zich kan onderscheiden van de 10 andere Republikeinse kandidaten die zich reeds hebben gemeld voor de hoogste Amerikaanse functie.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

IJsland sloot zijn bankiers op en liet zijn banken failliet gaan. En toen gebeurde dit...

Eén van de landen die het zwaarst door de bankencrisis werden getroffen, is die problemen ondertussen helemaal te boven. Meer nog, het land deed dat zonder in te boeten op zijn sociale systeem en overheidsuitgaven. IJsland stond enkele jaren geleden nog op het randje van het faillissement toen zijn banken, die zich de jaren daarvoor veel te ambitieus hadden gedragen, plots onderuit gingen.

Zonder steun van de Europese Unie, want daarvan maakt IJsland geen deel uit, moest het land het zelf oplossen. Het land koos voor een heel eigenzinnige, maar effectieve aanpak.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Video: Mike Maloney en Peter Schiff over de economie

Mike Maloney en Peter Schiff spraken meer dan twee uur over de economische crisis, het falende beleid van centrale banken en de misleidende statistieken die ons moeten laten geloven dat de economie aan de beterende hand is. In plaats van economisch herstel en de terugkeer naar een ‘normaal’ monetair beleid verwachten de twee een nieuwe crisis die nog ernstiger zal zijn dan de vorige.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

OPEC wil meer stabiliteit in oliemarkt

Begin deze maand schrikte de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) de oliemarkt op en zorgde het voor meer volatiliteit nadat het besloot de huidige productieniveaus te handhaven. Echter liet de OPEC de kans niet voorbij gaan om te zeggen dat het zich inzet voor meer stabiliteit in de oliemarkt.

In het rapport dat de OPEC in dat kader publiceerde, probeerde de 12 leden tellende groep van olieproducenten zijn beslissing, om de olieproductie te handhaven op 30 miljoen vaten per dag, te rechtvaardigen. Daarbij herhaalde de OPEC zijn voorspelling dat de huidige forse voorraden in de markt waarschijnlijk zullen dalen de komende tijd dankzij een terugval van het wereldwijd economisch herstel en de groeiende vraag naar olie.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Voor 5 biljoen dollar aan nieuwe vliegtuigen nodig

In de komende twintig jaar zal er voor bijna 5 biljoen dollar (4.360 miljard euro) vraag zijn naar nieuwe vliegtuigen.

Airbus verwacht dat het passagiersvervoer jaarlijks met gemiddeld 4,6 procent toeneemt, waardoor er behoefte is aan 32.600 toestellen die elk ruimte bieden aan meer dan honderd passagiers.