Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 12856 tot 12860
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Amerikanen willen tanks in Oost-Europa stationeren

De Verenigde Staten willen zwaar militair materieel in Oost-Europa stationeren. Daarmee moeten de Russen worden afgeschrikt om ook delen van bijvoorbeeld de Baltische staten te annexeren, zoals eerder met de Krim gebeurde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Fondsbeheerders bereiden zich voor op Brexit: duizenden banen op de tocht

Een aantal grote fondsbeheerders, die het geld van beleggingsfondsen beheren, in Londen maakt plannen voor het geval het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt. Ze treffen voorbereidingen voor het weghalen van duizenden miljarden ponden aan vermogen en duizenden banen uit Groot-Brittannië.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

‘IMF blokkeert compromis tussen eurolanden en Grieken’

Het IMF heeft een compromis tussen de eurolanden en Griekenland gedwarsboomd. De eurolanden zouden akkoord gaan als de Grieken niet voor 400 miljoen euro zouden snijden in de lage pensioenen, op de voorwaarde dat hetzelfde bedrag zou worden bezuinigd op het defensiebudget.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Duitse topeconoom: 'Varoufakis is een hele goede politicus'

Volgens Hans-Werner Sinn, de directeur van het Duitse economische instituut IFO, speelt de Griekse minister van Financiën Varoufakis een heel slim spel en krijgt hij veel onterechte kritiek. Dankzij Varoufakis zou Griekenland al miljarden extra hebben binnengesleept.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 14 juni 2015

Nieuw Suezkanaal in augustus open: twee keer zo veel schepen door Egypte

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi opent in augustus een ‘nieuw’ Suezkanaal. De komst van een extra waterweg, evenwijdig aan een deel van het oude kanaal, zorgt ervoor dat er binnenkort twee keer zoveel schepen kunnen varen tussen de Middellandse Zee en de Rode Zee.

De autoriteiten in het Afrikaanse land maakten de geplande voltooiing van het project zaterdag bekend. Compleet met een gala voor wereldleiders en andere genodigden, wil Egypte het nieuwe kanaal op 6 augustus feestelijk in gebruik nemen.