Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 1286 tot 1290
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Video: Voeren de media ons ten oorlog?

Vertellen de media ons wel het hele verhaal over de situatie in het Midden-Oosten? En sturen zij met hun berichtgeving niet bewust of onbewust aan op een nieuwe confrontatie met Rusland? En wat moeten we geloven van de berichtgeving die ons via de mainstream media bereikt over de situatie in Syrië en Oekraïne? En hoe geloofwaardig zijn de media nog na alle ophef over de berichtgeving van CNN, die meerdere malen rechtstreeks werd overgenomen door verschillende Nederlandse media?

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Venezuela: van tropisch naar socialistisch tot verloren paradijs

De Venezolaanse dictator Nicolas Maduro veroordeelde woensdag ‘de poging tot staatsgreep’ waarvan zijn land slachtoffer zou zijn geworden. Een stand-in acteur/politieman/geheim agent slaagde er in de hand te leggen op een helikopter om daarmee van uit de lucht een aantal granaten op het Hooggerechtshof te droppen.

Niemand werd gewond en de helikopter en zijn bemanning zijn spoorloos. De oppositie ruikt opgezet spel, omdat Maduro luttele uren eerder nog had beloofd ‘het vaderland te bevrijden met wapens’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Onderzoek Trump en Rusland zorgt voor oorverdovende ruis

Wat is er nu eigenlijk gaande met die malle Amerikanen?

Sinds juli 2016 doet de FBI onderzoek naar inspanningen van de Russische regering om de presidentiële verkiezingen van 2016 te beïnvloeden. Inclusief de betrokkenheid van president Trump daarin.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Per 1 juli is Estland voorzitter van de EU. Wat weet u over dit land?

Estland – de kleinste van de 3 Baltische staten – wordt per 1 juli voor het eerste roterend voorzitter van de Europese Unie. Zes maanden lang zal dit land zijn stem kunnen laten horen in de Europese politiek. De EU-leiders zullen regelmatig de hoofdstad Talinn aandoen om er vergaderingen bij te wonen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 juli 2017

Niet de Verenigde Staten maar Duitsland trekt aan langste eind op termijn

De Duitse bondskanselier Angela Merkel roept andere landen op om een grotere verantwoordelijkheid te nemen om de klimaatwijzigingen tegen te gaan. Het klimaat is één van de voornaamste uitdagingen aldus Merkel waarmee ze opnieuw in conflict komt Donald Trump in de Verenigde Staten.